Οι ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει σε Μίλαν και Ιντερ

Gazzetta team
Οι ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει σε Μίλαν και Ιντερ

bet365

Mε αφορμή το αποψινό Μίλαν - Ιντερ, το gazzetta.gr παρουσιάζει ποιοι έκαναν το δρομολόγιο Ίντερ - Μίλαν και τούμπαλιν! Μέχρι και ο Μπερλουσκόνι είναι στην... ιστορία. Διαβάστε ΠΩΣ!

Ομάδα μπορεί να άλλαξαν, τις... βόλτες τους στην πλατεία Ντουόμο, όχι. Απόψε στις 21:45 το «Σαν Σίρο» φιλοξενεί τα δύο καμάρια του Μιλάνου σε ακόμη ένα «Derby della Madonnina» με σκοπό ο ένας να... φάει τον άλλον.

Ποιοι παίκτες όμως έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο; Το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει τους 26 παίκτες (+1 προπονητής) που επέλεξαν να πουν «ναι» και στους δύο.

Ας ξεκινήσουμε με μια ιστορία που έγινε γνωστή σχετικά πρόσφατα.

Μία από τις μεγαλύτερες ειδήσεις του ιταλικού ποδοσφαίρου: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πριν αγοράσει τη Μίλαν, είχε επιχειρήσει το 1982 να κάνει δικιά του την Ίντερ, αλλά η συμφωνία δεν προχώρησε ποτέ και έτσι το 1986 έκανε δικιά του τη Μίλαν. Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δικηγόρος Ντότι στο πρόσφατο βιβλίο του «Ο συνήγορος του διαβόλου».

Ρονάλντο

Φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ από το 1997 μέχρι το 2002. Στη συνέχει ήρθε στο δρόμο του η Ρεάλ Μαδρίτης και μετά την 5ετή παρουσία του στην ισπανική πρωτεύουσα ήρθε η Μίλαν να τον κάνει δικό της.

Μάριο Mπαλοτέλι

Tρία χρόνια στην Ίντερ ήταν πολλά. Έτσι, ο Μίνο Ραϊόλα τον πηγαίνει στη Σίτι το 2010 έναντι του ποσού των 21.800.000 ευρώ. Στην Αγγλία έκανε πολλά. Εντός αλλά, κυρίως, και εκτός αγωνιστικών χώρων. Τον Ιανουάριο του 2013 βλέπει στο πρόσωπό του το νέο ηγέτη της και τον κάνει να επιστρέψει στο Μιλάνο.

Aντρέα Πίρλο

Aπό το 1998 μέχρι το 2001 τα δικαιώματά του τα είχε η Ίντερ. Ωστόσο, τότε ήρθε η Μίλαν για να τον μετατρέψει σε μια από τις πιο σπουδαίες μορφές που φόρεσαν τη φανέλα των «ροσονέρι» για μια δεκαετία. Από το 2011 υπηρετεί τη Γιουβέντους και στα 35 του παραμένει ο «εγκέφαλος» της ομάδας του Αλέγκρι.

Κάρλο Αντσελότι

Δεν μπορεί να θεωρηθεί «προδότης». Ωστόσο, η ιστορία τον θέλει να έχει ιδρώσει και τις δύο φανέλες των ομάδων της πόλης. Ο Κάρλο Αντσελότι σε ένα φιλικό με την Πάρμα το 1979 φόρεσε για 45 λεπτά έπαιξε για την Ίντερ. Ο τότε πρόεδρος της ομάδας Ιβαόνε Φραϊτσόλι δεν πείστηκε ότι πρέπει να τον έχει στην ομάδα του και έτσι μετά ήρθαν στο δρόμο του οι Πάρμα, Ρόμα και Μίλαν. Με τους «ροσονέρι» έκανε... παπάδες και ως προπονητής.

Ρομπέρτο Μπάτζιο

Πέρασε πέντε χρόνια στην Φλωρεντία και άλλα πέντε Γιουβέντους. Σε Μίλαν και Ίντερ έδωσε από δύο χρόνια της ζωής του, με ενδιάμεσο σταθμό στην Μπολόνια το 1997-1998.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Έμεινε στην Ίντερ τρία χρόνια, αλλά έφυγε την χρονιά του τρεμπλ του Μουρίνιο. Στην Μπαρτσελόνα ποτέ δεν τα βρήκε με τον Γκουαρντιόλα και ο δανεισμός του στη Μίλαν ήρθε για να βρει ο Σουηδός και πάλι ρόλο ηγέτη σε μια ομάδα. Οι «ροσονέρι» απέκτησαν τα δικαιώματά του στη συνέχεια και ύστερα από δύο σεζόν στο Μιλάνο... πέταξε για Παρίσι. Εκεί ζει μέχρι σήμερα.

Φούλβιο Κολοβάτι

Από το 1976 μέχρι το 1982 ήταν στη Μίλαν. Παρά τον υποβιβασμό της ομάδας το 1980, ο Κολοβάτι δεν ακολούθησε άλλους παίκτες στην έξοδο αλλά έμεινε στη Serie B. Ωστόσο, μετά ήρθε η Ίντερ στην καριέρα του.

Aντόνιο Κασάνο

Ακόμη ένας που κόλλησε ένσημα και στις δύο ομάδες του Μιλάνου. Ο Κασάνο έμεινε μια σεζόν στην Μίλαν και... κολλητά πήγε στην Ίντερ. Από το 2011 μέχρι το 2013 ζούσε στην πόλη της μόδας.

Τζουζέπε Μεάτσα

Από το 1927 μέχρι το 1940 ήταν ο παίκτης - σύμβολο της Ίντερ. Αυτό δεν τον εμπόδισε να παίξει στη συνέχεια για δύο χρόνια στη Μίλαν. Τελικά, έκλεισε την καριέρα του στους αγαπημένους του «νερατζούρι» το 1947.

Κλάρενς Ζέεντορφ

Ο Ολλανδός, ύστερα από μια περιπλάνηση από Άγιαξ, Σαμπντόρια και Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε η στιγμή για την Ίντερ. Δύο χρόνια μετά προσθέτει στο βιογραφικό του τη Μίλαν, εκεί που έμεινε μέχρι το 2012.

Aλμπέρτο Τζακερόνι

Έχει κάτσει στον πάγκο και των δύο ομάδων. Από το 1998 μέχρι το 2001 με τους «ροσονέρι» κατέκτησε το μοναδικό του σκουντέτο το 1998-1999. Στην Ίντερ έμεινε μόλις έναν χρόνο (2003-2004).

Τζαμπάολο Πατσίνι

Η σεζόν 2011-2012 στην Ίντερ ήταν αρκετή για τον Πατσίνι, ο οποίος μετά προτίμησε να πάει στη Μίλαν, στην οποία παίζει μέχρι σήμερα.

Κρίστιαν Βιέρι

Έγραψε τη δική του ιστορία στην Ίντερ, φορώντας τη φανέλα της ομάδας από το 1999 μέχρι το 2005. Αυτό δεν τον εμπόδισε να πάει για έναν χρόνο στη Μίλαν. Έτσι... μόνο και μόνο για να μπει κι αυτός στη λίστα με τους «προδότες». Αυτός μάλιστα έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδας του Τορίνο αφού εκτός από τη «γκρενάτα» έχει υπηρετήσει και τη Γιουβέντους.

Άλντο Σερένα

Κατάφερε να κάνει αρκετά... πέρα δώθε στο Μιλάνο. Την σεζόν 1978-1979 ήταν στην Ίντερ. Μετά πήγε σε Κόμο - Μπάρι και επέστρεψε πάλι στην Ίντερ. Την επόμενη σεζόν πήγε στη Μίλαν και γύρισε στην άλλη ομάδα του Μιλάνου. Αφού στη συνέχεια μετακόμισε στο Τορίνο για να παίξει σε Τορίνο και Γιουβέντους, κατέβηκε και πάλι στο Μιλάνο για να παίξει 4 χρόνια στην Ίντερ και να κλείσει την καριέρα του στη Μίλαν.

Κρίστιαν Μπρόκι

Παιδί της Μίλαν. Επαιξε δανεικός σε Προ Σέστο και Λουμετσάνε για να πάει στη συνέχεια στη Βερόνα και από εκεί στην Ίντερ. Αφού... ψήθηκε επέστρεψε στη Μίλαν και έμεινε 8 χρόνια.

Φραντσέσκο Κόκο

Στη Μίλαν από το 1995 μέχρι το 2002. Στην Ίντερ για πέντε χρόνια από το 2002 μέχρι το 2007. Άλλος ένας «προδότης».

Ερνάν Κρέσπο

Έπαιξε στην Ίντερ τη σεζόν 2002 - 2003, για να πάει μετά στην Τσέλσι, η οποία τον δάνεισε ξανά στη Μίλαν και μετά στην Ίντερ, η οποία τον έκανε δικό της στη συνέχεια ! Δανεικός «προδότης».

Έντγκαρ Ντάβιντς

Η μεγάλη του καριέρα έγινε στον Άγιαξ και την Γιουβέντους. Στην Ιταλία όμως έβαλε τη φανέλα των Μίλαν (1996-1997) και Ίντερ (2004-2005).

Μαουρίτσιο Γκανζ

Από το 1995 μέχρι 2001 στο Μιλάνο. Από το 1995 μέχρι το 1997 στην Ίντερ και από το 1998 μέχρι το 2001 στη Μίλαν.

Τόμας Χέλβεγκ

o Δανός, έπαιξε την περίοδο 1998-2003 στη Μίλαν και μετά για μία σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ, μιας και του ήταν δύσκολο να πει «αντίο» στην πόλη.

Ντομένικο Μορφέο

Υπηρέτησε τη Μίλαν ως δανεικός τη σεζόν 1998-1999, πήγε στην Ίντερ το 2002 όπου... άντεξε έναν μόλις χρόνο.

Ντάριο Σίμιτς

Στην Ίντερ την... πάλεψε από το 1999 μέχρι το 2002, ενώ στη Μίλαν έμεινε από το 2002 μέχρι το 2008.

Πατρίκ Βιεϊρά

Στις Κάνες ανέδειξε το ταλέντο του, στη Μίλαν πέρασε και δεν... ακούμπησε το 1996, στην Άρσεναλ έγινε «βιονικός», στη Γιουβέντους έκανε «στάση» για έναν χρόνο και στο ΜΙλάνο επέστρεψε για την Ίντερ. Εκεί θύμισε έντονα στη Μίλαν πόσο λάθος έκανε που δεν τον κράτησε.

Ταρίμπο Γουέστ

Ο Νιγηριανός με τα τρελά κοτσιδάκια, πήρε μαθήματα μόδας στο Μιλάνο από το 1997 μέχρι το 2000, φορώντας τον τελευταίο του χρόνο τη φανέλα της Μίλαν.

Σιρίλ Ντομορό

Ίντερ και Μίλαν τον έκαναν δικό τους, αλλά πουθενά δεν έπιασε. Στους «ροσονέρι» δεν έχει καν επίσημο ματς, με τους «νερατζούρι» μόλις έξι. Απλά, τον πήραν για να τον δίνουν δανεικό.

Γκούλι

Από το 1998 μέχρι το 2004 στο Μιλάνο. Από τρία χρόνια στην κάθε ομάδα.

Αμαντίνο Μαντσίνι

Ήταν τόσο... καλός στην Ίντερ που δεν είχε πρόβλημα να τον δώσει δανεικό στη Μίλαν. Εκεί έπαιξε μόλις 7 ματς. «Μάπα το καρπούζι».

Ματίας Σιλβέστρε

Aκόμη ένας που δόθηκε δανεικός από την Ίντερ στη Μίλαν. Τη σεζόν 2013 - 2014 έπαιξε μόλις 4 φορές με τους «ροσονέρι» και την προηγούμενη 9 με την Ίντερ. Αυτά...

Πηγή: yahoo.com

Επιμέλεια: Παναγιώτης Δαλαταριώφ

 

SERIE A Τελευταία Νέα