Η ανασκόπηση της Football League 2014

Νίκος Μαρούδας
Η ανασκόπηση της Football League 2014

bet365

Συναρπαστικό για ακόμα μια χρονιά ήταν το πρωτάθλημα της Football League τόσο στο πρώτο μισό του 2014, όσο και στο δεύτερο μισό με πολλές εκπλήξεις...

Ολοκλήρωση ομίλων και πλέι οφ

Στο πρωτάθλημα της σεζόν 2013-2014 είδαμε για πρώτη φορά στην Football League τόσο τους δύο ομίλους όσο και τα πλέι οφ ανόδου... Όλες οι ομάδες λοιπόν κυνηγούσαν μέχρι τέλους μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Αυτός που είχε καθαρίσει από νωρίς ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου! Η ομάδα του Βόλου έπαιζε ουσιαστικά χωρίς... αντίπαλο στον Νότιο όμιλο και σχεδόν από τα μισά της σεζόν είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ ως πρώτη από τον πρώτο όμιλο.

Στον αντίποδα η άλλη ομάδα της πόλης, η Νίκη, βρισκόταν στον Βόρειο όμιλο και μαζί με την Κέρκυρα έδιναν την δική τους μάχη για την κορυφή του ομίλου, με τους «Φαίακες» τελικά να κόβουν πρώτοι το νήμα.

Από εκεί και πέρα έμεναν άλλες τέσσερις θέσεις στους δύο ομίλους για να δημιουργηθεί το μίνι πρωτάθλημα ανόδου. Στον Νότιο όμιλο τα Χανιά με μια εξαιρετική χρονιά κατακτούν την δεύτερη θέση, ο Φωστήρας πραγματικά στο τελευταίο λεπτό της κανονικής περιόδου κάνει την έκπληξη και κατακτά την τρίτη θέση, αφήνοντας τέταρτο τον Ηρακλή Ψαχνών που ήταν στα πλέι οφ παρά την ισοβαθμία με τον Παναιγιάλειο που τελικά δεν... πρόλαβε!

Στον Βόρειο όμιλο τώρα, δεύτερη ήρθε η Νίκη Βόλου που έδειχνε ικανή για τα πάντα στα πλέι οφ, ενώ τρίτη το εισιτήριο πήρε η ομάδα του Αιγινιακού και τέταρτη αυτή του Ηρακλή.

Στα πλέι οφ ανόδου έγινε ένας μικρός χαμός μέχρι τέλους. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν η απογοήτευση και έφτασε μια ανάσα από το να μην βρίσκεται καν στην πρώτη τριάδα, καθώς τα Χανιά ήταν πολύ κοντά να μπουν στα μπαράζ...

Τελικά τα φαβορί πήραν τα τρία εισιτήρια, η Κέρκυρα ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την άνοδο από την προτελευταία αγωνιστική και στο φινάλε έχασε το πρωτάθλημα από την Νίκη Βόλου που ήθελε μόνο τη νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην άλλη απογοήτευση των πλέι οφ, τον Ηρακλή. Στο μπαράζ με την Ξάνθη βρέθηκε τελικά ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ ο Ηρακλής τερμάτισεστην 7η θέση με τους απλήρωτους ποδοσφαιριστές του να κάνουν ουσιαστικά αγγαρία...

Παραμονή Ξάνθης και... Ολυμπιακού Βόλου!

Τελικά στο μπαράζ ο Ολυμπιακός Βόλου δεν τα καταφέρνει και η Ξάνθη με 3-2 παραμένει στην Σούπερ Λιγκ και αναγκάζει και την ομάδα του Βόλου να μείνει επίσης στην Football League.

Έξι στην Γ’ Εθνική

Εκτός όμως από την άνοδο είχαμε και 6 ομάδες που υποβιβάστηκαν στην Γ’ Εθνική. Αστέρας Μαγούλας, Γλυφάδα, Βύζας Μεγάρων από τον πρώτο όμιλο και Βατανιακός, Καβάλα και Αναγέννηση Γιαννιτσών αποχαιρέτησαν την κατηγορία...

Football League σαν... Super League!

Το πρωτάθλημα της Football League που είναι σε εξέλιξη δεν έχει τίποτανα ζηλέψει σε ονόματα από αυτό της Super League! Φυσικά το όνομα που ξεχωρίζει είναι η ΑΕΚ, που για την ώρα κάνει αυτό που όλοι περίμεναν, είναι αήττητη και βρίσκεται στην κορυφή του Νότιου ομίλου, ωστόσογια την Ένωση μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πως ήταν το 2014 εδώ.

Εκτός των «κιτρινόμαυρων» όμως, στον ίδιο όμιλο συναντάμε τον Απόλλωνα Σμύρνης ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά, αλλά στόχος του είναι η είσοδος στην πρώτη τριάδα και στα πλέι οφ. Ακόμα έχουμε την Παναχαϊκή που κάνει την καλύτερή της χρονιά στην κατηγορία και δείχνει ικανή να φτάσει μέχρι τέλους, ενώ για ακόμα μια χρονιά τα Χανιά δείχνουν ικανά να κάνουν την έκπληξη!

Στον άλλον όμιλο τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι ο Ηρακλής, η Λάρισα και ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο πρώτος πιο σοβαρός από ποτέ, εμφανίζεται έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή και στο πρώτο μισό είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Από την άλλη, πολλά είναι τα προβλήματα στην ομάδα του Βόλου που κάνει ένα μέτριο πρωτάθλημα και έχει να αντιμετωπίσει αρκετά θέματα και εκτός γηπέδων με όσα ακούγονται για την συγχώνευση με την Νίκη Βόλου. Πολλά προβλήματα και για την Λάρισα, η οποία επίσης δεν έχει δείξει την εικόνα που όλοι περίμεναν, ενώ τα διοικητικά προβλήματα εδώ και αν είναι πολλά!

Ο Πλεξίδας αποχωρεί, λύση αναζητείται και όλα είναι στον αέρα... Μέσα σε όλα αυτά και οι αλλαγές προπονητών σαν τα πουκάμισα και οι αποχωρήσεις πολλών ποδοσφαιριστών τον Γενάρη, δείχνουν πως η κατάσταση στην Λάρισα είναι πολύ κοντά στο να θυμίσει όσα πέρασε πέρσι ο Ηρακλής... Το κακό για την ΑΕΛ είναι ότι φέτος είναι πολύ επικύνδινο να μπλέξει με υποβιβασμό, μιας και από την πέμπτη θέση και κάτω υπάρχουν τα πλέι άουτ!

Λαμία και Ζάκυνθος οι εκπλήξεις

Football League χωρίς εκπλήξεις δεν συνηθίζεται να υπάρχει... Έτσι και την φετινή χρονιά οι εκπλήξεις υπάρχουν και είναι συγκεκριμένα δύο. Στον Βόρειο όμιλο λοιπόν, η νεοφώτιστη Λαμία και η Ζάκυνθος κάνουν μια καταπληκτική πορεία. Η πρώτη βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου έχοντας 7 νίκες και 3 ισοπαλίες και με το ρόστερ που έχει δημιουργήσει δείχνει ικανή να κάνει το μεγάλο... μπαμ και να διεκδικήσει στα πλέι οφ μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Σούπερ Λιγκ.

Σε ότι αφορά την Ζάκυνθο, αυτή βρίσκεται στην πρώτη τριάδα πίσω από Λαμία και Ηρακλή και έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Πρόκειται για ένα αρκετά νεανικό σύνολο με πλούσιο ταλέντο και στο νησί ζουν το όνειρό τους. Η ομάδα δείχνει ικανή να βρεθεί στα πλέι οφ, όμως όλοι κρατούν χαμηλά την μπάλα και ξεκαθαρίζουν πως στόχος είναι η παραμονή και τίποτα άλλο. Δεδομένα αν συνεχιστεί η καλή έως τώρα πορεία η όρεξη θα ανοίξει όμως...

Πανηλειακός τέλος!

Πριν φύγει όμως το 2014... έφυγε ο Πανηλειακός! Η ιστορική ομάδα του Πύργου, αντιμετώπιζε από την αρχή της σεζόν πάρα πολλά προβλήματα και τελικά δεν τα κατάφερε.

Οι διοικούντες της ομάδας, τον Δεκέμβριο γνωστοποίησαν την απόφασή τους να αποσύρουν την ομάδα από το πρωτάθλημα λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα τρεις εύκολους βαθμούς για όλους, ενώ μέχρι και το πρόωρο και πικρό αυτό φινάλε του Πανηλειακού, η ομάδα βρισκόταν στην τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό...

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα