Μπάσα στο gazzetta.gr: «Θα κάνουμε τα πάντα για να παίξουμε στο Euro 2016»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μπάσα στο gazzetta.gr: «Θα κάνουμε τα πάντα για να παίξουμε στο Euro 2016»

bet365

Ο Μίγκεν Μπάσα αποκαλύπτει στο gazzetta.gr το μεγάλο όνειρο της εθνικής Αλβανίας, καταθέτει την δική του άποψη για το τι συνέβη στο ματς με την Σερβία, ενώ εξηγεί τι έχει αλλάξει στη γειτονική χώρα.

Ο 27χρονος μέσος με καταγωγή από το Κόσοβο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελβετία. Το 2010 έκανε αίτηση προκειμένου να του χορηγηθεί αλβανικό διαβατήριο γεγονός που δεν άρεσε στην ελβετική ομοσπονδία, η οποία επιχείρησε να χαλάσει τα σχέδια του Μίγκεν Μπάσα.

Το ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας έμελλε να γίνει τον Μάρτιο του 2013 στην αναμέτρηση με τη Νορβηγία.

Οι Αλβανοί με τον Τζιάνι Ντε Μπιάζι στον πάγκο τους έχουν πραγματοποιήσει τεράστια βήματα προόδου με αποκορύφωμα την εκτός έδρας νίκη επί της Πορτογαλίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία φιλικά ματς αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την Γαλλία, ενώ ηττήθηκαν δύσκολα από την Ιταλία (1-0).

Με την αυτοπεποίθηση στο ζενίθ η Αλβανία βάζει πλώρη για μεγάλα πράγματα κάνοντας όνειρα ακόμη και για συμμετοχή στα τελικά του Euro 2016.

“Είναι δύσκολο να μιλήσουμε από τώρα για αυτό γιατί υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Εκπροσωπούμε ένα μικρό έθνος, σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, όμως θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε εκεί παρότι γνωρίζουμε πως δεν θα είναι εύκολο”.

Το πάθος,η ενότητα και η αυτοθυσία των Αλβανών διεθνών αποτελούν στοιχεία της νέας φιλοσοφίας που έχει εμφυσήσει ο Τζιάνι Ντε Μπιάζι.

“Το μυστικό μας είναι πως βάζουμε σε πρώτο πλάνο την θέληση μας, να θυσιαστούμε για αυτή την ομάδα, για τη φανέλα που φοράμε.

Σκεφτόμαστε σαν ομάδα και όχι ο καθένας ατομικά. Παρότι σε τεχνικό επίπεδο δεν είμαστε το ίδιο με πολλές εθνικές ομάδες εντούτοις αφήνουμε την καρδιά μας στο γήπεδο κάτι που δεν κάνουν πολλές εθνικές ομάδες”.

Μεγάλος ντόρος έγινε για το πολυσυζητημένο ματς ανάμεσα στην Αλβανία και την Σερβία. Ο Μίργκεν Μπάσα τονίζει στο gazzetta.gr πως ήδη σκέφτεται την ρεβάνς.

“Την απόφαση της UEFA θα την χαρακτήριζα ντροπή. Νομίζω όλοι είδαμε τι συνέβη στο Βελιγράδι.

Μας προκαλούσαν από το πρώτο λεπτό, τραγουδούσαν ρατσιστικά συνθήματα, πετούσαν καπνογόνα, το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί προτού κάνει την εμφάνιση του, το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι.

Τότε εισέβαλαν οι οπαδοί στο γήπεδο οι οπαδοί. Μετά από όλα αυτά έπρεπε να κατακυρωθεί το παιχνίδι εις βάρος μας με 3-0; Νομίζω πως η UEFA δεν το προσέγγισε σωστά. Προστάτεψε την Σερβία.

Ήδη σκέφτομαι τι θα γίνει στο δεύτερο ματς στην Αλβανία. Θα είναι φορτισμένη η ατμόσφαιρα, αλλά όχι από εμάς. Εμείς θα επικεντρωθούμε στον αγώνα . Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει”.

Ο άσος της Τορίνο αναφέρθηκε και στη συμβολή του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού, Τζιάνι Ντε Μπιάζι σε ότι αφορά στην ωριμότητα που παρουσιάζει η εθνική Αλβανίας στα παιχνίδια.

“Από την μέρα που ήρθε ο Ντε Μπιάζι άλλαξε η νοοτροπία των παικτών. Έφερε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές που παίζουν σε πρωταθλήματα της Ευρώπης και δούλεψε σκληρά για αυτή την ομάδα.

Το ότι αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα αν και είμαι τραυματίας αυτή την εποχή το οφείλω σε εκείνον. Υπήρχαν πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα μεταξύ της ελβετικής ομοσπονδίας και της FIFA και έκανε τα πάντα για να αποκτήσω δικαίωμα συμμετοχής με την Αλβανία”.

 

EURO Τελευταία Νέα