Χαλαρά η Τσέλσι, σοκ για Σαουθάμπτον!

Gazzetta team
Χαλαρά η Τσέλσι, σοκ για Σαουθάμπτον!

bet365

Η Τσέλσι επικράτησε εύκολα εκτός της Ντέρμπι (3-1) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Συνεχίζεται η κατρακύλα για Σαουθάμπτον.

Τσέλσι για... όλες τις κούπες! Οι Μπλε συνεχίζουν να είναι μέσα σε όλες τις διοργανώσεις, αφού ήρθε και η πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. οι Μπλε δεν συνάντησαν δυσκολίες στην έδρα της Ντέρμπι, επικράτησαν 3-1 και στόχος τους να τα σαρώσουν όλα τη φετινή σεζόν. Με πολλές αλλαγές ο Ζοσέ Μουρίνιο, αφού στο βασικό σχήμα είδαμε Ζουμά, Μίκελ, Σούρλε, Ντρογκμπά.

Ωστόσο, μελανό σημείο αποτέλεσε ο τραυματισμός του Ζουμά στο κεφάλι, όπου χρειάστηκε η άμεση αντικατάστασή του. Τραυματίας αποχώρησε και ο Ντρογκμπά, με τον Ρεμί να περνά στη θέση του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο όχι όμως και τον τρόπο να απειλήσουν τον Γκραντ. Επρεπε να φτάσουμε στο 23', αφού από λάθος του Κίο ήρθε το γκολ. Ο Φάμπρεγας βρήκε τον Αζάρ κι αυτός με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-0. Στο 30' ο Φελίπε Λουίς βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο δεν κατάφερε να «σφραγίσει» τη νίκη.

Η Ντέρμπι μπήκε πιο δυνατά και στο 48' ο Ράσελ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, ωστόσο νικήθηκε από τον Τσεχ. Αντίθετα, η Τσέλσι ήταν ουσιαστική και στο 56' ο Λουίς με φαουλάρα πέτυχε το 2-0. Αυτό άλλωστε ήταν και το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των Μπλε. Τα «Κριάρια» δεν το παράτησαν και στο 71' μπήκαν στο «κόλπο», με τον Μπράισον με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή να σημειώνει το 2-1. Ο Μπάξτον όμως άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες και στο 82' ο Σούρλε διαμόρφωσε το 3-1 στέλνοντας την Τσέλσι στα ημιτελικά.

Πάει και το Λιγκ Καπ...

Η κατρακύλα συνεχίζεται για τη Σαουθάμπτον, υπέστη την 5η διαδοχική ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επικράτησε 1-0, αν και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα. Πολύ κακή εμφάνιση για την ομάδα του Κούμαν, δεν έκανε ούτε φάση στο α΄ μέρος, ενώ δεν... μπήκε ποτέ στην επανάληψη. Οι «λεπίδες» ήταν καλύτερες, πίεσαν με το... καλημέρα, αλλά η τύχη και Φόρστερ κράτησαν το μηδέν.

Ο Μέρφι και ο Μακ Νόλτι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε δυο περιπτώσεις στο β΄ μέρος, με τον Φόρστερ να σώζει την εστία του. Ωστόσο, στο 63' ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μπορεί να απέκρουσε το φάουλ του Χάρις, αλλά ο Μακ Νόλτι απο κοντά πέτυχε το 1-0. Η Σαουθάμπτον δεν μπόρεσε να αντιδράσει ούτε μετά το σοκ, κακή δημιουργικά, χωρίς να κάνει ούτε μια καλή φάση. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι «Αγιοι» αφού αποβλήθηκε ο Γκάρντος στις καθυστερήσεις.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα