Τσάμπι Αλόνσο: «Τρέχω λιγότερο, σκέφτομαι περισσότερο»

Τσάμπι Αλόνσο: «Τρέχω λιγότερο, σκέφτομαι περισσότερο»

Gazzetta team
Τσάμπι Αλόνσο: «Τρέχω λιγότερο, σκέφτομαι περισσότερο»

bet365

Ο Τσάμπι Αλόνσο παραχώρησε συνέντευξη στην UEFA, όπου αναφέρθηκε στον Πεπ Γκουαρδιόλα και στη μεταγραφή του στην Μπάγερν.

«Ένιωσα ότι χρειαζόμουν ένα καινούργιο σκαλοπάτι στη καριέρα μου, μια νέα πρόκληση. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να έρθεις. Έχω παίξει για την Σοσιέδαδ, την Λίβερπουλ και την Ρέαλ Μαδρίτης και ήταν το καλύτερο μέρος για μένα. Είναι κορυφαίος σύλλογος που μπορώ να διεκδικώ τρόπαια. Αισθάνομαι εμπιστοσύνη στον προπονητή και στους συμπαίκτες μου», σχολίασε αρχικά ο Τσάμπι Αλόνσο.

Όσον αφορά την ταχύτατα προσαρμγής του; «Από την πρώτη στιγμή ένιωσα καλά. Από το πρώτο παιχνίδι ενάντια στη Σάλκε έπαιξα σε αυτή τη θέση και αισθάνομαι πραγματικά άνετα με τους συμπαίκτες μου. Όταν έρχεσαι σε μια ομάδα που κερδίζει, είναι πάντα πιο εύκολο να παίξεις. Είχα, βέβαια και πολλή βοήθεια από πολλούς ανθρώπους για να παίξω έτσι», τόνισε.

«Με τα χρόνια προσπαθείς να τρέχεις λιγότερο και να σκέφτεσαι περισσότερο. Προσπαθείς να αναμειγνύεις αυτά τα δύο όσο το δυνατόν καλύτερα. Προσπαθείς να έχεις μεγαλύτερη ψυχραιμία ,να διαβάζεις το παιχνίδι και να καταλαβαίνεις καλύτερα», αποκάλυψε για το γεγονός όσο περνάνε τα χρόνια τόσο αλλάζει και ο ρόλος του στο γήπεδο.

Στη συνέχεια ο Ισπανός αναφέρθηκε και στον Πεπ Γκουαρδιόλα. «Προσπαθεί για τη βελτίωση σε κάθε προπόνηση. Σε κάθε παιχνίδι, προσπαθεί να φέρει καινούργια πράγματα στην ομάδα. Αυτό την κάνει ξεχωριστή. Αισθάνεσαι ότι μπορεί να φέρει κάτι διαφορετικό».

Τέλος, σχολίασε και την επιθυμία του να κατακτήσει το Champions League. «Πάντα είναι ξεχωριστό και θα είναι υπέροχο να λάβω μέρος σε τέτοιο επίτευγμα με την Μπάγερν. Τόσο για τον εαυτό μου όσο και για το σύλλογο θα ήταν φανταστικό».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα