Άρσεναλ - Ντόρτμουντ 2-0

Gazzetta team
Άρσεναλ - Ντόρτμουντ 2-0

bet365

Η Άρσεναλ επιβλήθηκε 2-0 της Ντόρτμουντ και προκρίθηκε στους «16». Στο Europa League η Άντερλεχτ, που νίκησε 2-0 την Γαλατασαράι.

Παρά τα πολλά προβλήματα η Άρσεναλ κατάφερε να επιβληθεί 2-0 της Ντόρτμουντ στο Λονδίνο, να εξασφαλίσει και τυπικά την πρόκριση στην επόμενη φάση και να ελπίζει σε… θαύμα για την 1η θέση. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους κανονιέρηδες, που έφτασαν στο γκολ μόλις στο 2’.

Ο Σανόγκο βρέθηκε σε θέση βολής από κοντά και πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League, που όμως δε θα έπρεπε ποτέ να είχε μετρήσει, καθώς ο Γάλλος ήταν σε θέση οφσάιντ… Η συνέχεια βρήκε τον Σανόγκο (9’) να χάνει και νέα ευκαιρία και την άμυνα της Μπορούσια να αντιδρά κάκιστα σε κάθε επίθεση των κανονιέρηδων. Μετά το 15’ οι Βεστφαλοί κατάφερα να ισορροπήσουν και να πλησιάσουν στο γκολ με τους Πίστσεκ (19’) και Μχιταριάν (21’), όμως μέχρι εκεί.

Οι Λονδρέζοι είχαν την κατοχή, όμως αποδείχθηκε ανούσια, με τον Μχιταριάν να χάνει την τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος στο 39’ και τον Μαρτίνες να σώζει την Άρσεναλ. Με το ξεκίνημα της επανάληψης όλα τελείωσαν. Μπορεί η μπάλα να μην έκανε το χατίρι στον Τσάμπερλεϊν στο 54’ και να σταμάτησε στο δοκάρι, όμως στο 57’ το εκπληκτικό πλασέ του Σάντσες εκτός περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βάιντενφελερ για το 2-0. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και χωρίς καμία φάση άξια αναφοράς μέχρι το τέλος, το 2-0 παρέμεινε.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Μαρτίνες, Γκιμπς, Μονρεάλ, Μερτεζάκερ, Τσέιμπερς, Αρτέτα (67' Φλαμινί), Ράμσεϊ, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (90' Κάμπελ), Σάντσες, Σανόγκο (79' Ποντόλσκι).

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Γκρόσκροϊτς (78' Γιόγιτς), Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ (61' Ράμος), Ιμόμπιλε (61' Καγκάβα).

Νίκη και Europa για Αντερλεχτ
Η Αντερλεχτ πήρε άνετη νίκη σε βάρος της Γαλατασαράι (2-0) και εξασφάλισε και μαθηματικά την 3η θέση και την παρουσία της στο Europa League. Ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς θα μπορούσε να έχει βάλει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ νωρίς στο ματς όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Ατσεαμπόνγκ από αριστερά και ο Ντεφούρ δεν τα κατάφερε με βολέ. Οι Βέγλοι πήραν το προβάδισμα ένα λεπτό πριν το ημίχρονο με κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού, Μ' Μπεμπά, ύστερα από τσίμπημα του Μίτροβιτς (1-0).

Η πρώτη ευκαιρία των Τούρκων ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, όταν ο Τσαμντάλ εκτέλεσε το φάουλ και ο Προτό απέκρουσε και στη συνέχεια η λόμπα του Μπουράκ Γιλμάμ μετά την πάσα του Χαμίτ Αλτιντοπ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Οι ελπίδες των φιλοξενούμενων για κάτι καλό χάθηκαν στο 83' όταν ο Ινάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Η Αντερλεχτ τελείωσε το ματς στο 86' όταν ο Μ' Μπεμπά πέτυχε στο 86' και δεύτερο γκολ με σουτ μετά την αποτυχημένη έξοδο του Μουσλέρα (2-0).

Αντερλεχτ (Μπεσνίκ Χάσι): Προτό, Ντεσάχτ, Βάντεν Μπόρε, Μ' Μπεμπά, Ντεφούρ (46' Καβάγια), Ναχάρ, Πραέ (84' Κλίεσταν), Κοντέ, Τιέλεμανς, Μίτροβιτς (89' Σίριακ), Ατσαμπόνγκ.

Γαλατασαράι (Τσέζαρε Πραντέλι): Μουσλέρα, Σετζού, Καγιά, Αλεξ Τέλες, Σνάιντερ, Χαμίτ Αλτιντοπ (90' Οζκάλ), Φελίπε Μέλο, Ινάν, Τσαμντάλ, Γιλμάζ, Μπρουμά (75' Ουμούτ Μπουλούτ).

Αποτελέσματα

Τετάρτη (26/11)

Άντερλεχτ-Γαλατασαράι 2-0
(44', 86' Μπεμπά)

Άρσεναλ-Ντόρτμουντ 2-0
(2' Σανόγκο, 57' Σάντσες)

Βαθμολογία
(σε 5 αγώνες)

1. Ντόρτμουντ 12 (13-3)
2. Άρσεναλ 10 (11-7)
3. Άντερλεχτ 5 (7-9)
4. Γαλατασαράι 1 (3-15)

Επόμενη αγωνιστική (09/12)

Γαλατασαράι-Άρσεναλ
Ντόρτμουντ-Άντερλεχτ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα