Η «Ελληνίδα» πληροφοριοδότρια της FIFA

Η «Ελληνίδα» πληροφοριοδότρια της FIFA

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει τον ρόλο της Μπονίτα Μερσιάδη που βρήκε το θάρρος μαζί με την Φέντρα Αλματζίν να καταγγείλει στη FIFΑ τον τρόπο με τον οποίο ενεργούσαν Αυστραλία και Κατάρ προκειμένου να αναλάβουν το Μουντιάλ 2022.

Οι Φέντρα Αλματζίν και Μπονίτα Μερσιάδη είναι οι δύο ατρόμητες γυναίκες που προχώρησαν σε καταγγελίες στη FIFA αναφορικά με την τακτική που ακολούθησαν Αυστραλία και Κατάρ για την διεκδίκηση του Μουντιάλ 2022.

Οι μαρτυρίες τους ωστόσο απορρίφθηκαν ως αναξιόπιστες από τον πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA, Γιόακιμ Έκερτ, ο οποίος δεν διαπίστωσε παραβάσεις στο πόρισμα των 42 σελίδων που συνέταξε.

Ως εκ τούτου τα Μουντιάλ 2018 και 2022 θα φιλοξενηθούν κανονικά από Ρωσία και Κατάρ αντιστοίχως.

Ο Αμερικανός πρώην εισαγγελέας, Μάικλ Γκαρσία, ο οποίος συγκέντρωσε μεγάλο όγκο πληροφοριών από Αλματζίν και Μερσιάδη άσκησε έφεση στην απόφαση της FIFA.

Η Αλματζίντ, ήταν πρώην επικεφαλής επικοινωνίας προσφέροντας τις υπηρεσίες στην υποψηφιότητα του Κατάρ, ωστόσο το 2010 παραιτήθηκε εκφράζοντας αμφιβολίες για την διαφάνεια της διαδικασίας.

Αντιστοίχως η Μπονίτα Μερσιάδη, η οποία έχει παντρευτεί Έλληνα εργάστηκε για την υποψηφιότητα της “Αυστραλίας 2022” ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδίας, εκπροσωπώντας την ως υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων μεταξύ άλλων.

Απολύθηκε από το πόστο της, τον Ιανουάριο του 2010, δηλαδή 11 μήνες προτού η FIFA αναθέσει το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Η Μερσιάδη ισχυρίζεται πως συναντήθηκε τρεις φορές με τον Μάικλ Γκαρσία παρέχοντας του πληροφορίες αναφορικά με την στρατηγική που ακολουθούσε η Αυστραλία.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ενώ επρόκειτο να διατηρηθεί η ανωνυμία των πληροφοριοδοτριών, εντούτοις η FIFA με τους χειρισμούς της “φωτογράφησε” τις δύο γυναίκες.

Η Αλματζίν τόνισε πως πλέον απειλείται η ασφάλεια της και βρίσκεται υπό την συνεχή προστασία αστυνομικών

Η Μερσιάδη με άρθρο της στην Guardian τόνισε χαρακτηριστικά για την στάση της FIFA: «Λέει πολλά αυτή η αντίδραση. Όσοι βρίσκονται κάτω από την τέντα της FIFA θεωρούν σκόπιμο να περιφρονήσουν δύο γυναίκες που βρήκαν το κουράγιο να πουν κάτι.

Μολονότι δεν έχουμε εμπλοκή πλέον στο ποδόσφαιρο με κάποια επαγγελματική ιδιότητα και δεν ήμασταν υποχρεωμένες να συνεργαστούμε με τον κ. Γκαρσία, το πράξαμε έχοντας αίσθημα ευθύνης αλλά και επιθυμία για απόδοση δικαιοσύνης.

Θέλουμε μας να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο της ζωής μας. Το πόρισμα του δικαστή Έκερτ παραβίασε σαφώς όλες τις διαβεβαιώσεις περί εμπιστευτικότητας.

Αν και δεν αναφέρονται τα ονόματα μας στην έκθεση μέσα σε λίγες ώρες χαρακτηριστήκαμε πληροφοριοδότριες σε Γερμανικά, Βρετανικά και Αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης”.

Η Μερσιάδη εξακολουθεί να αναρωτιέται πιο τμήμα των αποδεικτικών στοιχείων κρίθηκε ως αναξιόπιστο από την FIFA χαρακτηρίζοντας αντιφατική την θέση της παγκόσμια ομοσπονδίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα εκφράζει την απορία γιατί διασύρεται με αυτό τον τρόπο το όνομα της.

Στην έκθεση, μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά σε πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν από την αυστραλιανή ομοσπονδία ποδοσφαίρου σε Καραϊβική αλλά και Βόρεια και Κεντρική Αμερική. Η 50χρονη σύμβουλος καλεί την FIFA να ερευνήσει για διαφθορά τον πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αυστραλίας, Τζακ Γουόρνερ.

“Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι η υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν σχετίζονταν με τα καλύτερα επιχειρήματα”.

Η Μπονίτα Μερσιάδη διέψευσε τους ισχυρισμούς πως μετέγραψε σε υπολογιστή σημαντικά e-mails και απόρρητα έγγραφα αναφορικά με την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για το Μουντιάλ 2022.

“Είμαι απογοητευμένη, αλλά πραγματικά δεν με νοιάζει, διότι στο τέλος της μέρας ξέρω ότι έχω δίκιο. Εάν επιλέξουν να αγνοήσουν τις καταγγελίες μου αυτό είναι δικό τους πρόβλημά».

 

Τελευταία Νέα