Στα 100 του, ήταν χρονιά... εφιάλτης για τον Άρη!

Στα 100 του, ήταν χρονιά... εφιάλτης για τον Άρη!

Απόστολος Παγώνης
Στα 100 του, ήταν χρονιά... εφιάλτης για τον Άρη!

bet365

Το 2014 θα το θυμούνται στον Άρη σαν την χειρότερη χρονιά στην ιστορία του συλλόγου. Ο τρίτος υποβιβασμός επέφερε την ολική καταστροφή της ΠΑΕ και την συμμετοχή του στην Γ' εθνική.

Ο οικονομικός «κόμπος» είχε φτάσει στο χτένι και η λύση δεν ήταν άλλη από το να οδηγεί η ομάδα στην Γ’ Εθνική. Ο κόσμος και οι αρμόδιοι φορείς αποφάσισαν προς το τέλος του καλοκαιριού να δρομολογηθούν οι διαδικασίες τις εκκαθάρισης. Ουσιαστικά ο Σύλλογος βρίσκεται από τον Αύγουστο σε τιμωρία δύο χρόνων ή όπως έχουν πει παλιοί παράγοντές βρίσκεται στην φυλακή και θα εκτίσει ποινή 24 μηνών!

Διοικητική ανυπαρξία

Τα πρώτα σημάδια για την ολική καταστροφή φάνηκαν τους τελευταίες μήνες του 2013. Ο Άρης είχε μια μετριότατη ομάδα η οποία πάλευε για την παραμονή της στην κατηγορία. Άλλαξε και πάλι πολλές διοικήσεις και στο τέλος κατάφερε με τον Λάμπρο Σκόρδα και τον Σούλη Παπαδόπουλο να σωθεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Το καλοκαίρι του 2013 άλλαξε η διοίκηση και τα ηνία πέρασαν στον Δημήτρη Ηλιάδη. Κατώτερος των περιστάσεων και αυτός δεν μπόρεσε να αλλάξει την δυναμική της ομάδας. Κακές μεταγραφικές κινήσεις και μηδενική παρουσία στα κέντρα αποφάσεων. Στις 18 Δεκεμβρίου ξανά αναλαμβάνει ο Σκόρδας. Διώχνει τον Μιλίνκοβιτς και ξανά παίρνει τον Σούλη Παπαδόπουλο. Η κίνηση αυτή και οι κακές μεταγραφικές κινήσεις τον Ιανουάριο του 2014 βάζουν την ομάδα μπροστά σε ένα Γολγοθά. Εκεί που ήταν έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού αρχίζει η αγωνιστική κατρακύλα.

23 Ιανουαρίου τελείωσαν τα όνειρα
Το ματς που στοίχησε και που επέφερε την χειρότερη ψυχολογία σε όλους τους πρωταγωνιστές πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη. Στις 23 Ιανουαρίου οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της χρονιάς και παρότι έδειξαν ότι μπορούν να πάρουν βαθμούς ή βαθμό ο πρώτος βοηθός του αγώνα κατακυρώνει γκολ των γηπεδούχων που η μπάλα δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή. Στον Άρη κρατάνε αυτή την ημέρα ως μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας τους. Νίκη του Πλατανιά με 2-1, τρεις αποβολές και ελάχιστες πιθανότητες για να τα καταφέρουν στο τέλος. Ο Σούλης Παπαδόπουλος όντας στο τιμόνι του Άρη σε 15 ματς καταφέρνει να πάρει μόνο μία νίκη! Το μοιραίο δεν αποσοβήθηκε και παρά το γεγονός της νέας διοικητικής αλλαγή.

Ο Πάνος Στεφανίδης αποδείχθηκε και αυτός… λίγος γα να ανατρέψει την κατάσταση. Παρόλα αυτά μένει και το καλοκαίρι στην διοίκηση και υπόσχεται μεγάλες χορηγίες και εισροή χρημάτων που μπορούν να ανεβάσουν την ομάδα άμεσα στην Σούπερ Λίγκα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ και πολύ αργοπορημένα ο λαός αποφασίζει να «χρεοκοπήσει» η ομάδα και να δοθούν τα ηνία στον Γιώργο Γαλανό ο οποίος στην ουσία ήταν ο μοναδικός υποψήφιος… επενδυτής.

Ο Γαλανός και ο Κάμπος

Ο Γιώργος Γαλανός υπόσχεται από την μεριά του να βάλει τουλάχιστον 1.5 εκατομμύριο ευρώ ποσό υπεραρκετό για να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις και επιτευχθεί με άνεση η άνοδος στην Β΄ Εθνική. Ο άμεσος συνεργάτης του Περικλής Τράιος κάνει την δήλωση της χρονιάς: «Πάμε δύο χρόνια "φυλακή" και ξεκινάμε από την αρχή».

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στον προεδρικό θώκο ο Γιώργος Γαλανός δεν τα πηγαίνει καλά με τον προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη που ήταν επιλογή του Πάνου Στεφανίδη και ουσιαστικά έψαχνε μια καλή αφορμή για να τον διώξει. Αυτή η αφορμή ήρθε μετά το 0-0 με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων. Η απόφασή για τον αντικαταστάτη του ήταν ο Πάουλο Κάμπος.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια σχεδόν πενταετία και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Καταφέρνει να κερδίσει με το… καλημέρα τους παίκτες και τους μεταμορφώνει προς το καλύτερο. Η ομάδα αποκτά αγωνιστική ταυτότητα και από την 6η αγωνιστική και έπειτα κερδίσει εύκολα το ένα παιχνίδι μετά το άλλο.
Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος δεν κάνει σχεδόν τίποτα απ’ όσα υπόσχεται και δεν είναι σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις του στους παίκτες. Ο Κάμπος κρατάει τα προσχήματα και κρατάει τους ποδοσφαιριστές ανεπηρέαστους.

Κάνει την διαφορά ο Πόι

Το νεανικό σύνολο του Άρη αργεί λίγο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα αλλά οι πιο έμπειροι όπως ο Μάουρο Πόι παίρνουν τους νεότερους από το… χέρι και τους οδηγούν από την μία επιτυχία στην άλλη. Ο Αργεντινός κάνει την διαφορά με τα 7 γκολ που έχει πετύχει και τις πολλές ασίστ που έχει δώσει.

Κάλας προ των πυλών

Μετά το 0-3 του Άρη στο Σουφλί και ενώ η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ο Γιώργος Γαλανός ουσιαστικά θέτει τον εαυτό του εκτός ομάδας λέγοντας πως του γίνεται πόλεμος από τους οργανωμένους και από τους παλιούς παράγοντες. Ο αδερφός του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Άλεξ Κάλας τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα εκδηλώνει επίσημα το ενδιαφέρον του για να πάρει την ομάδα. Το αν αυτό θα συμβεί θα φανεί τις επόμενες μέρες.
Το σίγουρο είναι πως το 2014, η χρονιά της συμπλήρωσης των 100 χρόνων, θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των Αρειανών σαν μία από τις πιο μαύρες χρονιές του ένδοξου Συλλόγου.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα