Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ 2-1

bet365

Με απίθανη ανατροπή (88', 93') και ανύπαρκτο πέναλτι, η Σεβίλλη νίκησε 2-1 τη Βιγιαρεάλ και έπιασε τη Μπαρτσελόνα στην κορυφή.

Μιλώντας τα τελευταία χρόνια για το ισπανικό πρωτάθλημα, γινόταν δικαιολογημένα λογος για τη δυαρχία Ρεάλ, Μπαρτσελόνα. Πέρσι ξεπετάχτηκε και έκανε την απόλυτη ζημιά η Ατλέτικο και φέτος η κατάσταση δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακή. Εάν ρίξει κανείς μία ματιά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Primera Division, θα δει ότι τέσσερις ομάδες (λογικά θα γίνουν πέντε το βράδυ με την Ατλέτικο) βρίσκονται σε απόσταση μόλις δύο βαθμών. Το πιο φοβερό όμως είναι ότι στην κορυφή συγκάτοικος της Μπάρτσα, βρίσκεται πλέον η Σεβίλλη.

Οι Σεβιγιάνοι σκαρφάλωσαν εκεί με μία απίθανη, ανέλπιστη εντός έδρας ανατροπή κόντρα στη Βιγιαρεάλ, η οποία μέχρι το 88' προηγούνταν στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Βέβαια για να συμβεί αυτό το ολικό come back των γηπεδούχων χρειάστηκε και ένας εξωφρενικός υπέρ τους καταλογισμός πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Το Κίτρινο Υποβρύχιο που πάλεψε στα ίσα, είδε τον Μπέτο να βγάζει κάποιες φάσεις, τον Ούτσε να ξύνει το δοκάρι των γηπεδούχων και τον Βιέτο στο 79' να πλασάρει για το 0-1 (ο πρωτάρης στην Ισπανία νεαρός Αργεντινός έχει 2 γκολ, 3 ασίστ σε 4 ματς σε Primera, Ευρώπη). Στο 88' όμως μετά από γέμισμα στην περιοχή της Βιγιαρεάλ, ο Ντένις Σουάρες ισοφάρισε με προβολή.

Θα ακολουθούσε και η ανατροπή στο 93'. Ο Τζιοβάνι έχασε τη μπάλα εντός περιοχής από τον Τρεμουλινάς, αλλά αυτός ανατράπηκε (εάν τον έχει σπρώξει δηλαδή) εκτός περιοχής. Πέναλτι δεν ήταν σε καμία περίπτωση, αλλά ο Μπάκα ευστόχησε από την άσπρη βούλα και προσυπέγραψε το κορυφαίο ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας του (7 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα). Μάλιστα αυτή ήταν και η πρώτη φορά στην ιστορία της που νίκησε ενώ έχανε μέχρι το 88'! Λέτε... ;

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Παρέχο, Καρίτσο, Κόκε, Τρεμουλινάς, Κριτσόβιακ, Μ'Μπιά (82' Μπανέγα), Ντένις Σουάρες, Ντεουλοφέου (65' Αλέιξ Βιδάλ), Μπάκα, Γκαμεϊρό (75' Ιάγο)

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνιο): Ασένχο, Βίκτορ Ρουίθ, Γκάμπριελ, Μάριο, Μπρούνο, Μόι Γκόμεθ (63' Τζόναθαν), Τσερίσεβ (79' Κάνι), Τριγκέρος, Τζιοβάνι, Ούτσε (66' Βιέτο).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα