«Χατ τρικ» και στα βραβεία ο Ρονάλντο! (vids)

«Χατ τρικ» και στα βραβεία ο Ρονάλντο! (vids)

Γιώργος Φραδελάκης
«Χατ τρικ» και στα βραβεία ο Ρονάλντο! (vids)

bet365

Όλα στον... κύριο με το "7". Ο Κριστιάνο Ρονάλντο "σάρωσε" και τα βραβεία της Primera, όπου αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης και καλύτερος επιθετικός της περσινής σεζόν, ενώ είχε και το κορυφαίο γκολ της χρονιάς.

Η "βασίλισσα" μπορεί να μην έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου και μάλιστα να τερμάτισε στην 3η θέση του περσινού πρωταθλήματος, πίσω από τις Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα, ωστόσο ο Πορτογάλος σταρ με την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε, έκανε... πάρτι στα βραβεία της LFP.

Συγκεκριμένα ο ηγέτης της Ρεάλ αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης για την αγωνιστική περίοδο 2013-14, ενώ με τα 31 γκολ που σημείωσε, έκανε δικό του και το βραβείο του καλύτερου επιθετικού, αφήνοντας πίσω τους Ντιέγκο Κόστα (27 γκολ) και Κάρλος Βέλα (16 γκολ), αν κι ο Μέσι (28 γκολ) ήταν ο δεύτερος στη λίστα των σκόρερς.

Από εκεί και πέρα ο CR7 είχε στο ενεργητικό του και το κορυφαίο γκολ της σεζόν, που δεν ήταν άλλο από το απίστευτο τακουνάκι κόντρα στη Βαλένθια.

Ο Σιμεόνε... και οι άλλοι

Από εκεί και πέρα κορυφαίος προπονητής της σεζόν αναδείχτηκε αναμενόμενα ο Ντιέγκο Σιμεόνε, που οδήγησε την Ατλέτικο στο... θαύμα του τίτλου, με τον Ερνέρνο Βαλβέρδε της Μπιλμπάο και τον Χέμες της Βαγεκάνο να ακολουθούν.

Καλύτερος κεντρικός μέσος ψηφίστηκε ο Λούκας Μόντριτς, ενώ κορυφαίος μεσοεπιθετικός ο Αντρές Ινιέστα. Βραβείο ωστόσο πήρε ακόμα ένας -νυν- παίκτης των Καταλανών και ήταν ο Ράκιτιτς, που τιμήθηκε για το ήθος του, ενώ ο Ραφίνια που αγωνίστηκε δανεικός στη Θέλτα, αναδείχτηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος.

Παράλληλα ο Σέρχιο Ράμος πήρε το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού, με τους Φελίπε Λουίς και Μιράντα της Ατλέτικο να βρίσκονται πίσω του, ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Κέιλορ Νάβας, που σε 16 ματς με τη Λεβάντε δεν δέχτηκε γκολ και ξεπέρασε τους Κουρτουά, Καμπαγέρο.

inner

 

LA LIGA Τελευταία Νέα