To ξέσπασμα του Χέσους Χιλ εναντίον των Ελλήνων (vid)

To ξέσπασμα του Χέσους Χιλ εναντίον των Ελλήνων (vid)

To ξέσπασμα του Χέσους Χιλ εναντίον των Ελλήνων (vid)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον ιστορικό πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Γιατί ο αείμνηστος πρόεδρος των «ροχιμπλάνκος» Χέσους Χιλ απειλούσε πως δεν θα ξανάρθει στην Ελλάδα....

Στις 4 Μαρτίου 1993 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ την Ατλέτικο Μαδρίτης στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κυπελλούχων, έχοντας αποκλείσει κατά σειρά Τσερνομόρετς και Μονακό.

Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να φέρουν ισοπαλία σε ένα ματς όπου οι Μαδριλένοι είχαν τέσσερα δοκάρια.

Ο Μόγια στο 10΄ άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Βαίτση στο 63΄ να ισοφαρίζει.

Στην αναμέτρηση υπήρξε μεγάλη ένταση με αποκορύφωμα την συμπλοκή του Παναγιώτη Σοφιανόπουλου με τον μασέρ της Ατλέτικο την στιγμή που κατευθύνονταν προς το μέρος του πεσμένου Άλφαρο.

Όπως ανέφεραν τα ισπανικά ΜΜΕ στο γήπεδο έπεφταν αναπτήρες, νομίσματα, μπουκάλια με τον Μπερντ Σούστερ να χάνει την ψυχραιμία του δείχνοντας τα στον διαιτητή. Μετά τη λήξη του αγώνα, ο τότε πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο αείμνηστος Χέσους Χιλ έχασε την ψυχραιμία του, μιλώντας απαξιωτικά για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

“Αν τολμήσουν να μας ακουμπήσουν κάποιοι Έλληνες θα πρέπει να σκεφτούμε αν θα έρθουμε ξανά στην Ελλάδα. Δεν είμαστε δειλοί αλλά αν θέλετε ένα Ρωμαϊκό τσίρκο με θηρία στο δάσος εμείς δεν προσφερόμαστε να παίξουμε αυτό το ρόλο. Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει, το πρόσωπο του διαιτητή τα έλεγε όλα. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω και αναγκάστηκα να μπω στο γήπεδο”.

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ από την UEFA και η Ατλέτικο με 42.000 ευρώ αντιστοίχως.

Διάβασε αυτό προτού σχολιάσεις!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα