Λεβάντε – Βαλένθια 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Λεβάντε – Βαλένθια 2-1

bet365

Με βασικούς τους Καράμπελα, Βύντρα, η Λεβάντε νίκησε 2-1 τη Βαλένθια στο μεγάλο ματς της πόλης και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη.

Ηταν ένα ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί. Οπως συνήθως αυτό ήταν η μεγάλη ομάδα της πόλης, η οποία μάλιστα φέτος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πηγαίνει για ψηλά. Ωστόσο, τα τοπικά ντέρμπι το έχουν αυτό, το να φέρνουν οι μικροί τα πάνω κάτω. Κάπως έτσι η Λεβάντε υπέταξε 2-1 τη Βαλένθια στο «Θιουτάτ ντε Λεβάντε» και πήρε τεράστια ανάσα, βγαίνοντας από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και άξιζαν το αποτέλεσμα. Εχοντας τους Νίκο Καράμπελα και Λουκά βύντρα και στα 90 λεπτά στο ματς, κυριάρχησαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 54' ο Βύντρα έσωσε πριν σκοράρει ο Ροδρίγκο και τρία λεπτά αργότερα ο Κασαδέσους με κεφαλιά από κόρνερ του Ιβανσιτς, άνοιξε το σκορ. Στο 74' ωστόσο, ήρθε η ισοφάριση. Ο Παρέχο έκανε το κλέψιμο ψηλά, έπαιξε το 1-2 με τον Νεγρέδο και πλάσαρε για το 1-1.

Η χαρά του όμως δεν κράτησε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα. Με τη σέντρα ο Μοράλες πήρε τη μπάλα από το κέντρο, έκανε την επέλαση, πέρασε δύο αντιπάλους και με τρομερό μακρινό πλασέ την έστειλε στο δεξί παράθυρο. Το φινάλε βρήκε τη Λεβάντε να πανηγυρίζει για τρίτη σερί χρονιά εντός έδρας σε ντέρμπι, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά. Παράλληλα στέρησε την ευκαιρία από τη Βαλένθια να παραμείνει στο -3 από την κορυφή.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα