Να μην κάνει του... κεφαλιού της η Ατλέτικο!

Gazzetta team
Να μην κάνει του... κεφαλιού της η Ατλέτικο!

bet365

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει πολύ την άμυνά του στην Ατλέτικο και ειδικά το ψηλό παιχνίδι. Διαβάστε στο gazzetta.gr τους αριθμούς από την επιθετική λειτουργία της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Το πόσο επικίνδυνη είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να το καταλάβει οποιοσδήποτε την έχει δει να αγωνίζεται. Ο Μίτσελ, όμως, που αναλύει τα πάντα έχει στα χέρια του στοιχεία που του δείχνουν ότι οι «κολτσονέρος» έχουν σκοράρει πάνω από τα μισά τους γκολ με το κεφάλι.

Συγκεκριμένα, από τα 35 φετινά τους γκολ (Super Cup, Πρωτάθλημα και Champions League), τα 18 είναι από κόρνερ ή εκτέλση φάουλ - ακόμη ένα στοιχείο που αποδεικνύει τη δουλειά που κάνει ο Σιμεόνε στις προπονήσεις. Επίσης, από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος η Ατλέτικο, σκοράρει σε κάθε ματς. Μόνο στην πρεμιέρα, στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο δεν βρήκε δίχτυα σε ένα ματς που έμεινε στο 0-0.

Τα μόνα ματς που έδωσε και τα πήρε στο... γκολ ήταν κόντρα στην Αλμερία (εκτός έδρας) και απέναντι στην Γιουβέντους, στο «Βιθέντε Καλδερόν».

Αξιοσημείωτο είναι ότι στα τελυταία 12 ματς έχει σκοράρει 13 γκολ με το κεφάλι! Όσον αφορά στο Champions League, έχει την 6η καλύτερη επίθεση με 10 γκολ (ένα λιγότερο από την Ρεάλ). Από τα δέκα γκολ, τα δύο είναι εδώ με κεφαλιά.

Τα... κρίσιμα λεπτά

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει να κοιτάξει να μην αιφνιδιαστεί, αφού στο πρώτο 15λεπτο έχει πετύχει 4 γκολ, σε ποσοστό 17.4%.

Εκεί, που τα... σπάει, όμως, είναι στο διάστημα 30'-45', όπου και έχουν σημειωθεί 7 γκολ σε ποσοστό 30.4%. Οπότε δύσκολα πηγαίνει στα αποδυτήρια χωρίς γκολ η Ατλέτικο.

Από την άλλη στο δεύτερο ημίχρονο... πατάει γκάζι από το 60' και μετά. Μέχρι το 75' έχει βάλει 3 γκολ και από εκείνο το σημείο μέχρι το 90' 5.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα