Αμφισβητείται το ρεκόρ του Μέσι!

Αμφισβητείται το ρεκόρ του Μέσι!

Gazzetta team
Αμφισβητείται το ρεκόρ του Μέσι!

bet365

Τα 253 γκολ του χαρίζουν τυπικά την κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών του ισπανικού πρωταθλήματος, ωστόσο, το ρεκόρ του Μέσι αμφισβητείται!

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, από το βράδυ του Σαββάτου, με το χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι στη Σεβίλλη στο «Καμπ Νου», αναρριχήθηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Τέλμο Θάρρα διατηρούταν στην κορυφή από το 1955, ωστόσο, ουδείς φαίνεται πως γνωρίζει ακριβώς πόσα γκολ είχε πετύχει παρά το γεγονός πως μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι σταμάτησε στα 251...

Αυτό που φαίνεται να είναι σίγουρο, είναι πως ο άλλοτε φορ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, σκόραρε από 242 μέχρι 265 τέρματα...

Έπειτα από ανάλυση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε σε κάθε σεζόν ξεχωριστά, όσον αφορά τα χρόνια που χρειάστηκε ο Θάρρα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο του γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα και με τη βοήθεια οχτώ διαφορετικών πηγών, όπως αναφέρει σήμερα η «As», ουδείς γνωρίζει πόσα ακριβώς ήταν τα γκολ του Ισπανού.

Η αιτιολόγηση, αναφέρει:

  1. Μέχρι το 1948 δεν υπήρχαν αριθμοί στις φανέλες των παικτών και αυτό προκαλούσε σύγχυση όσον αφορά τους σκόρερ των αγώνων, ειδικά από τις φιλοξενούμενες ομάδες

  2. Εκείνες τις εποχές δεν υπήρχαν ενιαία κριτήρια όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο πιστωνόταν το γκολ κάθε παίκτης που σκόραρε.

  3. Διέφεραν τα κριτήρια για τα αυτογκόλ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα