Πανθρακικός - Εργοτέλης 0-0

Νίκος Τσιώκος
Πανθρακικός - Εργοτέλης 0-0

bet365

Ο Πανθρακικός ήταν καλύτερος, είχε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Εργοτέλη (0-0) στην Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να παραμείνουν αμφότεροι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Έτσι ξεκίνησαν

Το 3-5-2 διατήρησε ο Μανουέλ Ρόκα σ' ένα ακόμα παιχνίδι του Πανθρακικού. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ποτουρίδης, Σερφά, Εμπό ήταν τα τρία στόπερ, αμυντικά χαφ οι Λαδάκης, Μεχία και μπροστά τους οι Κάσες, Μπαϊκαρά και Τσουμάνης. Επιθετικό δίδδυμο οι Ντιγκινί και Τζάνης, με τον Ιγκόρ να αποτελεί τη σημαντική απουσία των ακριτών.

Από τη μεριά του ο Παύλος Δερμιτζάκης προτίμησε το 4-1-4-1. Ο Καβουσάκης πήρε τη θέση του τραυματία Τσέρνι, ο οποίος τραυματίστηκε την τελευταία στιγμή, κάτω από τα γκολπόστ, με τον Τζανακάκη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Λυκογιάννη το αριστερό και τους Μέγι, Γιοβάνοβιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Γκέντσογλου και μπροστά του οι Χαντί, Κοζορώνης, Μπρούνο και Γιουσούφ. Μοναδικός προωθημένος ο Μπογκντάνοφ.

Καλύτερος ο Πανθρακικός, αλλά...

Ο Πανθρακικός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως από τα δεξιά με Μπαϊκαρά και Τζάνη. Ο Εργοτέλης ανέλαβε περισσότερο παθητικό ρόλο, με τους ακρίτες να απειλούν σε αρκετές περιπτώσεις τον Καβουσάκη.

Στο 2' ο Γιοβάνοβιτς έκανε λάθος, αλλά ο Τζάνης δεν το εκμεταλλεύτηκε, καθώς σούταρε ψηλά άουτ, όπως και ο Τσουμάνης στο 13'. Βέβαια, η μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήταν στο 15', όταν ο Μπαϊκαρά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ντιγκινί έπιασε την κοντινή κεφαλιά, με τον Καβουσάκη να αποκρούει.

Στο ίδιο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απάντησαν, καθώς το σουτ του Χαντί έξω από την περιοχή «έβγαλε» σε κόρνερ ο Αθανασιάδης, ενώ στο 24' ο Μπαϊκαρά, ο οποίος έκανε πολλή δουλειά από τη δεξιά πλευρά ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να τον σταματήσει δις. Η κεφαλιά του Εμπό στο αμέσως επόμενο λεπτό κατέληξε στα χέρια του Καβουσάκη και αυτή του Ντιγκινί στο 34' πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια.

Έβγαλε αμυντικό, έβαλε μέσο ο Δερμιτζάκης

Κάπου εκεί ο Δερμιτζάκης αποφάσισε να κάνει πολύ νωρίς την πρώτη του αλλαγή βγάζοντας αμυντικό και βάζοντας μέσα, αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καζναφέρη αντί του Τζανακάκη. Ωστόσο, ο τεχνικός των Κρητικών δεν είδε κάποια βελτίωση, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζάνη στο 38' και σουτ του Τζάνη στο 41', που δε βρήκαν δίχτυα.

Φάσεις για τους ακρίτες, εξαιρετικός ο Καβουσάκης

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες χωρίς σκορ και στην επανάληψη οι ακρίτες ανέβασαν κι άλλο την πίεσή τους χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν το τέρμα. Λίγο η αστοχία τους, λίγο ο Καβουσάκης, που ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, στέρησαν τη νίκη στην ομάδα του Ρόκα.

Το πλασέ του Κάσες στο 54' πέρασε δίπλα από την εστία του γκολκίπερ των Ηρακλειωτών, ο οποίος απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 60'. Στο 68' είδε το σουτ Ντιγκινί να περνάει πάνω από τα δοκάρια, ενώ είπε «όχι» στο κοντινό πλασέ του Χασομέρη στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Ο Γκιγέρμο προσπάθησε να τον κρεμάσει στο 77', αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Μπαϊκαρά μέσα από την περιοχή στο 87'. Με αυτόν τον τρόπο το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό για να παραμείνουν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Man of the match: Ο Καβουσάκης έκανε ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια του Εργοτέλη, λόγω του τραυματία Τσέρνι, και με τις επεμβάσεις του τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος κράτησε το μηδέν για την ομάδα του, που δέχτηκε πίεση από τον Πανθρακικό.

Αδύναμος κρίκος: Κακός ο Εργοτέλης στην Κομοτηνή, με τους Κρητικούς να έχουν μόνο μία τελική στην εστία από τις συνολικά 4 που είχαν σ' όλο το ματς.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τον Μπαϊκαρά. Ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τον αντίπαλο από τα δεξιά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να έρθει η νίκη για τον Πανθρακικό.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γιοβάνοβιτς στο 2', αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του ο Τζάνης.

Το στραγάλι: Ένα πέναλτι ζήτησε στο 74' ο Πανθρακικός. Ο Τσουμάνης φάνηκε περισσότερο να θέλει να κερδίσει το πέναλτι χτυπώντας στα πόδια του αντιπάλου και ότι δεν υπάρχει παράβαση. Σωστά έδειξε να συνεχιστεί το ματς ο Παππάς. Από εκεί και πέρα, όποτε χρειάστηκε έβγαλε από την τσέπη του την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ένα γκολ. Ο Πανθρακικός είχε τις ευκαιρίες, αλλά δε βρήκε δίχτυα, τη στιγμή που ο Εργοτέλης απλά αμυνόταν όσο το δυνατόν καλύτερα. Τελικό αποτέλεσμα 0-0 στην Κομοτηνή για να είναι η μοναδική αναμέτρηση της αγωνιστικής που έληξε δίχως να σημειωθεί κάποιο τέρμα.

Όπως, προαναφέραμε, ο Καβουσάκης έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και συνέβαλε τα μέγιστα στο τελικό σκορ, με τις δύο ομάδες να μένουν κολλημένες στον... πάτο της βαθμολογίας και στη ζώνη του υποβιβασμού.

Συνθέσεις ομάδων

Πανθρακικός (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης (70' Γκιγέρμο), Κάσες (62' Χασομέρης), Σερφά, Εμπό, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί (85' Αράμπα), Τσουμάνης, Λαδάκης, Ποτουρίδης.

Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Τζανακάκης (36' Καζναφέρης), Κοζορώνης, Γκέντσογλου, Γιουσούφ, Χαντί (85' Παμλίδης), Μπρούνο, Μπογκντάνοφ (65' Νόσκοβιτς).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα