«Ταχύτητα, ποιότητα, γκολ»!

«Ταχύτητα, ποιότητα, γκολ»!

Γιώργος Τσακίρης
«Ταχύτητα, ποιότητα, γκολ»!

bet365

Ο Ντάνιελ Τόζερ μιλάει στο gazzetta.gr για τον Νεμάνια Νίκολιτς που θα τσεκάρει σύντομα ο Μιλοβάνοβιτς για την ΑΕΚ.

Αγωνίστηκε και... καψουρεύτηκε την ΑΕΚ αφού όπως ακόμη και τώρα υποστηρίζει έζησε σε αυτή τη μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του αγωνιζόμενος στο Τσάμπιονς Λιγκ και νικώντας την Μίλαν στη φάση των ομίλων στο ΟΑΚΑ. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Τόζερ που γνωρίζει τα πάντα για όσα συμβαίνουν στην Ένωση αφού ενημερώνεται από φίλους που έχει ακόμη στη χώρα μας και ταυτόχρονα από τον συμπατριώτη του και τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Μπάλας Μέγιερι...

Ο διεθνής Ούγγρος μεσοεπιθετικός δέχτηκε με μεγάλη χαρά να μας μιλήσει για τον Νεμάνια Νίκολιτς, το όνομα του οποίου βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ και θα παρακολουθήσει από κοντά αγωνιζόμενο ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

«Γεια σας, γεια σας», ήταν η πρώτη αντίδραση σε άπταιστα ελληνικά του Ντάνιελ Τόζερ όταν απάντησε στην κλήση μας για να συνεχίσει με ερώτηση: «Η ΑΕΚ μια χαρά τα πάει πλέον και θα επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία και σε πρωταγωνιστικό ρόλο απ' του χρόνου μαθαίνω, σωστά; Με τον Δέλλα τεχνικό που όλοι μας πιστεύαμε ότι θα τον δούμε στην άκρη του πάγκου της ομάδας κάποια στιγμή».

Ο λόγος βέβαια για τον οποίο επικοινωνήσαμε (και τον ενημερώσαμε σχετικά) μαζί του ήταν ο Νεμάνια Νίκολιτς κι εκείνος αν και δεν είχε ακούσει κάτι δεν αρνήθηκε να μας μιλήσει για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. «Δεν γνώριζα καν ότι απασχολεί η περίπτωση του Νεμάνια την ΑΕΚ κι ας έχουμε τον ίδιο ατζέντη. Κατ' αρχήν πρέπει να σημειώσω ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό χαρακτήρα, πολύ καλό παιδί που έχει τη δική του σημασία σχετικά με τα αποδυτήρια και την παρουσία του σε αυτά. Όμως ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα που αγωνίζεται δεν είναι μόνο αυτό. Πρόκειται για έναν πολύ καλό επιθετικό με φοβερή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα κάτι που αποδεικνύεται και από τα νούμερά του».

Ποια είναι όμως τα δυνατά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά; Σύμφωνα με τον Τόζερ η ταχύτητα, η τεχνική – ποιότητά του στο ένας εναντίον ενός και φυσικά η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, το γκολ!

«Για να δώσω να καταλάβουν στους φίλους της ΑΕΚ και τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους γιατί είδους επιθετικό μιλάμε, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Λυμπερόπουλου. Του φορ που θα παίξει αρκετά με πλάτη στην εστία, θα προστατεύσει την μπάλα και θα την κρατήσει τόσο όσο χρειάζεται για να δημιουργηθούν πολλές επιθετικές επιλογές από άκρα και άξονα. Είναι φορ του χώρου περισσότερο, της ταχύτητας, των κάθετων μεταβιβάσεων με διαρκή κίνηση στην πλάτη της άμυνας. Διακρίνεται για την ταχύτητά του, αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του. Έχει σούπερ μπαμ στα πρώτα μέτρα όταν του μεταβιβάζουν την μπάλα κάθετα και στην πλάτη του αμυντικού. Επίσης είναι πολύ καλός τεχνίτης και ικανός στο ένας εναντίον ενός. Ενώ για παράδειγμα το ψηλό παιχνίδι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ατού του παιχνιδιού του, δεν είναι κακός, απλά δεν είναι το καλύτερό του, όπως το να κρατάει και να προστατεύει την μπάλα που ανέφερε και πριν. Το θέμα είναι πως έχει το γκολ, έχει φοβερή επαφή με τα δίχτυα στην Ουγγαρία -που δεν είναι βέβαια και το πιο δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα- ανάλογη με αυτή που είχε ο Μπλάνκο στην ΑΕΚ για να μπορέσει να καταλάβει καλύτερα ο κόσμος».

Θαρρώ πως δεν χρειάζεται να σημειώσουμε κάτι παραπάνω από όσα είπε ο Ντάνιελ Τόζερ που σκιαγράφησε άριστα τον ποδοσφαιριστή Νεμάνια Νίκολιτς που απασχολεί την Ένωση.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα