ΠΑΣ Γιάννινα: Από την γκρίνια στην αποθέωση

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Από την γκρίνια στην αποθέωση

bet365

Από τις αλλαγές προπονητών και την μάχη τις παραμονής στις τριάρες επί του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η χρονιά του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα ήταν αυτή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μια χρονιά που ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και την αποχώρηση του Σάκη Τσιώλη από την τεχνικη ηγεσία και την ομάδα σε δύσκολη θέση αφού πλέον είχε μπει για τα καλά στην μάχη της παραμονής ενώ η εξωτερική γκρίνια μεγάλωνε.

Ο ερχομός του Γιάννη Πετράκη συμμάζεψε την ομάδα η οποία κατάφερε έστω και στο τέλος να παραμείνει στην κατηγορία. Η νέα σεζόν βρήκε την ομάδα με χαμηλούς τόνους και χωρίς πολλά λόγια κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και να βάλει τις βάσεις για μια καλή χρονιά στα Γιάννενα όπως φαίνεται και από τα τελευταία αποτελέσματα με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Τι κρατάνε: Στο πρόσωπο του Γιάννη Πετράκη ο Γιώργος Χριστοβασίλης φαίνεται πως βρήκε τον ιδανικό προπονητή. Μετά τις αλλαγές προπονητών την περσινή σεζόν η πρόσληψη του Γιάννη Πετράκη αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία στα Γιάννενα, αλλά με την δουλειά του ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός έκλεισε τα στόματα. Μάλιστα ο ίδιος ειχε την ευκαιρία το καλοκαίρι να κάνει προετοιμασία με την ομάδα να περάσει την φιλοσοφία και να πιστώνεται την καλή μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας.

Τι αφήνουν: Την γκρίνια από μέρος του κόσμου ως προς την ομάδα και την διοίκηση. Η περσινή άσχημη πορεία του ΠΑΣ που κινδύνεψε μέχρι το τέλος είχε φέρει μια συσσωρευμένη γκρίνια σε μία μερίδα του κόσμου με συνέπεια σε πολλούς εντός έδρας αγώνες να μην υπάρχει η ανάλογη προσέλευση στο γήπεδο.

Παίκτης που ξεχώρισε: Δημήτρης Κολοβέτσιος και η μεταγραφή του στην ΑΕΚ το αποδεικνύει. Ο Λαρισαίος κεντρικός αμυντικός ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας με αποτέλεσμα να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Ένωσης. Μάλιστα συνέχισε να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος ακόμα και όταν είχε κλείσει ήδη στην Ένωση.

Καλύτερη στιγμή: Η νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-0 την προτελευταία αγωνιστική στην περσινή σεζόν η οποία του εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία. Γενικότερα οι Ηπειρώτες τα πήγαν αρκετά καλά με τους μεγάλους αφού μέσα στο 2014 κατάφεραν να πάρουν βαθμό μέσα στο Καραϊσκάκη ενώ έριξαν τρία γκολ στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στις Ζωσιμάδες.

Χειρότερη στιγμή: Το γεγονός ότι η ομάδα έφτασε σε σημείο να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Το υλικό του ΠΑΣ μόνο για υποβιβασμό δεν είναι, αλλά οι πολλές αλλαγές προπονητών-ο καθένας προσπαθούσε να περάσει την φιλοσοφία του- σε συνδυασμό με ορισμένα άσχημα αποτελέσματα έφεραν την ομάδα να παλεύει μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές για να εξασφαλίσει την παραμονή.

Η δήλωση του'14: Ανήκει στον Γιώργο Χριστοβασίλη ο οποίος μετά την μη αδειοδότηση της ομάδας το καλοκαίρι σε συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει: «Φαίνεται ότι δεν αρέσει αυτή η ομάδα να βρίσκεται στη Super League. Ίσως δε μας θέλουν και γίνεται αυτός ο πόλεμος».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα