100 χρόνια από την «Ανακωχή των Χριστουγέννων»

100 χρόνια από την «Ανακωχή των Χριστουγέννων»

Gazzetta team
100 χρόνια από την «Ανακωχή των Χριστουγέννων»

bet365

Η Εθνική Αστέγων και ο Παναθηναϊκός τιμούν μία από τις συγκινητικές στιγμές της Παγκόσμιας Ιστορίας κατά την διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

Μπορεί ο πόλεμος να είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να ζήσει, ωστόσο πολλές φορές βγάζει απίστευτες και συγκινητικές ιστορίες... Όπως αυτή που θα έχουν την ευκαιρία να ξαναζήσουν και να τιμήσουν η Εθνική Αστέγων και ο Παναθηναϊκός, με πρωτοβουλία της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα την Πέμπτη το μεσημέρι στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Ήταν παραμονές των Χριστουγέννων του 1914, όταν κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και των μαχών στο δυτικό μέτωπο, οι αντίπαλοι στρατιώτες αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές και τα όπλα τους. Με μία αυτοσχέδια μπάλα αναμετρήθηκαν σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο που είχε χωριστεί στα δύο.

Η νύχτα αυτή έμεινε στην ιστορία ως «Η ανακωχή των Χριστουγέννων» και με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έναρξη εκείνου του πολέμου, η Βρετανική Πρεσβεία θα την τιμήσει μία μία σειρά από παράλληλες ποδοσφαιρικές δράσεις.

Μία από αυτές, θα γίνει στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στις 13:00, όπου θα δώσει το παρών η ομάδα του «τριφυλλιού» αλλά και η Εθνική Αστέγων.

Οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και, γιατί όχι, να ανταλλάξουν πάσες και μαζί μηνύματα κατά τις φτώχειας, του ρατσισμού και των διακρίσεων, τιμώντας, παράλληλα, ένα πολύ σπουδαίο ιστορικό γεγονός.



Η φωτογραφία είναι από την βρετανική εφημερίδα The Illustrated London News της 9ης Ιανουαρίου 1915. "Βρετανοί και Γερμανία στρατιώτες, δίπλα δίπλα, ανταλλάσσουν κράνη. Μια χριστουγεννιάτικη ανακωχή μεταξύ αντιμαχόμενων χαρακωμάτων", έγραφε η λεζάντα που τη συνόδευε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα