O Σιόβας, όχι ο Αμπιντάλ «κλειδί» για τον 5ο στόπερ

O Σιόβας, όχι ο Αμπιντάλ «κλειδί» για τον 5ο στόπερ

Διονύσης Δελλής
O Σιόβας, όχι ο Αμπιντάλ «κλειδί» για τον 5ο στόπερ

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τα δεδομένα στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και τον ειδικό ρόλο του Σιόβα που θα κάνει έξτρα πρόγραμμα για να βρεθεί άμεσα στο απαιτούμενο επίπεδο.

Ρεπό από σήμερα στον Ρέντη. Και απολύτως φυσιολογικό μιας και ο Μίτσελ έχοντας μείνει με 13 ποδοσφαιριστές (ελέω εθνικών ομάδων) ρίχνει τους ρυθμούς, τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα. Την αφετηρία της επόμενης αγωνιστικής εβδομάδας. Παρά ταύτα στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού δεν θα σβήσουν τα φώτα. Ο Δημήτρης Σιόβας θα είναι εκεί και αύριο, και την Κυριακή. Προσπαθώντας να καλύψει το χαμένο έδαφος. Επιχειρώντας να κερδίσει όσο χρόνο μπορεί, στην προσωπική του μάχη για την επιστροφή. Ο Έλληνας στόπερ που πέρσι τέτοια εποχή ήταν βασικός στους Πειραιώτες, ήταν βασικός και στην Εθνική ομάδα (στα μπαράζ με τη Ρουμανία). Ο 26άχρονος κεντρικός αμυντικός που φέτος έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο ρόστερ των 27 του Ολυμπιακού, μόνο από τον νεαρό Βέργο.

Τρία ημίχρονα Κυπέλλου έχει βάλει στο «κοντέρ» του. Έπαιξε με την Παναχαϊκή τέλη Σεπτέμβρη, την «πάτησε» από τον κακό αγωνιστικό χώρο και εκεί που έμοιαζε να έχει μπει σε ευθεία ολικής επαναφοράς βρέθηκε για μια ακόμη φορά να κάνει βήματα προς τα πίσω. Έπαιξε και με τον Πανιώνιο στο Φάληρο πριν δύο εβδομάδες. Και πάλι όμως προέκυψαν κάποιες ενοχλήσεις και επιλέχθηκε μια πιο συντηρητική προσέγγιση στην κατάσταση του. Αυτή τη στιγμή λοιπόν είναι ουσιαστικά ο μοναδικός «κάτοικος» στο Ερυθρόλευκο απουσιολόγιο. Και είμαστε στα μέσα του Νοέμβρη. Δέκα μήνες μετά το «χειρουργείο» που έκανε (κάταγμα έξω σφυρού). Δεν έχει παίξει αγώνα πρωταθλήματος μέσα στο 2014. Φυσικά δεν έχει μπορέσει να πάρει χρόνο συμμετοχής και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και τελικά μάλλον οι Ερυθρόλευκοι έχουν δικαιωθεί από την απόφαση τους το καλοκαίρι, να πάρουν έναν ακόμη αριστεροπόδαρο στόπερ με προδιαγραφές βασικού, όπως ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Εκ του αποτελέσματος λέμε ότι αν ο Ολυμπιακός είχε πάρει ένα καθαρό back up του Σιόβα στον καλοκαιρινό του σχεδιασμό, θα βρίσκονταν με σημαντικούς μπελάδες για όλο αυτό το διάστημα που προηγήθηκε. Λογικά στο τελευταίο κομμάτι του 2014, ο έλληνας στόπερ θα είναι έτοιμος. Εδώ και πολλούς μήνες, από τον Απρίλη το «ζητούμενο» για εκείνον δεν είναι η αποκατάσταση από την επέμβαση που έκανε, αλλά μια σειρά από μικρά μυϊκά προβλήματα που όλο και τον καθυστερούν. θα δοκιμάσει λοιπόν να... μπει ξανά στο κόλπο. Να διεκδικήσει όσα αγωνιστικά προνόμια είχε μέχρι πέρσι. Σταδιακά. Βήμα-βήμα. Από το ματς με την Κέρκυρα (29.11) ως και τις 20 Δεκεμβρίου που είναι η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του Ολυμπιακού, στο έτος που διανύουμε. Σε αυτό το διάστημα έχουμε την εντύπωση ότι οι Ερυθρόλευκοι περιμένοντας να δουν τον Σιόβα, θα πάρουν και την απάντηση για το τι ακριβώς στόπερ θα χρειαστεί να εντοπίσουν στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Γιατί ότι θα πάρουν 5ο στόπερ μοιάζει σχεδόν βέβαιο. Τι «προδιαγραφές» όμως πρέπει να έχει αυτός ο ποδοσφαιριστής, είναι το ερώτημα. Πολλοί πιστεύουν ότι η απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού, και δη αριστεροπόδαρου αφορά στο μέλλον του Αμπιντάλ. Δεν είναι έτσι. Ο Γάλλος βρίσκεται ούτως ή άλλως στον επίλογο της καριέρας του. Χθες είπε ότι θα παίξει κανονικά μέχρι το τέλος της περιόδου. Και τον Γενάρη όμως να σταματήσει ο Ολυμπιακός τα ίδα δεδομένα θα έχει να διαχειριστεί. Τον πιστεύουν πολύ οι Πειραιώτες τον Δημήτρη Σιόβα. Θέλουν να τον δουν ξανά στην πρώτη γραμμή της ομάδας τους. Εκτιμούν και κατά την άποψη μας δικαίως ότι αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο. Θα μπορεί λοιπόν να είναι έτοιμος για το δεύτερο μισό της σεζόν. Να βρει τον βηματισμό που θα τον οδηγήσει ξανά στην 11άδα;

Αν, ναι τότε ο 5ος στόπερ που εάν και εφόσον θα αποκτηθεί θα πρέπει να είναι έξτρα λύση σε πρώτη φάση. Μια περίπτωση που θα μεγαλώσει τον κύκλο του rotation. Και που θα πάρει «προαγωγή» από την επόμενη σεζόν, όταν και ο Αμπιντάλ θα είναι δεδομένα παρελθόν. Αν όμως ο Σιόβας δεν μπορέσει να στείλει το «κατάλληλο μήνυμα» μέχρι το φινάλε του 2014; Τότε ο Ολυμπιακός πρέπει να ψάξει για βασικό. Για ποδοσφαιριστή που θα είναι έτοιμος να δώσει λύσεις από την πρώτη στιγμή. Και που θα αποτελέσει επένδυση και για τις επόμενες σεζόν. Έχουμε την εντύπωση ότι ο Ισά, ο Λορένθο, ο Καρεμπέ, ο Μίτσελ και όσοι τέλος πάντων εμπλέκονται στο σχεδιασμό των Πειραιωτών αυτό είναι που περιμένουν πριν προχωρήσουν σε εισηγήσεις. Περιμένουν τον Δημήτρη Σιόβα. Εκείνος έχει την «απάντηση» στο ερώτημα της ενίσχυσης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα