Η αλήθεια για την… χούντα και τον Ολυμπιακό!

Η αλήθεια για την… χούντα και τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την ιστορική αλήθεια μίας περιόδου 18 ετών…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται η λέξη «χούντα» για τον Ολυμπιακό. Ας προσεγγίσουμε, όμως, την ιστορική αλήθεια της «κόκκινης χούντας», όπως αρέσκονται να τη λένε οι αντιολυμπιακοί, την περίοδο των 18 ετών που κυριαρχεί ο Ολυμπιακός.

Μιλάμε για μία χούντα στην οποία, βέβαια, ο Παναθηναϊκός όταν είχε κι αυτός, όπως ο Ολυμπιακός, πραγματικά καλή ομάδα, στέφθηκε πρωταθλητής το 2004 και το 2010.

Κι όχι μόνο:

Έχασε στο ουσιαστικά «μπαράζ» της Ριζούπολης (3-0) το πρωτάθλημα του 2003.

Έχασε την τελευταία αγωνιστική εκείνο του 2005.

Όπως τελευταίες αγωνιστικές έχασε και το πρωτάθλημα του 1998 με το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2 στο ΟΑΚΑ, αλλά και το πρωτάθλημα το 2000 και το πρωτάθλημα το 2002, όπως και το πρωτάθλημα το 2012, με το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 στο ΟΑΚΑ.

Για μία χούντα στην οποία, βεβαιότατα, η ΑΕΚ όταν είχε κι αυτή καλή ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός…

Έχασε το πρωτάθλημα του 2002 στο ουσιαστικά «μπαράζ» του ΟΑΚΑ (4-3)

Αλλά το πρωτάθλημα του 2005 τελευταία αγωνιστική-το ίδιο κι ο Παναθηναϊκός.

Όπως έχασε τελευταία αγωνιστική και το πρωτάθλημα του 2008, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται και το λάθος της Καλαμαριάς να χρησιμοποιήσει παράνομα τον Βάλνερ στη νίκη της 1-0 (λες και δεν θα έκανε το ίδιο οποιοδήποτε άλλο κλαμπ στον πλανήτη).

Αυτή η χούντα λοιπόν, και καλά με τις βοήθειες της διαιτησίας, της ΕΠΟ και της Λίγκας στον Ολυμπιακό, δεν στέρησε από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μέχρι το φινάλε τα εννιά από τα 18 πρωταθλήματα-τα άλλα εννιά ο Ολυμπιακός τα πήρε περίπατο.

Προσέξτε, τα εννέα, τα μισά από τα 18, τα διεκδίκησαν μέχρι το φινάλε οι άλλες δύο μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πήρε ο ΠΑΟ τα δύο. Θα μπορούσαν να πάρουν ΠΑΟ κι ΑΕΚ κι άλλα εφτά, που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, στην τρίχα. Και τώρα τι θα λέγαμε; Για κόκκινη χούντα, με εννιά πρωταθλήματα του Ολυμπιακού, έξι του ΠΑΟ και τρία της ΑΕΚ;..

Όμως, πως έχασαν τα εφτά πρωταθλήματα ΠΑΟ κι ΑΕΚ; Τους τα…έκλεψε ο Ολυμπιακός με το…παρασκήνιο; Τα έχασαν…

Τα δύο σε «μπαράζ» (μήπως έφταιξε η διαιτησία στο 3-0 επί του ΠΑΟ στη Ριζούπολη το 2003 και στο 4-3 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το 2002;).

Και τα άλλα δύο πάλι από καθοριστικές ήττες του ΠΑΟ από τον Ολυμπιακό (μήπως έφταιξε η διαιτησία στο 2-0 των Μαυρογενίδη, Γεωργάτου το 1998 και στο 1-0 του Αμπντούν το 2012, και τα δύο με τον ΠΑΟ γηπεδούχο;).

Και τα άλλα πρωταθλήματα θα σας πω εγώ πως τα έχασαν;

Ο ΠΑΟ το 2000 από ήττα του 0-1 από την Παναχαϊκή στην Πάτρα μήνα Μάϊο.

Ο ΠΑΟ το 2002 (το διεκδίκησε κι αυτός) από τις ισοπαλίες του με Άρη 0-0 και ΠΑΟΚ 2-2 μήνα Μάρτιο.

Η ΑΕΚ το 2005 από την ήττα της 0-1 από τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ μήνα Μάϊο.

Ο ΠΑΟ το 2005 (το διεκδίκησε κι αυτός) από το 1-1 με τον ΠΑΟΚ και το 0-0 με την ΑΕΚ μήνα Μάϊο.

Η ΑΕΚ το 2008 από το 1-1 με τον Άρη μήνα Μάρτιο.

Άρα, τα πρωταθλήματα τα έχασαν ΠΑΟ κι ΑΕΚ είτε σε τετ α τετ με τον Ολυμπιακό, είτε με…αυτογκόλ τους. Τα έπαιρνε ο Ολυμπιακός γιατί πάντοτε είχε καλό ρόστερ, γιατί είχε πάρει το "κολλάει" στον πρωταθλητισμό, γιατί κάποιες φορές ο ΠΑΟ δεν μπορούσε να αντέξει και πρωταθλητισμό και παρουσία του στην Ευρώπη και γιατί κι οι δύο, αλλά κύρια η ΑΕΚ έχει παραδοσιακά ένα έλλειμμα χαρακτήρα την λεγόμενη κρίσιμη στιγμή της μάχης.

Και ξεχάσαμε μία… λεπτομέρεια: τι παίκτες είχαν εκείνες τις σεζόν ο ΠΑΟ κι η ΑΕΚ και τι παίκτες έχει ο ΠΑΟ π.χ. την τελευταία διετία και τι παίκτες είχε η ΑΕΚ τις δύο τελευταίες σεζόν της στην Α΄ Εθνική…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.