Ο «νέος» Παναιτωλικός στις ακτίνες του gazzetta!

Ο «νέος» Παναιτωλικός στις ακτίνες του gazzetta!

bet365

Είναι στην 5η θέση με πορεία-όνειρο και... σκέφτεται ακόμη ψηλότερα! Ο Παναιτωλικός είναι η έκπληξη της περιόδου και το gazzetta.gr εξετάζει τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι, τις σταθερές... αξίες, αλλά και τους παίκτες που παίρνουν «κάτω από την βάση».

Με την περσινή πορεία του να είναι καλύτερη από το αναμενόμενο, άπαντες στον Παναιτωλικό έβαζαν ως στόχο το καλοκαίρι να κάνουν κάτι αντίστοιχο και στην νέα σεζόν. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα των ομάδων που κατέρρευσαν μετά από το «ξεπέταγμά» τους, με τελευταία αυτά των Εργοτέλη, ΟΦΗ και Πανθρακικού, που πέρσι τα πήγαν περίφημα και φέτος παλεύουν για την παραμονή.

Σε αντίθεση με αυτούς, όμως, τα «καναρίνια» όχι μόνο διατήρησαν ψηλά τον πήχη. αλλά κατάφεραν να παρουσιάσουν ακόμα καλύτερη εικόνα και να γεμίσουν χαρά και προσδοκίες τον φίλαθλο κόσμο του Αγρινίου. Πλέον, μετά το «διπλό» στην Βέροια πέρασαν στην 5η θέση, μειώνοντας ταυτόχρονα και την διαφορά από τους Παναθηναϊκό και Αστέρα, οι οποίοι γκέλαραν σε Γιάννενα και Κέρκυρα αντίστοιχα.

Με αφορμή το «θαύμα» του Μάκη Χάβου και τον παιδιών του, το gazzetta.gr παρουσιάζει τις αλλαγές που οδήγησαν στην φετινή εκπληκτική πορεία, τους παίκτες που παραμένουν από πέρσι και αποτελούν σταθερές αξίες του Παναιτωλικού, ενώ «αποκαλύπτει» και αυτούς που κόντρα στον... κανόνα, έχουν απογοητεύσει μέχρι στιγμής.

Σταθερές αξίες

Ράφαελ
Εκπληκτική και η φετινή σεζόν για τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, που αποτελεί... εγγύηση και εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του. Σταθερός, με εντυπωσιακές αποκρούσεις σε πολλά ματς που δίνουν βαθμούς, είναι εκ των κορυφαίων στο Αγρίνιο και φέτος. Δικαιωμένοι πρέπει να νιώθουν οι άνθρωποι του συλλόγου που το περασμένο καλοκαίρι έδωσαν... μάχη για να ανανεώσουν την συνεργασία μαζί του!

Γοδόι
Αυτό που λέει ο τίτλος της κατηγορίας, τον αντιπροσωπεύει απόλυτα. Η σταθερή αξία του Παναιτωλικού στον άξονα, όπως πέρσι, έτσι κι φέτος συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις και αποτελεί παίκτη-κλειδί για τα «καναρίνια». Σκύλος... Καταπίνει χιλιόμετρα, όσο τσαμπουκάς πρέπει και γενικά... κόβει και ράβει! Βαρόμετρο για την μεσαία γραμμή της ομάδας. Δύσκολα πάντως μετά την λήξη της σεζόν θα συνεχίσει στο Αγρίνιο...

Κούσας

Φανταστική σεζόν από τον Γιώργο Κούσα, που είναι ακόμα καλύτερος και από πέρσι. Προσωπικότητα στην άμυνα. Είτε παίζει με τον Εντζεγκέλε, είτε με τον Μαλεζά δίπλα του, είναι εκπληκτικός. Σταθερός, εμπνέει εμπιστοσύνη, έχει περιορίσει τα λάθη του, καθαρίζει πολλές φάσεις, ενώ έχει στο ενεργητικό του και το γκολ της ισοφάρισης με τον Ολυμπιακό.

Εσωτερικές μεταγραφές

Μαρτίνες

Πέρσι κλήθηκε να καλύψει το κενό του τραυματία Θεοδωρίδη και το έκανε με το παραπάνω. Η παρουσία του ήταν πολύ καλή και βοήθησε αρκετά, όμως φέτος έχει... απογειωθεί. Ο κορυφαίος παίκτης του Παναιτωλικού στην σεζόν, από τα πόδια του περνούν τα πάντα, είναι πραγματικός μαέστρος και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως βρίσκεται στην λίστα, τόσο της ΑΕΚ, όσο και ομάδων από το εξωτερικό, που δείχνουν έτοιμες να... χρυσώσουν τους Αγρινιώτες για να τον κάνουν δικό τους. Προφανώς από τους ποιοτικότερους παίκτες σε όλη την Σούπερ Λίγκα με... μαγικές στιγμές στο παιχνίδι του.

Μύγας

Ο νεαρός παίκτης του Παναιτωλικού, αποτελεί... προϊόν της ακαδημίας του συλλόγου και διαρκώς ανεβάζει στροφές. Ξεκίνησε από την προηγούμενη σεζόν να παίρνει τις ευκαιρίες που του αναλογούν, ενώ φέτος δείχνει πιο έτοιμος και τις αξιοποιεί, δείχνοντας πως δίκαια υπάρχουν προσδοκίες από τον σύλλογο για την δυνατότητα εξέλιξής του. Άλλωστε μόλις πριν μερικούς μήνες οι Αγρινιώτες επέκτειναν το συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του και με καλύτερους οικονομικούς όρους.

Ενίσχυση

Βιγιαφάνιες

Το καλοκαίρι ο Παναιτωλικός έκανε το μεγάλο μπαμ με την απόκτηση του! Από τα μεγάλα ταλέντα περασμένων ετών στην Αργεντινή. Κάποιοι τραυματισμοί άργησαν να τον βάλουν στο... κόλπο. Ο Χάβος τον χρησιμοποίησε και στα δύο άκρα, ενώ είχε και σαν στόχο να καλύψει και το κενό του Μπακάκη, όσο αφορά την θέση του δεξιού χαφ-εξτρέμ. Παρόλα αυτά, έχει ήδη κάνει τους φιλάθλους να... ξεχάσουν τον προκάτοχο της θέσης, πραγματοποιώντας πολύ καλά παιχνίδια. Αποκορύφωμα, η παρουσία του στο ματς με την Βέροια, που με 2 γκολ οδήγησε τον Παναιτωλικό σε τεράστιο διπλό και στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ήδη μαζί με τον Μορένο είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας με 5 γκολ, ενώ έχει άψογη συνεργασία με τον συμπατριώτη του Μαρτίνες.

Εντζεγκέλε

Επέστρεψε για να αντικαταστήσει τον Μπικέι και δείχνει πως τα έχει καταφέρει θεσπέσια. Πολύ καλός, όπως και ο προκάτοχός του, με πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, όμως τον χαρακτήρα του. Ο Μπικέι είχε εκρηκτικό ταμπεραμέντο και αυτό το είχαν πληρώσει αρκετές φορές τα «καναρίνια». Αντίθετα, ο Εντζεγκέλε αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία και αυτό μετράει, τόσο για την προσφορά του, όσο και για την αποφυγή εντάσεων. Ξεκίνησε ως... παγκίτης, αλλά στην συνέχεια βρήκε θέση ανάμεσα στο αρχικό δίδυμο Κούσα-Μαλεζά και πήρε φανέλα βασικού στο... σπίτι του. Εκτός των άλλων έχει πετύχει κι ένα γκολ!

Μαλεζάς

Καμία απολύτως σύγκριση με τον Καλί, ο οποίος ήταν τραγικός και μόνιμη πηγή κινδύνου. Ο Μαλεζάς επαναπατρίσθηκε για λογαριασμό του Παναιτωλικού και αποτελεί μία εξαιρετική προσθήκη. Μαζί με Κούσα και Εντζεγκέλε συνθέτουν ένα πολύ δυνατό τρίο για το κέντρο της άμυνας, που είναι από τα δυνατά σημεία του συλλόγου. Όσο δένουν, μάλιστα, θα βλέπουμε ακόμα καλύτερα πράγματα, με τον πήχη να ανεβαίνει!

Φωτάκης

Πήγε στο Αγρίνιο καλύψει το κενό που άφησε ο Σίλβα Τζούνιορ και το έκανε με απόλυτη επιτυχία. Πολύ καλός ο Βραζιλιάνος, αλλά τον... πήραν τα χρόνια. Όχι πως ο Φωτάκης είναι «παιδαρέλι», όμως με πολύ περισσότερη ενέργεια, αλλά και χωρίς να του λείπει η εμπειρία, έχει καταφέρει να καλύψει επάξια το κενού του αγαπημένου «δήμαρχου» και να βοηθήσει πολύ στο παιχνίδι της ομάδας. Ήταν από τις τελευταίες μεταγραφές του Παναιτωλικού. Άργησε να βρει ρυθμό, αλλά πλέον τα έχει καταφέρει και αυτό φαίνεται βοήθησε και την ομάδα του.

Αντικατάσταση

Κέβιν
Ήρθε ως αντί Ανέν και τα πάει περίφημα. Το έργο του ήταν δύσκολο, αφού ο Γάλλος ήταν πάρα πολύ καλός πέρσι. Παρόλα αυτά, με τις εμφανίσεις του έχει αποδειχθεί τουλάχιστον αντάξιος, εμπνέει εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν, βοηθάει επιθετικά (ίσως χρειάζεται λίγο περισσότερο όσο αφορά τις προωθήσεις του) και μέχρι στιγμής, η επιλογή του κρίνεται ως επιτυχημένη.

Κάπελ
Το... βάρος στις πλάτες του, μεγάλο. Πήρε την θέση του Καμαρά, παίκτη με τεράστια προσφορά στα «καναρίνια», που πέρσι βοήθησε τα μέγιστα στην πορεία τους στο πρωτάθλημα. Το κενό δεν ήταν εύκολο να καλυφθεί, όμως ο ταλαντούχος Κάπελ δείχνει σε πολύ καλό δρόμο. Έχει βρει 4 φορές δίχτυα και καλείτε να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό. Πολύ θετικό και το... κοντρόλ του χαρακτήρα του, αφού στο προηγούμενο πέρασμά του από την Ελλάδα, είχε παρουσιάσει κάποια θέματα, τα οποία δείχνει να έχει πλέον αποβάλει. Είναι παίκτης ψυχολογίας. Οπότε τα γκολ που πέτυχε στα τελευταία παιχνίδια τον βοήθησαν πολύ.

Μπεχαράνο
Ακόμα ένας παίκτης που ανέλαβε πολύ δύσκολο έργο και δεν... λύγισε. Ο Γκάλο ήταν από τις περσινές αποκαλύψεις, αλλά δεν έμεινε στην Ελλάδα. Ο 23χρονος Βολιβιανός διεθνής εντυπωσιάζει, αφού είναι εκπληκτικός στα αμυντικά του καθήκοντα, καλός στις προωθήσεις και μπορεί να μην έχει τα στημένα του Πορτογάλου, όμως αποτελεί μία αξιόπιστη λύση. Πολύ δυνατός στις τοποθετήσεις του, καλός και με το κεφάλι, ενώ έχει δυνατό σουτ και το δοκιμάζει συχνά. Ήδη με δικό του γκολ κόντρα στον Πλατανιά ο Παναιτωλικός μέτρησε 3 βαθμούς παραπάνω.

Απογοήτευση

Βασιλείου και Άλβες

Ήρθαν να καλύψουν το κενό του Μπόγιοβιτς, όμως κανένας από τους δύο δεν έχει δείξει κάτι αξιόλογο. Ο Άλβες εντυπωσίασε στην προετοιμασία και στα φιλικά, αλλά από εκεί και πέρα, το απόλυτο μηδέν. Μαύρη τρύπα μέχρι στιγμής, σε αρκετά ματς έχει χάσει τα... άχαστα. Από την άλλη, ο Έλληνας επιθετικός έχει μία δικαιολογία, αφού προέρχεται από μεγάλο διάστημα χωρίς αγώνες, ενώ δεν έκανε και προετοιμασία. Όπως και να έχει, ακόμα δεν έχει προσφέρει τίποτα, ούτε έχει δείξει κάποια από τα στοιχεία που τον ανέδειξαν στον Λεβαδειακό. Και οι δύο μαζί έχουν... μηδέν ενεργητικό, πράγμα που σαφώς δεν έχει περάσει απαρατήρητο στο Αγρίνιο!

Κόρμπος

Αποκτήθηκε ως αμυντικό χαφ που έχει και τα τρεξίματα, αλλά και το γκολ. Τελικά έχει κινηθεί ως τώρα σε ρηχά νερά. Πήρε αρκετές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να πείσει πως μπορεί να προσφέρει έτσι είναι πλέον εκτός πλάνων του Μάκη Χάβου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα της Βέροιας έμεινε εκτός αποστολής. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου απίθανο μέσα στις επόμενες ημέρες να... κουνήσει μαντίλι, αφού το κλίμα μοιάζει να είναι μη αναστρέψιμο.

Οι προσδοκίες

Σε αυτή την κατηγορία... παίζει μπάλα μόνος του ο Μορένο. Ο ταλαντούχος Κολομβιανός πρόλαβε να παίξει μόνο σε 5 παιχνίδια των «κυανοκίτρινων», αλλά συστήθηκε για τα καλά στους πάντες καθώς πέτυχε ισάριθμα τέρματα (τα τρία κόντρα στον Πανθρακικό) και άνοιξε την όρεξη στο Αγρίνιο. Τα επιτεύγματα αυτά έφεραν και το... κακό μάτι καθώς ένας τραυματισμός τον άφησε στα «πιτς» και δεν έχει αγωνιστεί από τις αρχές Νοεμβρίου. Στον Παναιτωλικό τον περιμένουν ξανά στα τέλη του μήνα καθώς έχουν ανάγκη τα δικά του γκολ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα