Κολοβέτσιος: «Θέλω τίτλους με την ΑΕΚ»

Κολοβέτσιος: «Θέλω τίτλους με την ΑΕΚ»

Gazzetta team
Κολοβέτσιος: «Θέλω τίτλους με την ΑΕΚ»

bet365

Τίτλους με τη φανέλα της ΑΕΚ ονειρεύεται ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος τόνισε πως δεν θα τον πείραζε να κλείσει την καριέρα του φορώντας τα «κιτρινόμαυρα».

Ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης, μίλησε για τους στόχους του με την νέα του ομάδα, τα στοιχεία που θέλει να βελτιώσει στο παιχνίδι του, το όνειρο του Κυπέλλου και την πιθανότητα να αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής ομάδας.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του Δημήτρη Κολοβέτσιου στην «SportDay»:

Ποιό ήταν το πρώτο πράγμα που αισθάνθηκες όταν ενημερώθηκες για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ;

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα, που μία τόσο ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ,μου έκανε πρόταση. Από εκεί και πέρα ήταν μια πρόταση που με κάλυπτε σε όλα τα επίπεδα. Κάλυπτε και εμένα, αλλά και τον ΠΑΣ γιατί και αυτοί έπρεπε να μείνουν ικανοποιημένοι, επειδή με βοήθησαν πολύ στην καριέρα μου και ήθελα να τους πω ένα ευχαριστώ με αυτόν τον τρόπο. Από εκεί και πέρα δεν σκέφτηκα πολύ, μία ημέρα μου πήρε για να πω το “ναι” στην ΑΕΚ».

Μέτρησε δηλαδή το όνομα και όχι η κατηγορία που αγωνίζεται η ΑΕΚ...

«Είναι το όνομα, είναι οι άνθρωποι, είναι ο τρόπος που σε προσέγγισαν. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα από τους ανθρώπους. Έδειξαν πόσο με θέλουν. Μου ανέλυσαν το πλάνο που υπάρχει με το γήπεδο και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ».

Μετά από 5 μήνες δουλειάς, ποιό είναι το στοιχείο που σε κάνει πλέον να αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή σου;

«Από την πρώτη μέρα που έχω έρθει όλα λειτουργούν με τρομερή οργάνωση. Από τους αγώνες μέχρι τις προπονήσεις. Είναι όλα τέλεια. Επίσης το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό και δεν το περίμενα. Είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να δουλεύει σε τέτοιες συνθήκες. Κάθε μέρα αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου».

Ποιός είναι ο στόχος σου και ποιό το όνειρό σου;

«Ο στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ΑΕΚ. Είναι πολύ δύσκολο γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και είναι δύσκολο να το πετύχεις αυτό. Από εκεί και πέρα, τα όνειρά μου είναι οι τίτλοι που θα έρθουν με αυτήν την ομάδα, εφόσον έρθει η καθιέρωση».

Όνειρό σου να πας στο εξωτερικό να παίξεις ή εφόσον οι συνθήκες στην Ελλάδα φτιάξουν, θα έκλεινες την καριέρα σου εδώ, με μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, που όπως λες σε καλύπτει σε όλα;

«Αν είσαι σε μία ομάδα που είναι τόσο οργανωμένη όπως η ΑΕΚ, πιστεύω ότι αυτό καλύπτει τον ποδοσφαιριστή και δεν υπάρχει λόγος να φύγει στο εξωτερικό. Εφόσον λοιπόν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες, ο ποδοσφαιριστής δεν χρειάζεται να κοιτάζει το εξωτερικό».

Το γεγονός ότι ο Μάνταλος και ο Μπακάκης κλήθηκαν ήδη στην Εθνική, σε κάνει να ανυπομονείς από φέτος να δεχθείς κι εσύ κάποια κλήση, με δεδομένο ότι πλέον ο Ρανιέρι κοιτάζει και την ΑΕΚ;

«Πρώτα απ' όλα να πω ότι η κλήση τους είναι δίκαιη, γιατί είναι πολύ καλοί ποδοσφαριστές και έχουν όλα τα φόντα για να παίξουν στην ΑΕΚ και στην Εθνική. Από εκεί και πέρα η κλήση τους μας χαροποίησε όλους στην ομάδα, γιατί είδαμε ότι ο κ. Ρανιέρι βλέπει και την ΑΕΚ, παρ' ότι είναι Β' Εθνική και κοιτάζει το ταλέντο που υπάρχει. Μου δίνει και μένα κίνητρο επιπλέον για να γίνομαι καλύτερος και να κληθώ κι εγώ».

Έχεις την τύχη να δουλεύεις με έναν άνθρωπο που έκανε μεγάλη καριέρα στην ίδια θέση που αγωνίζεσαι και εσύ. Πόσο θετικό είναι αυτό και κατά πόσο έχεις βελτιωθεί αυτό το μικρό διάστημα που δουλεύετε μαζί;

«Είναι πολύ θετικό ότι ο κόουτς αγωνιζόταν στην ίδια θέση με μένα. Στις γενικές παρατηρήσεις που κάνει στην ομάδα ο κόουτς κοιτάει ακόμη και την λεπτομέρεια. Αυτό μου αρέσει και με έχει βελτιώσει πολύ μέχρι στιγμής. Ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι, που δεν είχα συνηθίσει στις προηγούμενες ομάδες. Ευελπιστώ να έχω συνέχεια σε αυτήν τη βελτίωση. Το επιθετικό κομμάτι δεν ήταν από τα συν μου όταν ήρθα. Καταλαβαίνω ότι η ομάδα το χρειάζεται πλέον και έπρεπε να δουλέψω σε αυτό και θα συνεχίσω να δουλεύω. Σε όλα όμως τα επίπεδα χρειάζεται βελτίωση. Δουλειά καθημερινή και συνολική βελτίωση».

Στον θεσμό του Κυπέλλου παραμένετε μέσα. Ένας στόχος που από το καλοκαίρι δειλά-δειλά τον συζητούσατε. Κάνετε σκέψεις για μεγάλη πορεία ή ο στόχος σας περιορίζεται στην άνοδο;

«Φυσικά και το συζητάμε. Έχουμε από τις καλύτερες ομάδες του θεσμού και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε κάτι παραπάνω. Μένει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και στόχος μας η νίκη για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα