Ρατσιστική γκάφα από Λοτίτο (vid)

Ρατσιστική γκάφα από Λοτίτο (vid)

Ρατσιστική γκάφα από Λοτίτο (vid)

bet365

Ο Κλαούντιο Λοτίτο προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Κάρλο Ταβέκιο για την κατηγορία του «ρατσιστή» αλλά μάλλον δεν έκανε καλύτερα τα πράγματα.

Ο πρόεδρος της Λάτσιο ήταν αυτός που ουσιαστικά οδήγησε τον Ταβέκιο στη νίκη στις εκλογές της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τον Αύγουστο. Το πρόβλημα είναι ότι στην προεκλογική περίοδο ο Ταβέκιο είχε κάνει ένα ρατσιστικό σχόλιο για τους ξένους παίκτες που πάνε στην Ιταλία και το οποίο είχε ως συνέπεια αφενός να τον χαρακτηρίζουν συνεχώς «ρατσιστή», αφετέρου να τιμωρηθεί από την UEFA με εξάμηνο αποκλεισμό από κάθε επιτροπή της. Ο Μισέλ Πλατινί, μάλιστα, είχε πει σε δήλωση του ότι «είμαι σίγουρος ότι ο Ταβέκιο δεν είναι ρατσιστής, είναι απλά βλάκας».

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Πέμπτης, ο Λοτίτο ρωτήθηκε για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και για το αν είναι όντως ρατσιστής, για να απαντήσει: «Ο Ταβέκιο έχτισε δύο ξενοδοχεία στο Τόγκο και υιοθέτησε και κάτι πράγματα»...

Οταν του ζητήθηκε διευκρίνιση για το τι εννοούσε, απάντησε: «Υιοθέτησε τρία παιδιά». Οταν κατάλαβε ότι δεν έκανε καλύτερα τα πράγματα και ότι θα κατηγορηθεί κι αυτός για ρατσισμό, είπε ότι... δεν είπε αυτό που άκουσαν όλοι αλλά το βίντεο τον διαψεύδει.

 

SERIE A Τελευταία Νέα