Ο Χένρικ Λάρσον στο gazzetta.gr για τη Μπαρτσελόνα!

Ο Χένρικ Λάρσον στο gazzetta.gr για τη Μπαρτσελόνα!

Ο Χένρικ Λάρσον στο gazzetta.gr για τη Μπαρτσελόνα!

bet365

«Δεν μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε» είπε ο Λαπόρτα για τον Σουηδό... παππού που της χάρισε πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό. Ο Λάρσον μέσα από το gazzetta.gr εύχεται για τα γενέθλια της Μπαρτσελόνα!

«Οι άνθρωποι μιλούν διαρκώς για τον Ροναλντίνιο, τον Ετό, αλλά δεν είδα κανέναν να μιλάει για τον εκείνον, εγώ θα πω για τον Χένρικ Λάρσον. Μπήκε μέσα κι άλλαξε τη ροή του ματς, αυτός ήταν η αιτία που γύρισε το ματς. Πρέπει να λέμε για τους παίκτες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά, κι αυτός σήμερα ήταν ο Λάρσον» τόνισε λίγες ώρες μετά το τέλος του μεγάλου τελικού ο Τιερί Ανρί, που είδε τον Σουηδό φορ, να... κλέβει την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ για λογαριασμό της Μπάρτσα.

«Αυτή ήταν πιο μαγική στιγμή της καριέρας μου. Οταν μιλάμε για μαγεία, η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο τρόπος που ήρθε και αυτό που έκανα ήταν κάτι απίστευτο για μένα. Είναι στιγμή που δεν θα φύγει ποτέ απο το μυαλό μου» τονίζει στο gazzetta.gr ο Χένρικ Λάρσον.

Στο μεγαλείο του Σουηδού υποκλίθηκε και ο τεράστιος Ροναλντίνιο λέγοντας: «Δεν είναι μόνο ένας παίκτης. Είναι ένα μύθος, ένας ήρωας, το είδωλό μου». Οχτώ χρόνια αργότερα και μέσα ο από το gazzetta.gr o Σουηδός θα απαντήσει «Με ρωτάς ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης με τον οποί συνεργάστηκα στην Μπαρτσελόνα... Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, αλλά ο Ροναλντίνιο ήταν το κάτι άλλο... Απίστευτος παίκτης, ένας μάγος της μπάλας, ο οποίος ανέβασε ακόμα περισσότερο την ομάδα και βοήθησε στο να έρθουν μεγάλες επιτυχίες».


Εζησε στιγμές μοναδικές στην καριέρα του, ήταν στη λίστα με τους κορυφαίους φορ στην Ευρώπη, αλλά το «Καμπ Νου» αποτελεί την μαγική εκείνη ανάμνηση που κάθε παίκτης θα ήθελε να ζήσει, έστω και για λίγο «Η στιγμή που υπέγραψα το μου συμβόλαιο, όταν οι φωτογραφικές μηχανές άναψαν παρουσιάζοντας με, με τη νέα φανέλα, όταν έκανα τα κόλπα μου με τη μπάλα στο γήπεδο. Ηταν απίθανες στιγμές, οι καλύτερες μου. Είναι απίστευτη τιμή να είσαι παίκτης αυτής της ομάδας. Είναι κάτι το συγκλονιστικό όταν φοράς τη φανέλα. Είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να πω ότι έγινα παίκτης της κορυφαίας ομάδας» μας τονίζει ο Λάρσον.

Μάλιστα, μας… έβγαλε κι από τον κόπο να βγάλουμε την καλύτερη ενδεκάδα «Μπορώ να πω πολλές ενδεκάδες, θα μου άρεσε αυτή όταν κερδίσαμε το ευρωπαϊκό, αλλά και οι παίκτες που ακολούθησαν ήταν τρομεροί. Βαλντές, Πουγιόλ, Κρόοιφ, Κούμαν, Μπακέρο, Στόιτσκοφ, Ρομάριο, Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Ριβάλντο. Οι καλύτεροι του Πλανήτη έπαιξαν στη Μπαρτσελόνα. Αυτό νομίζω πως τα λέει όλα για αυτή την ομάδα – θρύλος».

Οσο για τους καλύτερους προπονητές, ο Λάρσον θα πει: «Τρεις προπονητές έγραψαν τεράστια ιστορία, Κρόιφ, Ράικαρντ και Γκουαρδιόλα δημιούργησαν ομάδες – Θρύλους που έπαιξαν συγκλονιστικό ποδόσφαιρο και μάγεψαν τον Πλανήτη».

Στα 36 του χρόνια ο Λάρσον είπε αντίο στη Μπαρτσελόνα, με τον Λαπόρτα να θέλει να τον κρατήσει έναν ακόμα χρόνο, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε για να τελειώσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Χέλσινμποργκ «Εύχομαι στη Μπαρτσελόνα πάντα επιτυχίες και να παραμείνει πάντα στην κορυφή. Θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Αυτά που πέρασα εκεί δεν θα τα ξεχάσω ποτέ».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα