Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1(vid)

Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1(vid)

Νίκος Αθανασίου
Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1(vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μπεργκ, έχασε την ευκαιρία να το... κλειδώσει ο Μπαϊράμι, αλλά η άμυνα του τον πρόδωσε και πάλι, με την Ντιναμό να κερδίζει 2-1 στην παγωμένη Μόσχα!

Έτσι έπαιξαν

Η Ντιναμό Μόσχας ήθελε την νίκη για να τσεκάρει και την πρώτη θέση εκτός από την πρόκριση που την είχε ήδη στο... τσεπάκι! Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γκαμπούλοφ, δεξί μπακ ο Ρότενμπεργκ, αριστερό ο Μπούτνερ και στο κέντρο της άμυνας ο Σάμπα με τον Ντάγκλας. Νομπόα και Βανκέ τα αμυντικά χαφ, αριστερό εξτρέμ ο Ζιρκόφ, δεξί ο Ιόνοφ, σε ελεύθερο ρόλο ο Βαλμπουενά και στην κορυφή ο Κουράνι.

Από κει και πέρα, και όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια αντί του Στιλ! Σίλντενφελντ και Τριανταφυλλόπουλος δίδυμο στα στόπερ, δεξιά στην άμυνα ο Μπούρμπος και αριστερά ο Νάνο. Στην μεσαία γραμμή οι Μέντες, Δώνης και Λαγός, Μπαϊράμι και Πέτριτς πίσω από τον Μπεργκ στο 4-3-2-1.

Τους πήρε παραμάζωμα ο Μπεργκ!

Του έλειψε, είναι άλλη ομάδα με εκείνον στην κορυφή της επίθεσης και αυτό ήρθε να αποδειχθεί και στην... πολική Μόσχα των -7 βαθμών απέναντι στην Ντιναμό! Ο Μάρκους Μπεργκ επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του τον Αύγουστο και έκανε την διαφορά! Αυτή την φορά με κάτι που πριν την έναρξη του παιχνιδιού έμοιαζε... ψιλοαπίθανο!

Ο Σουηδός επιθετικός μετά από την εξαιρετική σέντρα του Νάνο στο 14' κέρδισε στον αέρα τον θηριώδη Σάμπα και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό!

Ο Παναθηναϊκός παρά το κακό ξεκίνημα και το δοκάρι του Κουράνι στο 5', βρήκε το γκολ από τον «φονιά» του και στην συνέχεια διαχειρίστηκε άψογα την αναμέτρηση. Είχε σωστές αλληλοκαλύψεις, έναν εξαιρετικό Κοτσόλη που όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών» ενώ θα μπορούσε και με τον Μπαϊράμι στο φινάλε του πρώτου μέρους να βρει και ένα δεύτερο γκολ που θα του έδινε ισχυρό προβάδισμα για το «διπλό»!

Αδίκήσε εκ νέου τον εαυτό του!

Έχει γίνει μία, δύο, τρεις και τείνει να εξελιχθεί σε... κατάρα! Ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους έδωσε την θέση του στον αυτόχειρα! Από δικά του λάθη στην ανασταλτική του συμπεριφορά, το «τριφύλλι» βρέθηκε πίσω στο σκορ! Μέσα σε έξι λεπτά η Ρώσοι έφεραν τούμπα το παιχνίδι!

Το αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου(55') και το τέρμα του Ιόνοφ(61') έβαλαν σε ρόλο οδηγού τους γηπεδούχους και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από δικά του λάθη να κυνηγάει το σκορ!
Το παιχνίδι άνοιξε, ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες καλές στιγμές για την ισοφάριση, όπως και η Ντιναμό ευκαιρίες για... θάνατο, ώστε να «καθαρίσει» το ματς.

Εντέλει το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τους «πράσινους» να πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων το πρώτο μέρος και να επιστρέφουν στην Αθήνα χωρίς βαθμό!

MAN OF THE MATCH: Βενκέρ. Ο αμυντικός μέσος των Ρώσων ξεκίνησε την αντεπίθεση της Ντιναμό με την ωραία προσπάθεια που έφερε την ισοφάριση. Ήταν πολύ καλός στον άξονα της μεσαίας γραμμής και έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός ήταν εξαιρετικός για όσο διάστημα αγωνίστηκε. Πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα, κράτησε σωστά την μπάλα παρά την πίεση των αντίπαλων στόπερ και είχε και μια εξαιρετική κάθετη πάσα που σπαταλήθηκε από τον Μπαϊράμι. Έδειξε πως έχει επιστρέψει για τα καλά.

Από κει και πέρα, πολύ εικόνα από τον Στέφανο Κοτσόλη που είχε κάποιες καλές επεμβάσεις και δεν ευθυνόταν για τα τέρματα που δέχθηκε. Καλή εμφάνιση και από τον Λαγό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ημίχρονο με το προβάδισμα του 1-0. Δικαίως, καθώς η εικόνα της ομάδας και το στήσιμο του Γιάννη Αναστασίου ήταν εξαιρετικά. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ο Παναθηναϊκός... ξαναπλήρωσε τις αμυντικές του αδυναμίες. Στο πρώτο γκολ ο Βενκέρ κάνει «πάρτι» σε όλη την άμυνα μέχρι να μπει στην περιοχή του Κοτσόλη ενώ στο δεύτερο η φάση ξεκινά από το ατομικό λάθος του Μέντες. Σε αυτό το επίπεδο, ανάλογα λάθη, πληρώνονται και μάλιστα ακριβά.

Η ΓΚΑΦΑ: Για την εμπειρία, την ποιότητα και την αξία του, το λάθος που κάνει στο δεύτερο γκολ της Ντιναμό είναι ανεπίτρεπτο. «Πούλησε» την μπάλα έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα ο Ιόνοφ να βρει χώρο και να σκοράρει. Δεν ήταν σε καλό βράδυ και αυτό φάνηκε και σε άλλες φάσεις μέσα στο παιχνίδι, όπου δεν είχε σωστές επιλογές.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σωστή διαιτησία από τον Σεϊτάν Σεμεούλοβιτς και τους βοηθούς του. Πέρασαν απαρατήρητοι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αν και είχε ένα ιδανικό πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και στην Μόσχα από την Ντιναμό και παρέμεινε στον ένα βαθμό και στην τελευταία θέση του ομίλου. Σε ακόμη ένα παιχνίδι... προδόθηκε από τα λάθη στην αμυντική του λειτουργία και πλέον θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Εστορίλ για να μην αποχαιρετίσει το Europa League χωρίς νίκη!

Ντιναμό Μόσχας (Τσερτσέσοβ): Γκαμπούλοβ, Μπίτνερ, Σαμπά, Ντούγκλας, Ρότενμπεργκ, Βενκέρ, Ιόνοβ (81' Τζούτζακ), Βαλμπιενά, Νομπόα, Ζιρκόβ (73' Γιουσούποβ), Κουράνι (88' Προυντνίκοβ).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος (56' Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες (86' Πράνιτς), Λαγός, Δώνης, Μπαϊράμι, Πέτριτς, Μπεργκ (78' Κλωναρίδης).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα