Oλυμπιακός: Θέλει Ρικάρντο Κόστα

Oλυμπιακός: Θέλει Ρικάρντο Κόστα

Διονύσης Δελλής
Oλυμπιακός: Θέλει Ρικάρντο Κόστα

bet365

Τον 33χρονο Πορτογάλο Ρικάρντο Κόστα έχει «σημαδέψει» ο Μίτσελ για να καλύψει το κενό που άφησε στην Ερυθρόλευκη άμυνα, η αποχώρηση του Ερίκ Αμπιντάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ισπανός τεχνικός συζητά ήδη με τον διεθνή κεντρικό αμυντικό και είναι πιθανό μέσα στα επόμενα 24ώρα να υπάρχει κατάληξη στο όλο θέμα. Στόχος άλλωστε είναι ο αντικαταστάτης του Γάλλου να είναι στη θέση του, στις 28 Δεκέμβρη όπως κατ επανάληψη έχει δηλώσει ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Ρικάρντο Κόστα αγωνίζεται στο Κατάρ για λογαριασμό της Αλ Σαλίγια από το καλοκαίρι. Έχει όμως πραγματικά σημαντική διαδρομή στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Με Πόρτο, Βόλφσμπουργκ, Λιλ και βέβαια μια τετραετία στη Βαλένθια ως το φινάλε της περασμένης σεζόν να υπάρχουν στο βιογραφικό του. Στο Μεστάγια συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και συνολικά είχε 87 παρουσίες με τις «Νυχτερίδες» στην Πριμέρα (είχε και 7 γκολ στο πρωτάθλημα).

Παράλληλα έχει 22 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας στην οποία είναι ακόμη ενεργό μέλος, καθώς τελευταία του παρουσία σημειώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2014 (σε ματς κόντρα στην Αλβανία). Είναι γεννημένος στις 16 Μαϊου του 1981 στη Βίλα Νόβα Ντε Καϊα. Στο Κατάρ υπέγραψε τέλη Ιουλίου. Ο Κόστα βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας μετά την λύση της συνεργασίας του με την Βαλένθια και το όνομά του είχε ακουστεί έντονα για την Πόρτο. Γενικά για να επιστρέψει στην ομάδα από όπου ξεκίνησε για να κλείσει εκεί την καριέρα του.

Στα ιδιαίτερα της υπόθεσης, ότι ο ύψους 1,83 στόπερ έχει την ικανότητα παρότι δεξιοπόδαρος να παίζει και στην αριστερή πλευρά των στόπερ. Με όπλο την εμπειρία του και την ηγετική φυσιογνωμία του. Ένας «καλός στρατιώτης» από εκείνους που δίνουν το παραπάνω στο σύνολο, χωρίς τις περισσότερες φορές να φαίνεται αυτό με... γυμνό μάτι. Μπορεί να γίνει δίδυμο με τον Μποτία. Μπορεί όμως εύκολα να παίξει και με τον Δημήτρη Σιόβα που αυτόν τον καιρό δείχνει να ανεβαίνει και να καταφέρνει μια προσωπική ολική επαναφορά σχεδόν έναν χρόνο μετά τον μεγάλο τραυματισμό που πέρασε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα