Και τώρα το... μπαλάκι στην ΕΠΟ

Φώτης Καρακούσης
Και τώρα το... μπαλάκι στην ΕΠΟ

bet365

Η Σούπερ Λίγκα καταδίκασε την επίθεση στον Ζωγράφο, η ΕΠΟ είχε ζητήσει και δέσμευση για μη στοχοποίηση των διαιτητών και πλέον το μπαλάκι για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων βρίσκεται στα χέρια της Ομοσπονδίας.

Το πρώτο από τα δύο βήματα που ζητούσε η ΕΠΟ από την Σούπερ Λίγκα, προκειμένου να ορίσει διαιτητές και να αρχίσουν και πάλι τα πρωταθλήματα έγινε και πλέον μένει να δούμε αν είναι ικανό για να ξαναπάμε στην... σέντρα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μετά την δολοφονική στον Χριστόφορο Ζωγράφο, η ΕΠΟ αποφάσισε να διακοπούν επ' αόριστον τα πρωταθλήματα. Σε πίεση που υπήρξε από την Σούπερ Λίγκα, η Ομοσπονδία ζήτησε να βγει ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης, αλλά και δέσμευση πως οι ΠΑΕ δεν θα στοχοποιούν τους διαιτητές. Δηλαδή αν ορίζεται ο Χ διαιτητής, να μην υπάρχουν από την επόμενη μέρα ανακοινώσεις και διαρροές και μάλιστα πολύ πριν αρχίσει ο αγώνας που έχει οριστεί.

Μάλιστα η Λίγκα είχε στείλει στις ομάδες το προσχέδιο της ανακοίνωσης το οποίο ήταν το εξής: «H Super League από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση κατά του Αντιπροέδρου της Κ.Ε.Δ. κ. Ζωγράφου. Τα μέλη της Super League κάνουν έκκληση προς την Ελληνική Δικαιοσύνη να επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης και να αποκαλύψει το συντομότερο δυνατό τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής ενέργειας. Τα μέλη της Super League στα πλαίσια της εκτόνωσης του κλίματος δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε πράξη ή δήλωση που θα επιβαρύνει το κλίμα σε σχέση με την Ελληνική Διαιτησία και καλούν τα Μ.Μ.Ε. να απέχουν από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που οδηγούν στη στοχοποίηση διαιτητών».

Στο προσχέδιο αυτό αναφορικά με το δεύτερο σκέλος, είχαν διαφωνήσει οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ξάνθη, με συνέπεια να μην βγει η ανακοίνωση και να μην γίνουν, έστω και την τελευταία στιγμή οι αγώνες.

Σήμερα η Λίγκα εξέδωσε κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μόνο την καταδίκη για την επίθεση στον Ζωγράφο, ενώ δεν υπάρχει κάποια δέσμευση για την μη στοχοποίηση διαιτητών. Σε απλά ελληνικά, η ΕΠΟ ζήτησε δύο πράγματα και έχει το ένα και πλέον μένει να δούμε αν θα ρίξει νερό στο κρασί ή αν επιμείνει στην αναβολή, με τις πιθανότητες να είναι συντριπτικά υπέρ της επανέναρξης των πρωταθλημάτων, κάτι που θα αποφασιστεί σήμερα και θα βγει και σχετική ανακοίνωση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα