Ντα Κόστα: «Σέβομαι αλλά δε φοβάμαι την ΑΕΚ»

Ντα Κόστα: «Σέβομαι αλλά δε φοβάμαι την ΑΕΚ»

bet365

Δύσκολη χαρακτήρισε την νίκη επί της Ερμιονίδας ο Ντα Κόστα, με τον Πορτογάλο παίκτη της Παναχαϊκής να επαλαμβάνει πως δεν φοβάται την ΑΕΚ, παρόλο που είναι μεγάλη ομάδα και άξια σεβασμού.

Την άποψή του, πως η Παναχαϊκή δεν έχει να φοβηθεί κάτι από την ΑΕΚ, επανέλαβε για ακόμα μία φορά ο Φελίπε Ντα Κόστα, που τόνισε πως η Ένωση είναι μεγάλη ομάδα, αλλά και πάλι, αγωνίζεται με 11 παίκτες, όπως όλοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Σπορ FΜ Πάτρας:

Για τη νίκη επί της Ερμιονίδας: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Η Ερμιονίδα ήταν δύσκολος αντίπαλος όπως όλες οι ομάδες αλλά εμείς παίξαμε καλύτερα και πήραμε δίκαια τη νίκη. Μπήκαμε μουδιασμένα στο παιχνίδι. Δεν ξέρω τον λόγο αλλά είναι αλήθεια. Ευτυχώς μπήκε το γκολ. Όμως, μέχρι εκείνο το σημείο, η Ερμιονίδα δεν είχε κάτι τίποτα. Μας περιμένανε στο δικό τους μισό, ενώ εμείς από την άλλη, είχαμε την κατοχή. Αν συνεχίσουμε έτσι και κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας, στο τέλος θα χαιρόμαστε πάρα πολύ».

Για το αν ανέμενε την καλή αρχή στο Πρωτάθλημα: «Περίμενα ότι η ομάδα θα έκανε καλή αρχή στο Πρωτάθλημα, όπως και συνέβη. Βλέπω καθημερινά τα παιδιά, βλέπω τι μπορούν να κάνουν στις προπονήσεις. Με μόνο δέκα προπονήσεις στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό που είχε αρχίσει ενάμιση μήνα νωρίτερα, χάσαμε 1-0 στο τέλος, ενώ στο πρώτο μέρος είχαμε ευκαιρίες. Από την αρχή ήξερα τι μπορούσαμε να κάνουμε. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, είναι να συνεχίσουμε με ταπεινότητα τη δουλειά».

Για τις διαφορές με πέρυσι: «Έχουμε άλλον προπονητή, ο οποίος μας έμαθε πράγματα που πέρυσι δεν είχαμε. Μας έβαλε να παίξουμε μπάλα όπως πρέπει, να κάνουμε κάποιες κινήσεις σωστές και δουλεύουμε πολύ στην τακτική. Όπως βλέπετε, είμαστε ομάδα που παίζουμε με την μπάλα κάτω. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις καλό passing game και να βάζεις γκολ. Εμείς έχουμε βάλει έξι και δεν έχουμε δεχθεί κανένα. Είμαστε στον στόχο μας και στο Κύπελλο. Άρα, πάμε πολύ καλά και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Για τον ίδιο: «Πέρυσι δεν ήμουν καλά προπονημένος και είχα τραυματισμούς. Όταν κόντεψα να γίνω καλά, τραυματίστηκα. Έτσι, δεν έδειξα κάτι ιδιαίτερο. Φέτος είμαι προπονημένος και είμαι αυτός που πρέπει να είμαι».

Για προηγούμενη δήλωσή του που αφορά την ΑΕΚ («έντεκα αυτοί έντεκα εμείς») και από κάποιους θεωρήθηκε υποτιμητική: «Ο κόσμος ίσως να τα μπέρδεψε λίγο. Εγώ είπα ότι δεν φοβάμαι την ΑΕΚ και συνεχίζω να λέω το ίδιο. Έντεκα εμείς, έντεκα και αυτοί γιατί να φοβάμαι; Δεν καταλαβαίνω γιατί το πήρε στραβά ο κόσμος. Δεν είπα κάτι κακό για την ΑΕΚ. Τη σέβομαι, εννοείται, είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο αλλά δεν τους φοβάμαι. Θέλω να παίξουμε την μπάλα που ξέρουμε, θα αγωνιστούμε στην έδρα μας και θα πάμε για τη νίκη».

Για το ματς με τον Φωστήρα: «Θα είναι διαφορετικός αγώνας σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Δεν θα μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι κυκλοφορίας που μπορούμε. Θα πάει στον τσαμπουκά, στη δύναμη. Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη. Παίξαμε στον Ταύρο και πριν από λίγες ημέρες για το Κύπελλο και ήμασταν καλύτεροι ακόμη και με δέκα παίκτες. Δημιουργήσαμε τρεις καθαρές ευκαιρίες έναντι μιας. Αν κάνουμε το ίδιο θα κερδίσουμε και πάλι. Δείξαμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα και πρέπει να το αποδείξουμε ξανά».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα