Ο Αμπιντάλ και η πιθανότητα για δύο ακόμα προσθήκες

Ο Αμπιντάλ και η πιθανότητα για δύο ακόμα προσθήκες

Δημήτρης Τομαράς
Ο Αμπιντάλ και η πιθανότητα για δύο ακόμα προσθήκες

bet365

Ο Αμπιντάλ οδεύει ως γνωστόν προς αποχώρηση με τους λόγους να έχουν να κάνουν και με το αγωνιστικό προφίλ του. Γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει κίνηση και για 2ο στόπερ αλλά και για κεντρικό χαφ.

Στο gazzetta.gr σας είχαμε κάνει μνεία από τον Οκτώβριο για τα αγωνιστικά δεδομένα της υπόθεσης του Ερίκ Αμπιντάλ. Ανεξάρτητα από τα οικογενειακά του ζητήματα ο Γάλλος άσος εδώ και καιρό... δοκίμαζε τον εαυτό του για το κατά πόσον θα μπορούσε να συνεχίσει υπό αυτήν την αγωνιστική πίεση και τις μεγάλες απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Επειδή ο έμπειρος άσος είναι μία μεγάλη προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με διεθνές προφίλ και μεγάλη αποδοχή δεν ήθελε από την πρώτη στιγμή να προξενεί προβλήματα για κανέναν.

Από την στιγμή που ο ίδιος αντιλήφθηκε πως δεν γινόταν να ανταποκριθεί στις πολλές υποχρεώσεις των Πειραιωτών οδηγήθηκε σε συνδυασμό με τα οικογενειακά του θέματα στην απόφαση της επιστροφής του στην Βαρκελώνη για να πάρει πόστο στην Μπαρτσελόνα. Ο Ερίκ Αμπιντάλ το τελευταίο διάστημα έδειχνε πως δεν προσέφερε αυτά που ήθελε και περίμενε ο Ολυμπιακός από εκείνον. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως σε όλη αυτήν την περίοδο καταπονήθηκε πολύ περισσότερο αγωνιστικά καθώς είχε γίνει ο βασικός αριστερός στόπερ της ομάδας και ενώ αρχικά το προπονητικό πλάνο τον είχε ως μία επιπρόσθετη λύση για το κέντρο της άμυνας και το αριστερό της άκρο.

Η αποχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς του Δημήτρη Σιόβα και την μη δυνατότητά του να προσφέρει μείωσαν για τα καλά τις επιλογές του τεχνικού τιμ. Οι εξελίξεις για τον πρώην μπακ της Μπαρτσελόνα δρομολογήθηκαν λοιπόν όπως αναμενόταν στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου με τους ερυθρόλευκους να αναζητούν τον διάδοχό του. Ξέχωρα από τον έναν στόπερ όμως (σ.σ. για μία θέση όπου ακούγονται και διαρρέονται ξανά αρκετά ονόματα και από τώρα) υπάρχει και η πιθανότητα και για έναν ακόμα σέντερ μπακ. Δηλαδή να αποκτηθούν δύο στόπερ, ένας εξτρέμ και ένας φορ. Ρόλο-κλειδί σε αυτό θα παίξει το πως θα πάει ο Δημήτρης Σιόβας από εδώ και πέρα.

Εφόσον πιάσει τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης και επανέλθει άμεσα πλήρως τότε θα είναι αυτός μαζί με τους Μποτία, Αυλωνίτη και το νέο απόκτημα οι τέσσερις επιλογές για το κέντρο της άμυνας. Σε διαφορετική περίπτωση τότε ίσως υπάρξουν σκέψεις ή και κίνηση και για άλλον σέντερ μπακ. Το θετικό για τον Σιόβα είναι πάντως πως στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα μπόρεσε να βγάλει το παιχνίδι δίχως ενοχλήσεις. Έχει όμως ακόμα σημαντικό δρόμο μπροστά του. Την ίδια στιγμή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς προκύπτει και ένα σημαντικό κενό για το κέντρο. Το γεγονός ότι ο Σέρβος θα επανέλθει τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό δεν αποκλείει την πιθανότητα απόκτησης ενός κεντρικού χαφ για τον Γενάρη. Ενός παίκτη σαν τον Σάσα Κλίεσταν που θα καλύψει την απουσία του ικανότατου άσου των Πειραιωτών για όσο διάστημα λείψει (σ.σ. που δεν θα είναι και λίγο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα