Κασναφέρης: «Επικουρικό ρόλο η Λίγκα»

Gazzetta team
Κασναφέρης: «Επικουρικό ρόλο η Λίγκα»

bet365

Ο Γιώργος Κασναφέρης μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τόνισε πως η Σούπερ Λίγκα παίζει επικουρικό ρόλο και όχι πρωτεύοντα.

Για τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα, τις αναβολές των αγωνιστικών, τη διαιτησία τον Χιου Ντάλας και τις αντιδράσεις των παικτών μίλησε ο άλλοτε διαιτητής της πρώτης κατηγορίας και νυν τιμ μάνατζερ της Ξάνθης, Γιώργος Κασναφέρης, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Focus FM 103,6.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τις δύο αναβολές: «Η αποχή θα ήταν χρήσιμη αν είχε στόχο και ουσία. Φέτος έχουν αναβληθεί δύο αγωνιστικές απλά για να αναβληθούν και χωρίς να γίνουν βήματα προόδου. Δεν θα έπρεπε να πάμε στην αναβολή, θα έπρεπε να το προσεγγίσουμε διαφορετικά το θέμα.

Θεωρώ ότι ο ρόλος της Λίγκας είναι περιορισμένος. Δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο, αλλά επικουρικό. Όταν είχε ξεκινήσει μετά από ιδέα του κύριου Πανόπουλου είχε διαφορετικό στόχο. Δεν είναι ένας πρωτοπόρος συνεταιρισμός με ιδέες αλλά ένας απλός διαχειριστής».

Για το αν έχουμε φτάσει, πλέον, στον πάτο: «Δεν ξέρω αν έχουμε φτάσει στον πάτο. Όλο έτσι λέμε και τελικά υπάρχει και πιο κάτω. Κάθε πέρυσι και καλύτερα και κάθε φέτος και χειρότερα. Το μόνο που βελτιώθηκε είναι η κατάσταση των αγωνιστικών χώρων.

Σαν εγκαταστάσεις όμως όχι. Δεν προσφέρουμε κάτι γενικά. Δεν υπάρχει θέαμα, δεν υπάρχουν χορηγοί, δεν έχουμε σωστή προσέγγιση στο προϊόν, υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Έχει φτάσει σε ένα τέλμα η κατάσταση».

Για το ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτή την κατάσταση: «Υπάρχει ένα μπαλάκι μεταβίβασης ευθυνών. Ο ένας το πετάει στον άλλον. Η ΕΠΟ στην πολιτεία, η πολιτεία στην Σούπερ Λιγκ, η Σούπερ Λιγκ στην ΕΠΟ, η ΕΠΟ στους παράγοντες, οι παράγοντες στη διαιτησία και πάει λέγοντας. Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.

Δεν είναι κακό να παραδεχτούμε τα λάθη μας όλοι. Βήμα βήμα πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Οι μεγάλοι είναι υπεύθυνοι. Αυτοί παίζουν τον ρόλο. Αν δεν βγουν αυτοί μπροστά που κουβαλάνε και κόσμο τότε οι μικροί θα είναι πάντα ουραγοί. Δεν μπορούν στην Ελλάδα οι μικροί να γίνουν μεγάλοι. Παίρνουν το κοκαλάκι που τους πετάν οι μεγάλοι».

Για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος: «Καλές οι ιστορικές ομάδες αλλά δεν ζεις με την ιστορία. Ο ΟΦΗ για παράδειγμα αν δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ας πάρει τον δρόμο του. Όπως τον πήραν και άλλες ιστορικές ομάδες. Η Δόξα Δράμας, ο Πανσερραϊκός, η Λάρισα.

Να γίνουν ομάδες με μηδενικά χρέη. Και από τον Άρη κάποτε σβήστηκαν χρέη με το άρθρο 44. Κανείς παράγοντας όμως δεν έχει πάει στην φυλακή. Δεν γίνεται να έχουμε 18 ομάδες. Δεν τις σηκώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να δούμε την επόμενη μέρα τώρα. Πέρυσι δεν ξέραμε πόσοι θα πέσουν και φέτος δεν ξέρουμε αν και πότε θα παίξουμε αγώνες».

Για την αντίδραση των παικτών: «Επειδή λόγω του ρόλου μου είμαι όλη την εβδομάδα μέσα στα αποδυτήρια έζησα ένα τεράστιο θέμα. Κάθε μέρα οι παίκτες με περιμένουν και με ρωτάν "έχεις καμιά πληροφορία, θα παίξουμε;". Περιμένουν σαν τα μικρά παιδιά να έρθει ο μπαμπάς το βράδυ σπίτι να τους δώσει σοκολάτα.

Δεν φαντάζεστε την απογοήτευση στα πρόσωπά τους, όταν μαθαίνουν ότι αναβάλλονται παιχνίδια. Έχουν κάνει πέντε μήνες προπονήσεις και έχουν παίξει δέκα παιχνίδια. Οι επαγγελματίες για να βρουν τον ρυθμό τους χρειάζονται επίσημους αγώνες. Πώς θα πάνε οι ομάδες μας στην Ευρώπη να παίξουν με μεγαθήρια.

Η Ατλέτικο έχει κάνει 20 ματσάρες και ο Ολυμπιακός 10 με υποδεέστερες ομάδες. Με τι ρυθμό θα πάει εκεί; Με ποιον ανταγωνισμό να βρουν ρυθμό. Ίσως φταίει και ο ίδιος που δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αν έχει ευθύνες να γίνει κάτι θεσμικά. Αν διαφωνεί κάποιος με όσα γίνονται να το πει. Από πίσω όλοι μπορεί να λένε πολλά. Μπροστά δεν βγάζουν άχνα».

Για τη διαιτησία και τον Χιου Ντάλας: «Πρέπει να αποδεχτούμε ότι το λάθος είναι δεδομένο στην διαιτησία. Πάντα θα συμβαίνει. Πρέπει, όμως, να δούμε αν υπάρχει πίεση. Και αν υπάρχει ποιος την ασκεί. Να φτιάξουμε τις δομές, ώστε να είναι λιγότερο πιεσμένος ο διαιτητής. Πιέζεται από παράγοντες, από τα ΜΜΕ, από τους οπαδούς.

Αυτοί που έχουν τα γένια έχουν και τα χτένια, αυτό είναι σίγουρο. Αποδεχτήκαμε όλοι να έρθει ο ξένος αρχιδαιτητής. Δηλαδή οι δικοί μας δεν μπορούν; Μπορούν να πηγαίνουν στα γήπεδα σαν παρατηρητές και να κρίνουν τους διαιτητές, αλλά δεν μπορούν να τους ορίζουν;

Δηλαδή όταν ο Κασναφέρης θα πάει να δει τον Χήτα που διαιτητεύει μπορεί να τον κρίνει, αλλά δεν μπορεί να τον ορίσει; Φέραμε έναν ξένο να κάνει την εκπαίδευση; Δεν λύσαμε τίποτα. Δεν άλλαξε τίποτα. Έχουμε αλλάξει δύο επιτροπές διαιτησίας από το καλοκαίρι. Γιατί έφυγαν οι προηγούμενοι και γιατί ήρθαν οι παρόντες; Αυτά είναι ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα