«Κίνδυνος για τον Ολυμπιακό ο Μοράτα»

«Κίνδυνος για τον Ολυμπιακό ο Μοράτα»

bet365

Ο Ιταλός δημοσιογράφος του Tuttomercatoweb, Γκαετάνο Μοτσιάρο αναλύει για λογαριασμό του gazzetta.gr την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γιουβέντους. Επισημαίνει τις απουσίες στην άμυνα, το κακό πρόσωπο στην Ευρώπη αλλά και την κούραση του Πίρλο.

Ο Ιταλός ρεπόρτερ θεωρεί πως η “γηραία κυρία” του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν έχει το ίδιο πάθος σε σύγκριση με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Στέκεται στα πολλά προβλήματα στην άμυνα, τις σκέψεις του Αλέγκρι για αλλαγή συστήματος, αλλά και στους Τέβεζ, Πίρλο, Πογκμπά που αποτελούν τα βαρόμετρα των πρωταθλητών Ιταλίας. Παράλληλα τονίζει πως ο Μοράτα χρειάζεται προσοχή από πλευράς Ολυμπιακού.

“Η Γιουβέντους υποδέχεται τον Ολυμπιακό δίχως να διάγει την καλύτερη φάση της. Στο τελευταίο ματς κόντρα στη Έμπολι μπορεί να επικράτησε αλλά υπέφερε πολύ περισσότερο απ'ότι θα περίμενε κανείς απέναντι σε μία μικρή ομάδα.

Μόνο το μαγικό φάουλ του Πίρλο άλλαξε τις ισορροπίες. Σε σύγκριση με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε παρατηρούμε ότι η τωρινή Γιουβέντους δεν έχει την ίδια δίψα και δεν δείχνει πάθος. Eίναι πιο ισχυρή από τις υπόλοιπες ομάδες της Serie A. Aυτός είναι ο μοναδικός λόγος που βρίσκεται στην κορυφή.

Για παράδειγμα στην περυσινή σεζόν απέτυχε να προκριθεί στην επόμενη φάση, μετέχοντας στον ίδιο όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Γαλατασαράι και Κοπεγχάγης.

Επίσης τις προηγούμενες χρονιές είδαμε το ίδιο έργο, με την Γιουβέντους να μένει εκτός παρότι ήταν φαβορί.

Υπάρχουν και άλλες αδυναμίες που εξυπηρετούν τα σχέδια του Ολυμπιακού. Ο Αντρέα Πίρλο έχει εμφανίσει σωματική αλλά και πνευματική κόπωση κάτι που φαντάζει λογικό αν αναλογιστούμε πως είναι 35 ετών και συνεχίζει παράλληλα να αγωνίζεται και στην εθνική Ιταλίας.

Ρισκάρει να μην βρίσκεται σε καλή κατάσταση απόψε από τη στιγμή που αγωνίστηκε και το Σάββατο. Ο Πολ Πογκμπά είναι ο καλύτερος παίκτης στη Serie A, όμως στο Champions League δεν έχει σκοράρει και δείχνει να αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Κάρλος Τέβεζ που βρήκε δίχτυα έπειτα από 6 σεζόν στο Champions League στο ματς με την Μάλμε.

Μόνο θαυμάσιο δεν λες το ξεκίνημα στη σεζόν για τον Φερνάντο Γιορέντε που δείχνει να δυσκολεύεται να σκοράρει. Για αυτό θεωρώ πολύ πιθανό να χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα από τον Μοράτα.

Ο Ισπανός αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό παίκτη της Γιουβέντους αυτή τη στιγμή. Βγάζει μία φρεσκάδα και είναι ταλαντούχος.

Έχει δείξει πως διαθέτει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος για τον Ολυμπιακό. Σε ότι αφορά τα πλεονεκτήματα της Γιουβέντους, θεωρώ πως είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Ο Τέβεζ στη μέρα του μπορεί να κάνει την διαφορά.

Αν παραβλέψουμε την κούραση του Πίρλο και το άγχος του Πογκμπά, υπάρχει ο Βιδάλ, ένας μέσος παγκόσμιας κλάσης, αλλά και η ικανότητα του Μαρκίζιο να βγαίνει μπροστά και να σουτάρει.

Ο Λιχστάινερ από δεξιά διαβάζει το παιχνίδι. Είναι ταχύς και πολύ καλός στις σέντρες. Επίσης μην ξεχνάτε και την απόρθητη έδρα της Γιουβέντους.

Στην περυσινή σεζόν ήταν αήττητη στο Γιουβέντους Στέιντιουμ, με 23 νίκες, 4 ισοπαλίες και 0 ήττες.

Τα καλά νέα για τον Ολυμπιακό αφορούν στο ιατρικό δελτίο της Γιουβέντους. Ο Αλέγκρι αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στην άμυνα: Εκτός Εβρά, Κάσερες και Μπαρτσάλι. Επίσης ο Ογκμπόνα δεν είναι 100% έτοιμος.

Λόγω αυτής της κατάστασης, δεν αποκλείεται να έχουμε διαφοροποίηση στη διάταξη από 3-5-2 σε 4-4-2 γιατί μόλις δύο στόπερ είναι διαθέσιμα. Ο Μπονούτσι και ο Κιελίνι. Ως αριστερό μπακ θα μπορούσε να αγωνιστεί ο Ασαμόα, ο οποίος όμως παίζει αριστερός χαφ η επιτελικός μέσος. Αυτό όμως αποτελεί ρίσκο για τον Αλέγκρι.

Στην παρούσα φάση η πιθανότερη ενδεκάδα της Γιουβέντους είναι: Μπουφόν – Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ασαμόα – Μαρκίζιο, Πίρλο, Πογκμπά – Βιδάλ, Μοράτα, Τέβεζ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα