Αστέρας Τρίπολης - Μπεσίκτας 2 - 2 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Αστέρας Τρίπολης - Μπεσίκτας 2 - 2 (vids)

bet365

Η ολική ανατροπή δεν ήρθε για τον Αστέρα! Το 0-2 έγινε 2-2, αλλά η Μπεσίκτας πήρε την πρόκριση στους «32»! Οι Τριπολιτσιώτες κρατούν όμως το υπέροχο φετινό Ευρωπαϊκό ταξίδι που ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο και πρόσφερε μοναδικές στιγμές!

Τα... έδωσε όλα για ένα σημαντικό διάστημα στο Β' μέρος, έκανε το 0-2, 2-2, ανάγκασε όλο το γήπεδο και τον Σλάβεν Μπίλιτς να τον χειροκροτήσει όμως δεν προκρίθηκε. Ο Αστέρας Τρίπολης μένοντας στο 2-2 με την Μπεσίκτας που από το 73' και μετά έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χάντσινσον δεν συνεχίζει έτσι στο Γιουρόπα Λιγκ όμως τα φετινά ευρωπαϊκά οφέλη είναι πολλά.

Έτσι ξεκίνησαν

Η διάταξη του Αστέρα με 4-2-3-1 είχε ως εξής: Κοσίτσκι κάτω από τα δοκάρια, οι Γκοιάν και Σανκαρέ τα δύο στόπερ, στα άκρα της άμυνας οι Λούι και Παντελιάδης και στον άξονα οι Ζησόπουλος και Κουρμπέλης. Επιτελικός ο Φερνάντες, στα δύο άκρα οι Γιαννώτας και Μάσα και κορυφή ο Πάρα. Ο σχηματισμός της Μπεσίκτας με 4-2-3-1 από την άλλη ήταν: γκολκίπερ ο Γκονέν, στα δύο άκρα της άμυνας οι Κουρτουλούς και Μότα και τα δύο στόπερ οι Φράνκο και Γκουλούμ. Οι Κάβλακ και Χάντσινσον στο κέντρο, επιτελικός ο Σόσα, στα δύο φτερά οι Τόρε και Σαχάν και φορ ο Μπα.

Ατυχία και μετά τα... δυσάρεστα νέα

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά και με όρεξη στο ματς και κατάφερε να κάνει την μεγάλη φάση αλλά όχι να σκοράρει νωρίς. Στο 5' είχε μία σουτάρα από τον Φερνάντες που βρήκε στο δοκάρι. Αντίθετα η Μπεσίκτας με πρέσινγκ ψηλά και γρήγορες επιθέσεις έκανε την ζημιά στο 15'. Μπαλιά από τον Τόρε -που όπως και στο παιχνίδι στην Τουρκία έτσι και στην Τρίπολη ήταν πολύ καλός- στην πλάτη της άμυνας των Αρκάδων, κακή η αντίδραση του Αστέρα και πολύ καλό σουτ και με την μία από τον Μπα για το 0-1.

Μπαράλες στο ματς, έξτρα πίεση και 0-2 από Τόρε

Οι Αρκάδες προχώρησαν στο 46' στην πρώτη τους αλλαγή με τον Μπαράλες να παίρνει την θέση του Γιαννιώτα. Ο Αστέρας προσπάθησε να βελτιώσει την δημιουργική και επιθετική του εικόνα και να βγάλει φάσεις για γκολ, όμως οι Τούρκοι δεν... πτοήθηκαν από το πρέσινγκ που τους ασκήθηκε. Στο 60ό λεπτό ο Γκοιάν ανέτρεψε τον Σαχάν και έτσι η Μπεσίκτας εκτέλεσε πέναλτι. Ένα λεπτό μετά ο Τόρε με άψογη εκτέλεση έκανε το 0-2 για τους Τούρκους. Παρά τις προσπάθειες των Αρκάδων το σκορ έμεινε ως είχε για τα επόμενα λεπτά.

2-1 και με 10 η Μπεσίκτας

Ο Αστέρας μόχθησε σκληρά στην συνέχεια για να σκοράρει και τα κατάφερε στο 72' με τον Μπαράλες. Μετά από βαθιά μπαλιά ο Σανκαρέ έκανε ωραίο γύρισμα προς τον άσο των Αρκάδων που σκόραρε με κεφαλιά. Ένα λεπτό μετά η Μπεσίκτας έμεινε με 10 παίκτες μετά από την 2η κίτρινη που πήρε ο Χάντσινσον.

Τους... τρέλανε με Πάρα αλλά η ολική υπέρβαση δεν έγινε

Ο Αστέρας κατάφερε στο 82' να γυρίσει το ματς. Από το 0-2 το έκανε 2-2 μετά από σουτ του Μπακασέτα και... παρεμβολή του Πάρα για να πάει η μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Στάϊκου Βεργέτη δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη κάνοντας το 3-2 και έτσι δεν συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Κρατούν όμως το φοβερό τους ταξίδι και την τεράστια φετινή τους προσπάθεια.

MAN OF THE MATCH: Ο Τόρε. Ένας σύγχρονου τύπου δημιουργικός χαφ με ταχύτητα, εκρηκτικότητα και που προξενεί διαρκώς κινδύνους. Από τα δικά του πόδια μπήκε το γκολ του Μπα ενώ σκόραρε με εξαιρετικό τρόπο το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο επίσης σκόρερ Μπα και ο γκολκίπερ Γκονέν. Ιδιαίτερα καλό ματς και από τους δύο με τον Γκονέν να κάνει προς το τέλος σημαντικές επεμβάσεις. Από τον Αστέρα πάλεψε περισσότερο ο Φερνάντες με σημαντική προσπάθεια στο δημιουργικό και το επιθετικό σκέλος. Είχε και δοκάρι στον αγώνα. Θετικό πρόσημο και από τον σκόρερ Μπαράλες καθώς και από τους Μπακασέτα και Πάρα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι περισσότεροι από τους επιθετικογενείς παίκτες του Αστέρα στο πρώτο μέρος αλλά και έως το 55'-60'. Δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν στον απαιτούμενο βαθμό αλλά και να απειλήσουν όπως έπρεπε τον αντίπαλο.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο Γκοιάν με το ανόητο πέναλτί του πάνω στον Σαχάν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Πορτογάλος Ντε Σόουζα είχε αρκετά θετική παρουσία. Λάθη έγιναν αλλά δεν επηρέασαν την ροή του αγώνα. Σωστή και η υπόδειξη του πέναλτι αλλά και η αποβολή του Χάντσινσον.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Αστέρας για ένα σημαντικό διάστημα του αγώνα με την Μπεσίκτας δεν είχε τον απαιτούμενο... σφυγμό και το δημιουργικό και επιθετικό νεύρο. Η Μπεσίκτας σκόραρε δύο φορές έχοντας σε πολύ καλή μέρα κυρίως τον Τόρε και τον Μπα και ενώ άντεξε στην συνέχεια στο πρέσινγκ των Αρκάδων. Η ομάδα της Τρίπολης όμως βρήκε το πάθος και την ένταση που έπρεπε να να γυρίσει τον αγώνα από 0-2 σε 2-2 και να κυνηγήσει μέχρι το τέλος τη νίκη που θα την έφερνε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ειδικά από το 60' και μετά οι παίκτες του Στάϊκου Βεργέτη έβγαλαν πολλή ενέργεια και έκαναν μεγάλη προσπάθεια, επιδιώκοντας να αξιοποιήσουν και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε μετά την αποβολή του Χάντσινσον στο 73'. Είχαν και αρκετές φάσεις για το 3-2 που όμως εν τέλει δεν ήρθε.

H βαθμολογία του ομίλου:

1 Τότεναμ 11
2 Μπεσίκτας 9
3 Αστέρας Τρίπολης 5
4 Παρτιζάν 1

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Αστέρας - Μπεσίκτας 2-2

Τότεναμ - Παρτιζάν 1-0

Η επόμενη αγωνιστική (6η και τελευταία):

11 Δεκεμβρίου

Παρτιζάν - Αστέρας Τρίπολης

Μπεσίκτας - Τότεναμ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα