Η ανάλυση του ΠΑΟΚ για τον ΠΑΣ

Gazzetta team
Η ανάλυση του ΠΑΟΚ για τον ΠΑΣ

bet365

Τη δυναμική του ΠΑΣ στην έδρα του, την καλή δουλειά του Πετράκη και στοιχεία που πρέπει να προσέξει σήμερα η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, αναλύει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά:

«Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να καυχηθεί ότι δικαίως συγκαταλέγεται στις 2-3 ιστορικότερες επαρχιακές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκπροσωπώντας επάξια μια εξίσου μεγάλη και ιστορική πόλη της χώρας. Τα όσα εντυπωσιακά πέτυχε από τη δεκαετία του 70 ακόμη του έδωσαν το προσωνύμιο "Άγιαξ της Ηπείρου" που τον ακολουθεί ακόμη και σήμερα. Παρότι ιδρύθηκε το 1966, μέσα σε 9 χρόνια βρέθηκε στα "μεγάλα σαλόνια" και επί μια δεκαετία, μέχρι να υποβιβαστεί, κατάφερνε πάντα να κάνει αισθητή την παρουσία του και να δυσκολεύει όλους τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τρεις φορές στην ιστορία του έχει καταταγεί 5ος, ενώ 2 φορές έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Το γήπεδο των Ζωσιμάδων είναι συχνά γεμάτο από 7.652 πιστούς φίλους της ομάδας, όση είναι και η χωρητικότητα του γηπέδου.

Η ιστορία των αναμετρήσεων των 2 ομάδων είναι σαφώς υπέρ του ΠΑΟΚ, που έχει 21 νίκες έναντι 9 του ΠΑΣ, με 10 αποτελέσματα να έχουν τελειώσει ισόπαλα στο Πρωτάθλημα (2-1-1 αντίστοιχα στο Κύπελλο). Η ζυγαριά εξισορροπείται εντελώς όταν μιλάμε όμως για τα αποτελέσματα στα Γιάννινα, με 6 νίκες για τους γηπεδούχους, 7 ισοπαλίες και 7 νίκες για τον Δικέφαλο. Στην ιστορία έχει μείνει το ματς του 1976, στο οποίο ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-5 (!) με 2 γκολ του Γκουερίνο, κι από ένα του Δαμανάκη, του Κερμανίδη και του Σαράφη. Σ' εκείνο το ματς ο Άγγελος Αναστασιάδης αντικατέστησε στο 65ο τον Κούδα και πρόλαβε να δεχτεί μια κίτρινη κάρτα.

Το πιο πρόσφατο ματς των δυο ομάδων διεξήχθη στην Τούμπα για το Κύπελλο, με τον ΠΑΣ να αποσπά ισοπαλία με 1-1 και να βάζει δύσκολα στην υπόθεση-πρόκριση στο σημερινό του αντίπαλο.

Σήμερα ο ΠΑΣ προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία και φαίνεται να τα καταφέρνει καλά στα χέρια του Γιάννη Πετράκη, που τον έχει στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς, 17 γκολ υπέρ και 11 κατά. Εκμεταλλεύεται καλύτερα την έδρα του, με 4 νίκες, δυο ισοπαλίες και 1 ήττα ενώ έχει για πρώτους σκόρερ τον Κρίστιαν Τσάβεζ με 5 και τον Μπράνα Ίλιτς με 4, που θεωρούνται και τα "αστέρια" της ομάδας. Εξάλλου σε σχέση με πέρυσι ο ΠΑΣ έχει μόλις 6 προσθήκες και η ομοιογένειά του δεν διαταράχθηκε. Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του ακόμη μια φορά τον πρώην "ασπρόμαυρο" Σταύρο Τσουκαλά, ενώ ο Γιάννης Σκόνδρας θα βρει απέναντί του τον.αδερφό του, Αποστόλη!

Ο Γιάννης Πετράκης δεν θα μπορεί να υπολογίζει τους Μπέριο και Ιωάννου για το σημερινό ματς, ενώ επέλεξε για την αποστολή τους εξής ποδοσφαιριστές: Βελλίδης, Σωτηρίου, Ντάσιος, Μιχαήλ, Στρούνα, Ναντάλες, Χαρίσης, Τζημόπουλος, Μανιάς, Λίλα, Γιάκος, Ακόστα,Ιλιτς , Τσάβες, Σαπαλίδης, Τσουκαλάς, Σκόνδρας, Κοροβέσης, Αυγενικού».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα