Η “ελληνική” Άστρα Γκιουργκίου

Η “ελληνική” Άστρα Γκιουργκίου

bet365

Σε έξι πρόσωπα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο της Ελλάδας και της Κύπρου βασίζεται εν πολλοίς η ρουμανική Άστρα Γκιουργκίου.

Στο Γκιουργκίου, μία πόλη 55.000 κατοίκων έχουν βρει καταφύγιο ποδοσφαιριστές, προπονητής αλλά και γυμναστής με προϋπηρεσία στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και την Κύπρο.

Η Άστρα, η οποία φιγουράρει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του ρουμανικού πρωταθλήματος δείχνει εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Δύο εξ αυτών ανήκουν στο δυναμικό της από το καλοκαίρι. Πρόκειται για τον Βασίλη Πλιάτσικα, ο οποίος στα 26 του μετά την σύντομη θητεία του στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ συνεχίζει την καριέρα του στη Ρουμανία.

Ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στις 25 Ιουλίου κόντρα στην Κονκόρντια

Ο 30χρονος γκολκίπερ, Γιάννης Αραμπατζής αποχώρησε πριν από τρεις μήνες από τον Ερμή Αραδίππου με προορισμό την Άστρα υπογράφοντας συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας.

Ο πολιτογραφημένος Κύπριος μέσος Βενσάν Λαμπάν έπειτα από 8 σεζόν στη Μεγαλόνησο με τη φανέλα των Διγενή Μόρφου και Ανόρθωσης, από το 2013 αποτελεί στέλεχος της ρουμανικής ομάδας.

Ο 24χρονος μέσος από το Μάλι, Σεϊντού Γιαχάγια, ο οποίος πέρασε για ένα φεγγάρι από την ΑΕΚ (2009-2010) αποτελεί τον τέταρτο εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Άστρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τεχνική ηγεσία της ρουμανικής ομάδας εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες κάθεται ο Όλεγκ Προτάσοφ, ενώ γυμναστής της Άστρα Γκιουργκίου είναι ο Νίκος Καρύδας με θητεία σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη και Βέροια.

 

Τελευταία Νέα