Premier League: Στους χειρότερους Μήτρογλου, Κοβάσεβιτς και Πόστιγκα! (pics)

Gazzetta team
Premier League: Στους χειρότερους Μήτρογλου, Κοβάσεβιτς και Πόστιγκα! (pics)

bet365

Τρεις επιθετικοί με παρουσία στα ελληνικά γήπεδα για τους δύο «αιωνίους», συγκαταλέχθηκαν στους 50 χειρότερους επιθετικούς της Πρέμιερ Λιγκ, σύμφωνα με τη «Daily Mail»!

Το βρετανικό Μέσο κάνει καταμέτρηση των 50 χειρότερων φορ που έχουν περάσει από το κορυφαίο πρωτάθλημα και στη δεύτερη μέρα της παρουσίασης, με αριθμούς από το 40 μέχρι το 31, βρίσκονται οι Κώστας Μήτρογλου, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Έλντερ Πόστιγκα.

Ο Σέρβος φορ βρέθηκε στη θέση 38 για τη θητεία του στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, με τη «Daily Mail» να σχολιάζει: «Όταν αποκτάς έναν επιθετικό που έχει μόλις σκοράρει τον εκπληκτικό αριθμό των 37 γκολ σε 47 παιχνίδια με τον Ερυθρό Αστέρα έναντι 2.000.000 λιρών, περιμένεις να έχεις φέρει ένα κελεπούρι.

Όμως το πέρασμα του Σέρβου Κοβάσεβιτς από την πόλη του σιδήρου το 1996 δεν ήταν κάποιο που θα θέλει να θυμάται. Τέσσερα γκολ σημείωσε σε 16 εμφανίσεις του στην Premier League, συμπεριλαμβανομένων των δύο στο ντεμπούτο του κόντρα στη Μπόλτον, όμως αναχώρησε πριν καν συμπληρωθούν έξι μήνες με προορισμό την Ισπανία και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Κοβάσεβιτς επικρίθηκε για την φτωχή του ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, την κακή πρώτη του επαφή με τη μπάλα και την έλλειψη κίνησης στο παιχνίδι του, όμως πέρα από αυτό οι οπαδοί του συλλόγου πίστευαν ότι ήταν εκπληκτικός...».

Για τον Κώστα Μήτρογλου (Νο.36) και το απογοητευτικό πέρασμά του από τη Φούλαμ, το δημοσίευμα τονίζει: «Η μεγαλύτερη σπατάλη χρημάτων. Κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν που την βρήκε να παλεύει για την παραμονή, η Φούλαμ δαπάνησε 12.000.000 λίρες για τον Έλληνα διεθνή τον Ιανουάριο σε μία προσπάθεια να αποφύγει τον γκρεμό, όμως η επένδυσή τους αποδείχτηκε τελικά καταστροφική. Ο Μήτρογλου είχε σκοράρει 41 γκολ στο πρωτάθλημα σε 92 εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό όμως οι τραυματισμοί τον έπληξαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο δυτικό Λονδίνο και κατάφερε να παίξει σε μόλις τρία παιχνίδια Premier League με τη Φούλαμ.

Αντί να γίνει ο σωτήρας της Φούλαμ, μετατράπηκε αντίθετα σε ιδανικό για να ζεσταίνει τον πάγκο. Επέστρεψε στους πρωταθλητές Ελλάδας με τη μορφή δανεισμού τον Αύγουστο, ωστόσο μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως οι οπαδοί της Φούλαμ δεν θα ανησυχήσουν αν δεν επιστρέψει».

Τέλος, ο Έλντερ Πόστιγκα που σε αντίθεση με τους δύο προαναφερθένες, φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα (Νο.33) αναγράφεται ότι: «Σε ηλικία 20 ετών είχε κατακτήσει τον τίτλο στην Πορτογαλία με την Πόρτο και μετακόμισε στην Τότεναμ έναντι 6,25 εκατ.λιρών το 2003. Δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν είχε ρυθμό, δύναμη, συνέπεια στα ματς και πέτυχε ένα γκολ σε 19 ματς πρωταθλήματος. Γρήγορα εξαφανίστηκε ο τίτλος που τον ήθελε να είναι από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη στην ηλικία του».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα