Europa League: Ποιον θέλει και ποιον όχι ο Ολυμπιακός

Europa League: Ποιον θέλει και ποιον όχι ο Ολυμπιακός

Θοδωρής Βασίλης
Europa League: Ποιον θέλει και ποιον όχι ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις ανεπιθύμητες και τις ιδανικές αντιπάλους ενόψει της κλήρωσης της Δευτέρας.

Ο Ολυμπιακός έμεινε η μοναδική ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει και το 2015 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στους «32» του Europa League και το μεσημέρι της Δευτέρας από το γκρουπ των ισχυρών περιμένει τον αντίπαλο του για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες του Τσάμπιονς Λιγκ και μαζί με τις 12 πρώτες των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ συμπληρώνουν το γκρουπ των ισχυρών.

Έτσι, η ομάδα του Μίτσελ θα αποφύγει τις Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Μπιλμπάο, Ζενίτ, Γκλάντμπαχ, Μπριζ, Μπεσίκτας, Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Μόσχας, Ίντερ, Φέγενορντ, Έβερτον, Νάπολι, Φιορεντίνα, Ντιναμό Κιέβου, Λέγκια Βαρσοβίας.

Βέβαια και ο όμιλος των ανίσχυρων μόνο ανίσχυρος δεν είναι με ομάδες που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τον τελικό της Βαρσοβίας, όπως η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη, η Ρόμα και η Λίβερπουλ.

Μακριά

Υπάρχουν αρκετές ομάδες που καλό θα ήταν να μείνουν μακριά από τον Ολυμπιακό. Πρώτη και καλύτερη η Ρόμα. Οι «τζιαλορόσι» των Τοροσίδη, Μανωλά και Χολέμπας διεκδικούν το πρωτάθλημα στην Ιταλία και κατά γενική ομολογία είναι μία ομάδα που μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό. Η χειρότερη δυνατή κλήρωση.

Καλό θα ήταν να αποφευχθεί κι ένα ταξίδι στο «Άνφιλντ». Η Λίβερπουλ φέτος μπορεί να έχει τα μαύρα της τα χάλια, αλλά παραμένει πάντα Λίβερπουλ και είναι υπολογίσιμη αντίπαλος, ενώ δεν αποκλείεται το Γιουρόπα Λιγκ να αποτελέσει γι αυτήν μία καλή διέξοδος για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επικίνδυνη ομάδα είναι επίσης η Βιγιαρεάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» πέρασε εύκολα από τον όμιλο παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κι έχει φιλοδοξίες να προχωρήσει. Ο Ολυμπιακός τα βρίσκει σκούρα με τις ισπανικές ομάδες.

Στην ίδια κατηγορία μπαίνει και η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη. Επικίνδυνη ομάδα με τους παίκτες του Έμερι να θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα.

Τέλος, η Τότεναμ η οποία πέρασε από τον όμιλο με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της έχοντας πρωταρχικό στόχο το πρωτάθλημα. Τότε τον Φεβρουάριο η ομάδα του Ποκετίνο θα είναι σε φουλ ρυθμούς και δεν αποκλείεται να δει πιο σοβαρά την διοργάνωση και να κατεβάσει βασικούς.

Ούτε κρύο ούτε ζέστη

Στην κατηγορία αυτή μπαίνουν οι ομάδες που δεν τρομάζουν τον Ολυμπιακό. Η Βόλφσμπουργκ είναι αρκετά ποιοτική ομάδα αλλά της λείπει η εμπειρία και η προσωπικότητα κάτι που μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ προκύπτει ο Άγιαξ μία ομάδα που ναι μεν είναι πρωταθλήτρια στην χώρα της, αλλά με μηδέν εμπειρία και πολλά νιάτα μπορεί να αποτελέσει ιδανική περίπτωση.

Μία άλλη ολλανδική ομάδα, η Αϊντχόφεν είναι μία ομάδα που δεν φοβίζει ενώ υπάρχει και η εμπειρία από τον όμιλο του Παναθηναϊκού με τους «πράσινους» να τους βάζουν δύσκολα.

Τέλος, η Τραμπζονσπόρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου και του ΌΣκαρ Καρντόσο είναι μία ομάδα πμε αρκετό ταλέντο αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός αν αγωνιστεί όπως μπορεί τότε θα έχει τον πρώτο λόγο.

Στα μέτρα του

Στην κατηγορία αυτή μπαίνουν οι ομάδες που θα ήταν ιδανικές για τους «ερυθρόλευκους» στην κλήρωση της Δευτέρας. Άντερλεχτ, Τορίνο, Σέλτικ, Ντνιέπρ, Γιούνγκ Μπόις, Γκινγκάμπ και Άαλμποργκ αποτελούν ιδανικοί αντίπαλοι για τον Ολυμπιακό.

Οι πρωταθλητές Βελγίου είναι γνωστοί από πέρυσι κι έχουν μία νεανική ομάδα που είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού. Επίσης, η Σέλτικ δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων ετών κι έχει αποδυναμωθεί αρκετά φέτος με χτυπητές αδυναμίες. Η Τορίνο είναι κλασική ιταλική ομάδα που κουβαλάει ένα σπουδαίο όνομα, αλλά σε καμία περίπτωση μπορεί να φοβίσει τον Ολυμπιακό.

Ιδανικοί αντίπαλοι είναι και η Ντνιέπρ η οποία έχει επηρεαστεί από την κρίση στην χώρα της κι έχει αποδυναμωθεί αρκετά, ενώ η Γκινγκάμπ η οποία παλεύει για την παραμονή στο championnat είναι γνωστή μετά και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, αλλά και η ελβετική Γιούνγκ Μπόις. Τέλος, η καλύτερη από όλες αυτές είναι η Άαλμποργκ η οποία θα ήταν η ιδανική αντίπαλος.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα