Πλατανιάς - ΟΦΗ 1-0

Νίκος Τσιώκος
Πλατανιάς - ΟΦΗ 1-0

bet365

Ο ΟΦΗ κράτησε το μηδέν για 84 λεπτά στα Περιβόλια, αλλά λίγο πριν το τέλος η κακή αντίδραση του Λόρια έκανε δώρο στον Τετέ το 1-0! «Εκεί, εκεί στη Β' Εθνική», φώναξαν οι Χανιώτες!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Πλατανιά ο Ολιμπά ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κουλιμπαλί δεξιά στην άμυνα, ο Ζαραδούκας αριστερά και οι Ιτούα, Μπανανά στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Τετέ, Αγκιλέρα και μπροστά τους οι Τζίλβαν Γκόμεζ, Τσουράκης, Μιλούνοβιτς. Στην κορυφή ο Τόρες.

Για τον ΟΦΗ ο Λόρια πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστα, με τον Στάθη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μιλιάζες το αριστερό και τους Αντελέγιε, Μεϊτέ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μπανούσης, Μακρής και μπροστά τους οι Λαμπρόπουλος, Φερνάντεθ, Μερεμπασβίλι. Μοναδικός προωθημένος ο Πετρόπουλος.

Δοκάρι για Πλατανιά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πλατανιά να έχει δύο καλές στιγμές μέσα σε δύο λεπτά και δοκάρι. Η σέντρα του Τζίλβαν Γκόμεζ στο 10' βρήκε το κεφάλι του Μιλούνοβιτς, με τον Μεϊτέ να είναι εκεί για να κοντράρει η μπάλα στο σώμα του και να καταλήξει κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού ο Ιτούα έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Λόρια.

Σχεδόν τίποτα

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, με το παιχνίδι να είναι μέτριο έως κακό, τις φάσεις να είναι μετρημένες... στα δάχτυλα και τον ΟΦΗ να ανεβαίνει μετά το 20'. Μάλιστα, στο 22' απείλησε για πρώτη φορά, όταν ο Μπανούσης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ολιμπά. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο με αξιοσημείωτη φάση τον τραυματισμό του Αγκιλέρα στο 23'.

Δεύτερο δοκάρι οι Χανιώτες

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως σκορ και στην επανάληψη ο Πλατανιάς ξεκίνησε με το δεύτερο δοκάρι του στην αναμέτρηση. Στο 48' ο Τετέ έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και από δεξιά, με την μπάλα να βρίσκει το δεξί δοκάρι του Λόρια και να φεύγει εκτός. Ο Μερεμπασβίλι στο 56' δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ το σουτ του Μιλούνοβιτς στο 61' πέρασε άουτ και το κοντινό πλασέ του Τόρες δύο λεπτά αργότερα κατέληξε στα χέρια του Λόρια.

Μια... ανάσα από το αυτογκόλ της χρονιάς!

Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Κουλιμπαλί στο 63', ενώ στο 75' λίγο έλειψε να μπει το αυτογκόλ της χρονιάς! Ο Μπανανά γύρισε πίσω την μπάλα στον Ολιμπά από τη σέντρα, τη στιγμή που ο τελευταίος είχε βγει από την περιοχή του. Έτσι, είδε την μπάλα να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα του, έτρεξε και πρόλαβε να την απομακρύνει πριν περάσει τη γραμμή.

«Δώρο» Λόρια και «εκεί, εκεί στη Β' Εθνική»!

Όσο περνούσε η ώρα και το 0-0 παρέμενε, με τον ΟΦΗ να αμύνεται, οι Χανιώτες αύξαναν την πίεσή τους και στο 84' πήραν το προβάδισμα. Στην κεφαλιά του Μπανανά στο 84' ο Λόρια δεν έκανε καλή απόκρουση και έδωσε... δώρο το γκολ στον Τετέ, ο οποίος... καραδοκούσε και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ στα Περιβόλια.

Οι «Ομιλίτες» προσπάθησαν να απαντήσουν, είχαν μια ευκαιρία στο 90' με την κεφαλιά-άουτ του Μακρή, αλλά έφυγαν χωρίς βαθμό ή βαθμούς από τα Χανιά και παρέμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Μάλιστα, οι φίλαθλοι των γηπεδούχων φώναξαν «εκεί, εκεί στη Β' Εθνική», με την επίτευξη του τέρματος του Τετέ. Σε ό,τι αφορά τον Πλατανιά, πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς αποσπάστηκε 4 πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Man of the match: Ο Τετέ έκανε αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και στο 84' με δικό του γκολ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο ΟΦΗ είχε μερικά προβλήματα στην άμυνα, ενώ δεν είχε τη λύση στην επίθεση.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τον Μπανανά, αν και θα μπορούσε να του χρεωθεί το αυτογκόλ της χρονιάς, αλλά και από τον Μιλούνοβιτς.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μπανανά στο 75', αλλά ο Ολιμπά πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, την έκανε και ο Λόρια στο γκολ του Πλατανιά. Κακή απόκρουση του Γεωργιανού τερματοφύλακα, με αποτέλεσμα ο Τετέ να πάρει το... ριμπάουντ και να σκοράρει.

Το στραγάλι: Δεν είχε προβλήματα ο Τριτσώνης, που έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Λίγα λάθη έγιναν από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Σ' ένα μέτριο έως κακό ματς στα Περιβόλια, αν κάποιος δικαιούταν το γκολ, αυτός ήταν ο Πλατανιάς. Οι Χανιώτες είχαν δύο δοκάρια, μερικές καλές φάσεις στο δεύτερο μέρος να ανοίξουν το σκορ και το έπραξαν στο 84' με τον Τετέ, που είπε «ναι» στο... δώρο του Λόρια. Τελικό αποτέλεσμα 1-0, με τον Πλατανιά να παίρνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα και τον ΟΦΗ να μένει στη ζώνη του υποβιβασμού

Συνθέσεις ομάδων

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μπανανά, Ζαραδούκας, Τετέ, Αγκιλέρα (23' Μαχαμάτ), Τζίλβαν Γκόμεζ, Τσουράκης, Μιλούνοβιτς (78' Μενδρινός), Τόρες (65' Ναζλίδης).

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Αντελέγιε, Μπανούσης (86' Ροβίθης), Μιλιάζες, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Μεϊτέ, Φερνάντεθ (83' Μαραθιανός), Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα