Η Κορίνθιανς, κόντρα στη... ζωντανή ιστορία της (pics)

Gazzetta team
Η Κορίνθιανς, κόντρα στη... ζωντανή ιστορία της (pics)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το ιδιαίτερο φιλικό παιχνίδι που προγραμματίστηκε ανάμεσα στην Κορίνθιανς και τους Άγγλους «προγόνους» της, Κορίνθιαν – Κάζουαλς!

Η Κορίνθιαν – Κάζουαλς είναι ομάδα που αγωνίζεται στην Ryman Isthmian League South της Αγγλίας, που σημαίνει ότι βρίσκεται στην 8η κατά σειρά κατηγορία του ποδοσφαίρου της χώρας! Στις 25 Ιανουαρίου, λοιπόν, θα κοντραριστεί με την βραζιλιάνικη, Κορίνθιανς, στο Σάο Πάολο, σε ένα πολύ ιδιαίτερο φιλικό με πολλή ιστορία...

Η ημερομηνία δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που είχε προγραμματιστεί το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά δεν έγινε ποτέ καθώς ξέσπασε ο 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

«Η Κορίνθιανς υπάρχει λόγω της Κορίνθιαν – Κάζουαλς και οι σχέσεις μας κρατούν εδώ και 100 και πλέον χρόνια. Πάντα θέλαμε να τους βοηθήσουμε και θα το κάνουμε και αυτή τη φορά» υποστήριξε ο Αλεξάντρε Φερέιρα, υπεύθυνος διαφήμισης της Κορίνθιανς, στο Reuters.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για να καλυφθούν τα έξοδα του ταξιδιού της Κορίνθιαν – Κάζουαλς από την Αγγλία στη Βραζιλία, καθώς και το κόστος για το ντοκιμαντέρ που θα γυριστεί για τη σχέση των δύο ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Η Κορίνθιαν – Κάζουαλς, από τα μικρά γήπεδα της ερασιτεχνικής κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται, έχοντας κοινό... 127 ατόμων, θα βρεθεί στο Σάο Πάολο και την «Corinthians Arena», μπροστά σε 48.000 οπαδούς!

Στο ρόστερ της, έχει ποδοσφαιριστές που... ειδικεύονται σε επαγγέλματα όπως αυτό του αστυνομικού, του διακοσμητή, του χτίστη κλπ.

«Η κεντρική ιδέα είναι ο εορτασμός της ιστορίας και της σχέσης μας με την Κορίνθιανς. Πιστεύω ότι δεν θα μας νικήσουν με πολύ μεγάλο σκορ...» ανέφερε ο Κρις Γουότνεϊ, άλλοτε επιθετικός της Κορίνθιαν – Κάζουαλς που οργανώνει το ταξίδι της ομάδας στη Βραζιλία.

Η Κορίνθιανς ιδρύθηκε το 1910 από πέντε εργάτες που είχαν εμπνευστεί από την παρουσία της Κορίνθιαν στη Βραζιλία, νωρίτερα εκείνη τη χρονιά! Η φήμη της αγγλικής ομάδας, εκείνα τα χρόνια, ήταν τέτοια που προσκλήθηκε ακόμα δύο φορές στη Βραζιλία. Το 1914, προγραμματίστηκε παιχνίδι των δύο συνονόματων συλλόγων, όμως δεν έγινε ποτέ.

Όταν οι Άγγλοι έφτασαν στη βορειοανατολική Βραζιλία, έμαθαν ότι είχε ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, με αποτέλεσμα τέσσερις παίκτες να γυρίσουν πίσω και οι άλλοι 13 να πάνε στο Ρίο και να εξερευνήσουν την πόλη.

Κάποια στιγμή, ωστόσο, αποφάσισαν να επιστρέψουν και να στηρίξουν τους συμπατριώτες τους στον πόλεμο.

«Είναι δυσάρεστο το γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έπαιξαν ποτέ ξανά ποδόσφαιρο... Αντί να μείνουν στη Βραζιλία και να παίξουν, επέλαξαν να υπηρετήσουν την πατρίδα κι έπειτα πέθαναν όλοι. Ήταν οι άνθρωποι που έδωσαν τις πρώτες ποδοσφαιρικές εικόνες στον κόσμο και οφείλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη τους» τόνισε ο Γουότνεϊ.

Η Κορίνθιαν – Κάζουαλς, σωματείο που πήρε επίσημη μορφή 1939, θα κοντραριστεί και με την Σάο Πάολο στο πλαίσιο του ταξιδιού στη Βραζιλία, αφού πίσω στο 1914, δεν... πρόλαβαν τα πρώτα στελέχη της ομάδας να την αντιμετωπίσουν.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος διαφήμισης της Κορίνθιανς, Αλεξάντρε Φερέιρα, το ματς έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου και το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο για τη γιορτή που θα στηθεί στις 25 Ιανουαρίου του 2015...

 

Τελευταία Νέα