Μαζί με τον Μέσι, ρεκόρ και ο Τσάβι (vid)

Μαζί με τον Μέσι, ρεκόρ και ο Τσάβι (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Μαζί με τον Μέσι, ρεκόρ και ο Τσάβι (vid)

bet365

Ο Τσάβι μπορεί να έμεινε στη «σκιά» του Λιονέλ Μέσι στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ, όμως, δεν μειώνεται η σημασία του επιτεύγματός του, φτάνοντας στις 151 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι της Κύπρου, στην 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τη φετινή σεζόν, ο Ισπανός χαφ έπιασε τον Ράιαν Γκιγκς στην κορυφή των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στον θεσμό, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων στις προκριματικές φάσεις.

Το ντεμπούτο του στ' αστέρια, ο Τσάβι το είχε πραγματοποιήσει στις 16 Σεπτεμβρίου του 1998, απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Μάλιστα, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα σ' εκείνο το ματς, ήταν ο Λουίς Φαν Χάαλ, νυν «τιμονιέρης» των «κόκκινων διαβόλων»!

Δεκαέξι χρόνια αργότερα κι έστω μπαίνοντας με αλλαγή στο παιχνίδι το οποίο θα αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Τσάβι έπιασε κορυφή στις συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί πλέον να ξεπεράσει τον Ράιαν Γκιγκς που έχει αποσυρθεί και κάθεται στον πάγκο της Γιουνάιτεντ.

Επιπλέον, ο άσος της Μπάρτσα έγινε και ο πρώτος παίκτης που κερδίζει 100 παιχνίδια στη διοργάνωση!

Βγάζοντας εκτός τα προκριματικά, ο Τσάβι έχει παίξει σε 145 ματς, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, ενώ τον καταδιώκει ο Ικέρ Κασίγιας που έχει μια συμμετοχή λιγότερη.

Απολαύστε τον:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα