Αγιαξ - ΑΠΟΕΛ 4-0

Gazzetta team
Αγιαξ - ΑΠΟΕΛ 4-0

bet365

Ο ΑΠΟΕΛ ήθελε τη νίκη, αλλά δεν... ταξίδεψε ποτέ στην Ολλανδία. Ο Αγιαξ ήταν καταιγιστικός, τον διέλυσε με 4-0 και πήρε εύκολα το εισιτήριο για το Europa League.

O ΑΠΟΕΛ ήθελε μόνο νίκη στο Αμστερνταμ για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Europa League, αλλά... κατάφερε να χάσει και τις θετικές εντυπώσεις που άφησε στον όμιλο. Κατώτεροι των περιστάσεων οι Κύπριοι, ανώτερος ο Αγιαξ, ο οποίος στο... ρελαντί επικράτησε 4-0. Οι Ολλανδοί εκμεταλλεύθηκαν την κακή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Δώνη και με κορυφαίο τον Σένε θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη!

Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να παρατάχθηκε με ενισχυμένο κέντρο και τον Αλεξάνδρου στη θέση του Μαντούκα και το 3-5-2 έδειχνε πως λειτουργούσε κυρίως ανασταλτικά. Οι Κύπριοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους για τον Αγιαξ, ο οποίος εκτός από την φάση του 25' δεν έδειχνε πως μπορεί να απειλήσει.

Ο Πάρντο με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Μίλικ. Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να μην ήταν καλός δημιουργικά, αλλά αμυντικά είχε τον έλεγχο. Ολα αυτά μέχρι το 45', ο Μίλικ κέρσισε το πέναλτι στο μαρκάρισμα από τον Αλεξάνδρου και ο Σένε πέτυχε το 1-0. Χρειάστηκαν 11 χρόνια (!) για να πετύχει γκολ από την άσπρη βούλα ο Αγιαξ σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το χειρότερο τρόπο έκλεισε το α' μέρος για την ομάδα του Δώνη, με... εφιαλτικό άρχισε το β', αφού σε εφτά λεπτά δέχθηκε δυο γκολ!Ο Σένε στο 50' πέτυχε πολύ εύκολα το 2-0 και δυο λεπτά αργότερα από εξαιρετική ενέργεια του Κίσνα και κεφαλιά του Κλάασεν ήρθε το 3-0.

Ο ΑΠΟΕΛ κατέρρευσε, οι Αλωνεύτης, Σωτηρίου δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν και στο 74' ο Μίλικ πέτυχε το πρώτο φετινό γκολ στη διοργάνωση διαμορφώνοντας το 4-0. ο Αγιαξ θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ είπε... αντίο στην Ευρώπη!

Aγιαξ : Σίλεσεν, Φαν Ρέιν, Φέλτμαν, Μοϊσάντερ, Φιερχέφερ, Κλάασεν, Σένε (71' Ελ Γκάζι), Σερέρο, Κισνα, Αντερσεν (68' Ρίντεβαλντ), Μίλικ (85' Ζίφκοβιτς)


ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Καρλάο, Παπάζογλου, Αντωνιάδης, Μοράις (72' Αρτυματάς), Βινίσιους, Γκόμες, Αλεξάνδρου, Εφραίμ (65' Αλωνεύτης), Σέρινταν (Σωτηρίου)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα