Δεν θα τους γίνει το χατίρι με Μήτρογλου

Δεν θα τους γίνει το χατίρι με Μήτρογλου

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την επόμενη ημέρα του Μήτρογλου μετά τo λάθος του στο ντέρμπι.

Ότι ο Μήτρογλου έκανε μεγάλο λάθος στη φάση του πέναλτι την Κυριακή, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Ούτε καν ο ίδιος!

Και μόνο αν σκεφθούμε ότι ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε στο ματς μετά το χαμένο πέναλτι, τα λέει όλα. Διότι τότε ο Παναθηναϊκός μπήκε πάλι στο παιχνίδι, όχι μετά το 1-0. Μετά το 1-0, ο Παναθηναϊκός απλά βγήκε από το καβούκι του, χωρίς όμως να κάνει την παραμικρή επικίνδυνη επίθεση-το αντίθετο, ο Ολυμπιακός τον απείλησε δύο φορές με το Μήτρογλου να φεύγει μόνος μπροστά (μία που ήταν οφσάϊντ στα...εκατοστά και μία στο πέναλτι).

Ο Παναθηναϊκός πήρε ψυχολογία όταν ο Μήτρογλου έχασε το πέναλτι-κι εκεί έχασε και ψυχολογία ο Ολυμπιακός. Και έκτοτε άρχισε να κάνει ο Παναθηναϊκός πιο απειλητικές επιθέσεις, άσχετα αν τελικά δεν δημιούργησε κάποια ευκαιρία (εξ ου και τα σχετικά...ανέκδοτα στα διαδίκτυο). Όμως, τρεις τέσσερις προϋποθέσεις για να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία είχε.

Αν λοιπόν σε κάποια από εκείνες τις στιγμές ο Παναθηναϊκός ισοφάριζε, ακόμη και με στραβοκλοτσιά, που λέει ο λόγος, το…κρίμα θα ήταν στο λαιμό του Κώστα. Διότι, το να σε ισοφάριζε στο συγκεκριμένο ντέρμπι ένας τόσο αναιμικός και χλωμός Παναθηναϊκός, θα ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη αποτυχία. Και στο γόητρο θα έχανες (θα είχε να λέει ο αιώνιος αντίπαλος ότι για τέταρτη σερί σεζόν θα έφευγε αήττητος από το Καραϊσκάκη) και θα έμενες και πέντε πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ…

Όμως, έτερον εκάτερον. Την ανοησία του Μήτρογλου, δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσει και κάτι χειρότερο. Διότι χειρότερη ανοησία α κι από αυτή του Μήτρογλου θα ήταν αν ο Ολυμπιακός εξαιτίας αυτού του αγώνα «έχανε» το Μήτρογλου και για τη συνέχεια. Αν δηλαδή δημιουργούνταν ένα τέτοιο κλίμα στην ομάδα από διοίκηση, προπονητή και συμπαίκτες, αλλά και κόσμο, που θα έφερε ακριβώς ως συνέπεια των ουσιαστική απώλεια του παίκτη.

Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, δεν θα κάνουν το χατίρι των...άλλων. Οι άλλοι, στην κυριολεξία ο πληθυντικός, αυτό θα ήθελαν. Να χάσει ο Ολυμπιακός τον Μήτρογλου, τον καλύτερό του σκόρερ. Η υπόθεση λύθηκε εσωτερικά, μεταξύ προπονητή και παίκτη και τελείωσε. Κι επειδή θυμίζουν κάποιοι ότι ο Μήτρογλου είναι δανεικός-αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψε να αποτελεί όπλο σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Κι ο Ρομπέρτο με τον Κάμπελ δανεικοί ήταν πέρσι. Κι ο Μιραλάς λίγο πιο πριν. Δεν έπρεπε ο Ολυμπιακός να πάρει από αυτούς ό,τι περισσότερο μπορούσε; Κι έτσι έκανε. Κι έτσι θα κάνει τώρα και με τον Κώστα.

Και για να είμαστε και σωστοί, ήδη ο Μήτρογλου έχει δώσει πράγματα στον Ολυμπιακό. Έχει κάνει καλές εμφανίσεις στις νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ με Ατλέτικο και Γιουβέντους. Με τη Γιουβέντους έδωσε την πάσα για το γκολ, αλλά και ήταν μέσα στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, που έχασε ο Κασάμι. Με την Ατλέτικο έβαλε το τρίτο γκολ και θυμόμαστε όλοι την έξοχη προσποίηση που είχε κάνει στο δεύτερο γκολ, του Αφελάϊ. Το μισό γκολ ήταν εκείνη η κίνηση του Κώστα.

Στο δε πρωτάθλημα ο Μήτρογλου έκανε τα δύο γκολ που έδωσαν το διπλό στον Εργοτέλη και με τη Βέροια είχε το 1-0 με πέναλτι, είχε νωρίτερα δοκάρι και στη συνέχεια και κανονικό γκολ που ακυρώθηκε. Όπως κανονικό γκολ που ακυρώθηκε είχε και με τη Μάλμε, παιχνίδι στο οποίο έχασε και τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Λίγο πιο τυχερός να ήταν, τώρα θα είχε βάλει οκτώ γκολάκια ήδη και θα λέγαμε άλλα...

Σαφώς κι έχει κάνει και άσχημα παιχνίδια ο Μήτρογλου: και με τον Ατρόμητο (που πάλι είχε μία ευκαιρία να ισοφαρίσει) και στη Σουηδία (παρά τις δύο φάσεις του) και με τον Παναθηναϊκό. Ειδικά δε με τον Παναθηναϊκό έκανε το χειρότερό του παιχνίδι. Ήταν περιπατητής! Αλλά ο μόνος είναι που έχει κάνει τέτοια παιχνίδια; Στους ίδιους αγώνες, π.χ. ο Κασάμι ήταν απογοητευτικός. Τι πρέπει να γίνει; Δεν είναι καλός παίκτης, δεν βοηθάει τον Ολυμπιακό ο Ελβετός διεθνής; Μήπως, άλλωστε, ξεχνάμε τα προβλήματα που είχε πέρσι ο Ολυμπιακός στο β΄μισό της σεζόν, όταν έφυγε ο Μήτρογλου;

Ο Μήτρογλου είναι το πιο σημαντικό εργαλείο του Ολυμπιακού στην υπόθεση γκολ, σε αυτό που λέμε φάση, κυρίως εκτελεστικά, αλλά ακόμη και σε επίπεδο ασίστ. Και το πιο σημαντικό εργαλείο του ο Ολυμπιακός θα το στηρίξει. Τώρα αν δεν στηρίξει ο ίδιος ο Μήτρογλου τον εαυτό του, κακό του κεφαλιού του. Αλλά δεν το νομίζω.

Ήδη την «άκουσε» από το ματς με τον Παναθηναϊκό. Και κατάλαβε το λάθος του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.