Κατσουράνης: «Πάντα φαβορί ο γηπεδούχος»

Gazzetta team
Κατσουράνης: «Πάντα φαβορί ο γηπεδούχος»

bet365

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για την “αιώνια” μάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού αναφέροντας ότι πάντα φαβορί είναι ο γηπεδούχος, αλλά τόνισε πως οι “πράσινοι” δείχνουν τα τελευταία χρόνια να μη φοβούνται στο “Καραϊσκάκης”.

Ο άλλοτε άσος του Τριφυλλιού και του ΠΑΟΚ που πλέον αγωνίζεται στην Ινδία, αναφέρθηκε στην παρουσία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού την φετινή χρονιά, έκανε λόγο για έλλειψη ενθουσιασμού από πλευράς Παναθηναϊκού μετά τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να μην παίξει ρόλο η διαιτησία.

«Ο Ολυμπιακός είναι μία καινούργια ομάδα. Πολλοί νέοι παίκτες και ο προπονητής χρειάζεται χρόνο για να τους “δέσει”. Μου αρέσει ο Μίτσελ όπως δουλεύει και η ταυτότητα που προσπαθεί να δώσει στην ομάδα του», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος μέσος στη “Real News” και πρόσθεσε:

«Ως δώρα έχουμε δύο διαφορετικές εικόνες του Ολυμπιακού. Μία στο πρωτάθλημα, όπου δυσκολεύεται πολύ και μία στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είναι καταπληκτικός. Όχι μόνο επειδή νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, αφού το αποτέλεσμα είναι και θέμα τύχης, αλλά επειδή ακολουθεί σωστή τακτική και δεν κλείνεται. Και στη Σουηδία, όπου ηττήθηκε από τη Μάλμε, καλός ήταν, αλλά έχασε από αμυντικές αδράνειες και λάθη».

Σχετικά με τα ατομικά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά των παικτών του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Έχει έναν σπουδαίο γκολκίπερ και δύο εξαιρετικούς επιθετικούς ακραίους μπακ. Διαθέτει αρκετές επιλογές στην επίθεση και στη μεσαία γραμμή έχει τον Κασάμι, έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχει δύο Έλληνες διεθνείς, τον Μανιάτη και τον Μήτρογλου και βάθος στον πάγκο. Όμως το παιχνίδι του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον Τσόρι. Είναι ο ηγέτης της ομάδας κι αυτός είναι καλά, παίζει καλά όλη η ομάδα».

Όσο για τον Παναθηναϊκός, είπε: «Πέρυσι έπαιξε κανονικό ποδόσφαιρο στον δεύτερο γύρο. Κι εφέτος προσπαθεί να το κάνει,μ αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες. Δεν έχει πολλούς παίκτες με εμπειρία για να τα βγάλουν πέρα στα δύσκολα. Του λείπει πολύ ο Μπεργκ, αλλά και ο Μέντες, ο οποίος είναι σημαντικός στη μεσαία γραμμή. Νομίζω πως οι παίκτες έχασαν τον ενθουσιασμό που είχαν ως ομάδα συνολικά μετά τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ Λιέγης, από την οποία ήταν καλύτεροι. Και σταδιακά έχασαν την αυτοπεποίθησή τους και την σταθερότητα στην άμυνα που είχαν πέρυσι».

Υπάρχει πάντως και η άλλη όψη του νομίσματος για τον “Κατσούρ”: «Θα έχει καλύτερη ψυχολογία μετά την εμφάνιση στην Ολλανδία. Κι ας μην ξεχνάμε ότι είναι τρία χρόνια αήττητος στο Φάληρο. Γιατί συσπειρώνεται , τα δίνει όλα και δεν τον φοβάται εκεί μέσα τον Ολυμπιακό. Κι αυτό παρ' ό,τι μιλάμε για μία έδρα που δίνει τρομερή ώθηση στον γηπεδούχο».

Ενώ για τις παραμέτρους που θα καθορίσουν την έκβαση του ντέρμπι: «Αντιμετωπίζεται από όλους ως πολύ πιο σημαντικό απ' αυτό που στην πραγματικότητα είναι. Πάντα στα ντέρμπι της Ελλάδας φαβορί είναι ο γηπεδούχος. Στη Λεωφόρο, στην τούμπα, στο Καραϊσκάκη, παλαιότερα στη Ν.Φιλαδέλφεια. Θα έχουν καλή ψυχολογία και οι δύο αντίπαλοι. Θα το θέλουν και οι δύο, καθώς υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ειδικά ο Ολυμπιακός που βλέπει τον ΠΑΟΙΚ στην πρώτη θέση. Θα παίξει ρόλο κι ο εγωισμός των ποδοσφαιριστών, εκτός από το ταλέντο τους και την τακτική. Ελπίζω να μην παίξει ρόλο και η διαιτησία».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα