Η βραδιά που συμφιλιώθηκαν Πελέ και Μαραντόνα

Η βραδιά που συμφιλιώθηκαν Πελέ και Μαραντόνα

bet365

Το Gazzetta.gr θυμάται την βραδιά που οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών άφησαν στην άκρη τις διαφορές τους και συζήτησαν σαν καλοί φίλοι. Το τραγούδι, η συγκίνηση και οι αγκαλιές!

Τον Αύγουστο του 2005 οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και συνάμα άσπονδοι εχθροί έθαψαν το τσεκούρι του πολέμου για λογαριασμό ενός τηλεοπτικού show.

Μαραντόνα και Πελέ, αγκαλιάστηκαν, αντάλλαξαν εγκώμια, έπαιξαν κιθάρα και τραγούδησαν σαν δύο φίλοι από τα παλιά.

Όσοι πίστεψαν πως οι σχέσεις των δύο ανδρών εξομαλύνθηκαν, διαψεύσθηκαν οικτρά. Η κόντρα τους αναζωπυρώθηκε και η συγκεκριμένη εκπομπή αποτελεί μακρινή ανάμνηση.

Ο Πελέ ήταν καλεσμένος του “Πίμπε ντ' Όρο” στο “La Noche del 10” (η βραδιά του 10). Ο πάγος που διέκρινε τους δύο σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έσπασε γρήγορα.

Ο Μαραντόνα έκανε αναφορά στον εθισμό του στα ναρκωτικά αλλά και στα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε που τον οδήγησαν στην εντατική.Ο γιος του Πελέ εκείνη την εποχή καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης λόγω διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Μαραντόνα έσπευσε να εκφράσει την υποστήριξη του στο δράμα που ζούσε το “μαύρο διαμάντι” με τον τελευταίο να απαντάει.

“Αποτελείς παράδειγμα για εκείνον, επειδή είσαι κατακτητής. Η εκπομπή σου μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο και πιστεύω μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα στον κόσμο προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας”.

Ο Μαραντόνα υποστήριξε πως θα πέθαινε εάν συνέχιζε στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό ζωής. Ο Πελέ έδειχνε χαρούμενος απολαμβάνοντας τις ατάκες του μεγάλου αντιπάλου του.

Μάλιστα συμφώνησαν προκειμένου ο Βραζιλιάνος να παίξει κιθάρα και ο άλλοτε άσος της Νάπολι να τραγουδήσει.

Κουβέντιασαν για πολιτική, θυμήθηκαν τους τρόπους με τους οποίους ντρίμπλαραν τους αντιπάλους τους, έκαναν επίδειξη τεχνικής με μία μπάλα και αντάλλαξαν φανέλες.

Τίποτα δεν θύμιζε τις αντιπαραθέσεις που είχαν στο παρελθόν για το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο αλλά και τις σχέσεις του Πελέ με αξιωματούχους της FIFA και της UEFA.

Μετά το πέρας της εκπομπής, ένας Βραζιλιάνος δημοσιογράφος ρώτησε τον Μαραντόνα εάν ήταν καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον Πελέ.

“Η μητέρα μου λέει ότι εγώ είμαι ο καλύτερος όλων των εποχών και του Πελέ πως εκείνος ήταν” σχολίασε ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου.

 

Τελευταία Νέα