Οι «Carsi» της Μπεσίκτας στο πλευρό των Ελλήνων διαδηλωτών (vid)

Οι «Carsi» της Μπεσίκτας στο πλευρό των Ελλήνων διαδηλωτών (vid)

bet365

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Μπεσίκτας «Carsi» φωτογραφήθηκαν με διαδηλωτές στην Αθήνα. Ο αγώνας τους κατά του Ερντογάν και η αντιφασιστική δράση.

Oι “Τσαρσί” (Çarşı) είναι ένα ιδιαίτερα πολιτικοποιημένο οπαδικό γκρουπ της Μπεσίκτας, το οποίο διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας του περυσινού καλοκαιριού στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Οι “Τσαρσί” φημίζονται για τις κοινωνικές και πολιτικές παρεμβάσεις τους με τους οπαδούς τους να χαρακτηρίζονται ακροαριστεροί, αντιφασίστες, αντιεξουσιαστές και οικολόγοι.

Το 2008 αιφνιδίασαν τους πάντες αποφασίζοντας την κατάργηση του συνδέσμου τους, όμως πέντε χρόνια αργότερα πρωτοστάτησαν στις διαδηλώσεις του κατά του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας στο πλευρό τους και τους Ultras των Γαλατασαράι και Φενέρμπαχτσε.

Οι “Τσαρσί” διαχωρίζουν τους εαυτούς τους από τους υπόλοιπους συνδέσμους της Μπεσίκτας ξεκινώντας την δράση τους, την σεζόν 1981/82.

Η ονομασία του συνδέσμου παραπέμπει στην κεντρική αγορά που βρίσκεται στην περιοχή του Μπεσίκτας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τουλάχιστον 35 μέλη του συνδέσμου κινδυνεύουν με ισόβια, αφού ο εισαγγελέας συνέταξε κατηγορητήριο για... απόπειρα πραξικοπήματος! Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ και της Μπάγερν αλλά και ελληνικών συλλόγων όπως του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους Τούρκους.

Τουλάχιστον 100 οργανωμένοι οπαδοί των Τσαρσί ταξίδεψαν στην Ελλάδα για την αναμέτρηση της Μπεσίκτας. Μάλιστα η παραμονή τους στην Αθήνα συνέπεσε με τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Μπεσίκτας πραγματοποίησαν συμβολική πορεία από το Μοναστηράκι στο Σύνταγμα, ενώ βρέθηκαν στο πλευρό των Ελλήνων διαδηλωτών.

Αρκετά μέλη των «Carsi» φορούσαν διακριτικά του ΠΑΟΚ. Μάλιστα χάρη στο σύνδεσμο Φιλάθλων ΠΑΟΚ της Αθήνας διοργανώθηκε εκδρομή για την Τρίπολη.

Δείτε το video από την παραμονή των “Tσαρσί” στην Αθήνα.

 

Τελευταία Νέα