Ο δήμιος, η κατάρα του Πάρντιου και οι μνήμες... Ντι Κάνιο

Κώστας Ζάλιαρης
Ο δήμιος, η κατάρα του Πάρντιου και οι μνήμες... Ντι Κάνιο

bet365

Στο Νιούκαστλ θα βλέπουν... μαυρόγατες και θα τρέχουν και το gazzetta.gr στέκεται στη συμβολή του Άνταμ Τζόνσον, το αρνητικό σερί του Πάρντιου και τους πανηγυρισμούς που θύμισαν... Ντι Κάνιο.

Αν ρωτήσει κανείς τους παίκτες και τους οπαδούς της Σάντερλαντ ποιο από τα τρία σερί «διπλά» στην έδρα της μισητής συμπολίτισσάς τους, προτιμούν, όλοι θα απαντήσουν ότι αυτό της Κυριακής, ήταν το πιο... γλυκό.

Μπορεί τα προηγούμενα δύο να ήρθαν με το επιβλητικό 3-0 που φανερώνει και το ποιος είναι το αφεντικό στο Tyneside, παρ' όλα αυτά, ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-0 του ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της φετινής Πρέμιερ Λιγκ και ο άνθρωπος που χρίστηκε σκόρερ, κάνουν το τελευταίο «διπλό», το καλύτερο απ' όλα.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του ντέρμπι που η Σάντερλαντ παίρνει τρεις σερί νίκες στο «St. James' Park», ενώ, έχει επικρατήσει της Νιούκαστλ στα τελευταία τέσσερα μεταξύ τους ματς ανεξαρτήτου έδρας!

Από ball-boy της Νιούκαστλ, δήμιός της

Ο Άνταμ Τζόνσον, έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία στις μάχες απέναντι στις «καρακάξες». Έχει σκοράρει και τις τρεις φορές που πέρασε με νίκη η ομάδα του από την έδρα της ομάδας του Πάρντιου, αν και στο παρελθόν ήταν... ball-boy της Νιούκαστλ!

Έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα την ομάδα του Άλαν Πάρντιου, κάνοντας την αρχή από τις 14/3/2013, όταν είχε πετύχει το δεύτερο από τα τρία γκολ της νίκης της ομάδας του, στην 33η αγωνιστική εκείνου του πρωταθλήματος.

Ομοίως είχε πράξει και την 1η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, και πάλι στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Σάντερλαντ στο «St. James' Park» προτού ο Κόλμπακ – που τώρα είναι στις «καρακάξες» - διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Το μεσημέρι της Κυριακής, 21/12, έβαλε ακόμα ένα γκολ απέναντι στον σύλλογο τον οποίο κάποτε παρακολουθούσε σαν ball-boy, δίνοντας ώθηση στις «μαυρόγατες» ώστε να αποκτήσουν διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μόλις μια νίκη ο Πάρντιου

Σε οχτώ ντέρμπι κόντρα στη Σάντερλαντ, με τον ίδιο να βρίσκεται στον πάγκο της Νιούκαστλ, ο Άλαν Πάρντιου μετράει μόλις νίκη κι αυτή, στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012! Αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι φίλοι της Νιούκαστλ πανηγύρισαν έπειτα από το τοπικό ντέρμπι και είχαν το δικαίωμα να κάνουν καζούρα σε αυτούς των «μαυρόγατων».

Από τότε, τα έξι τελευταία ντέρμπι δεν τους τους το έχουν επιτρέψει αυτό, με δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες της Νιούκαστλ στα τελευταία ισάριθμα ματς. Αυτές οι τέσσερις ήττες, έκαναν τον Πάρντιου τον πρώτο προπονητή στην ιστορία των «καρακαξών» που φτάνει σε αυτή την αρνητική επίδοση...

Όσον αφορά τη Σάντερλαντ, πέρα από τα τρία «διπλά», πήρε νίκη με σκορ 2-1 στο «Στάδιο του Φωτός», στις 27/10/2013, με τον Γκουστάβο Πογιέτ να κάνει χατ-τρικ στα ντέρμπι. Η ευτυχία από το 1-0 που ήρθε χθες στο «St. James' Park», είναι τέτοια που ενδεχομένως να έχει κάνει και πολλούς να ξεχάσουν πως ήταν μόλις η τρίτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για τη Σάντερλαντ...

Θύμισαν... Ντι Κάνιο

Οι οχτώ κίτρινες κάρτες που βγήκαν από το τσεπάκι του διαιτητή στο «St. James' Park», το μεσημέρι της Κυριακής, αποδεικνύει και με το παραπάνω τα νεύρα, την ένταση και το πάθος που χαρακτηρίζει τα ντέρμπι του Tyneside. Προφανώς, όταν μπαίνει το νικητήριο γκολ στο 90ο λεπτό, υπάρχει... ξέσπασμα. Οι πανηγυρισμοί των οπαδών της Σάντερλαντ στο ψηλότερο σημείο του γηπέδου ακούγονταν τόσο που σου έδιναν την αίσθηση πως ήταν ... εντός έδρας ματς για τις «μαυρόγατες», ενώ, ο Γκουστάβο Πογιέτ και το επιτελείο του πετάχθηκαν από τον πάγκο.

Ήταν φυσιολογικό να κοιτάξουν προς το μέρος των οπαδών και να πανηγυρίσουν μαζί τους, με τις κινήσεις του προπονητή της ομάδας να... θυμίζουν Πάολο Ντι Κάνιο. Ο... τρελο-Ιταλός, στην «τριάρα» του Απρίλη του 2013, έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ στα γκολ που πετύχαιναν οι ποδοσφαιριστές του, φανερώνοντας το ταπεραμέντο του και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα