ΟΦΗ-Ξάνθη 1-0

Gazzetta team
ΟΦΗ-Ξάνθη 1-0

bet365

Ο ΟΦΗ επικράτησε 1-0 της Ξάνθης και ανέβηκε στην κορυφή του τρίτου ομίλου του Κυπέλλου, όπου λογικά θα έχει συγκάτοικο την Ζάκυνθο η οποία όπως όλα δείχνουν θα πάρει το ματς με τη Νίκη στα χαρτιά.

Στην κορυφή του 3ου ομίλου βρίσκεται πλέον ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς. Εκεί αναμένεται να βρεθεί μετά την επίσημη απόφαση για την έκβαση του αγώνα με τη Νίκη Βόλου και η Ζάκυνθος, που όπως όλα δείχνουν θα πάρει τη νίκη με 3-0 στα χαρτιά.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις, η Ξάνθη είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και την πρώτη καλή στιγμή στο 11'. Όταν ο Σολτάνι πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ προσπάθησε να απειλήσει, και στο 28' ο Σίσιτς με μια κεφαλιά που έφυγε άουτ κατάφερε να κάνει την πρώτη τελική των γηπεδούχων στο ματς.

Η Ξάνθη από εκεί και πέρα πήρε και πάλι την πρωτοβουλία και στο 33' ο Ράνος με κεφαλιά λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Τελικά το 0-0 έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου 45λέπτου...

Περίπου η ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι και το 82'... Η Ξάνθη μέχρι τότε είχε κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε φτάσει στο γκολ, αρχικά με τον Ολιβέιρα να σημαδεύει σε ουσιαστικά κενή εστία άουτ και στο 75' όταν το ωραίο σουτ του Κλέιτον απέκρουσε ο εξαιρετικός Λόρια.

Στο 83' ο Σολτάνι έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-0, μιας και ο γκολκίπερ του ΟΦΗ είπε «όχι» και στην αντεπίθεση ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ! Ο Μεραμπιασβίλι βγήκε στην κόντρα από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Τζορτζ και αυτός με πλασέ στη κίνηση έκανε το 1-0.

Στα λεπτά που απέμεναν ο ΟΦΗ έχασε ακόμα δύο καλές στιγμές, ενώ η Ξάνθη έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Ο Λουσέρο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή έκανε ένα πανέμορφο σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λόρια με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου.

Πλέον ο ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την αδιάφορη Νίκη Βόλου, ενώ η Ξάνθη την Ζάκυνθο εντός έδρας, με τους νησιώτες να θέλουν το Χ για να περάσουν και την Ξάνθη να κοιτάει μόνο τη νίκη.

Η βαθμολογία:

1. ΟΦΗ 4
2. Ξάνθη 3

3. Ζάκυνθος 1*
4. Νίκη Βόλου 0*

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Αντελέγιε, Μονιάκης, Σίσιτς (61' Μερεμπασβίλι), Κουτσιανικούλης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (85' Μπανούσης), Μεϊτέ, Στάθης, Απόνιο, Φερούζ (46' Τζορτζ)

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Σολτάνι, Καρλός (71' Κλέιτον), Παπαστεριάνος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Γούτας, Λισγάρας, Ρενάν (67' Λουσέρο), Ράνος (84' Καπετάνος)

*Ζάκυνθος και Νίκη Βόλου περιμένουν να μάθουν την απόφαση για τον μεταξύ τους αγώνα που δεν έγινε. Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, η Ζάκυνθος θα πάρει το ματς με 3-0 στα χαρτιά...

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα