Γκόγκιτς: «Είναι σαν ρεβάνς για πέρυσι για τον Ολυμπιακό»

Δημήτρης Τομαράς
Γκόγκιτς: «Είναι σαν ρεβάνς για πέρυσι για τον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Σίνισα Γκόγκιτς μιλά στο Gazzetta.gr για την... μάχη των δύο αιωνίων αντιπάλων και ποντάρει στο κίνητρο του Ολυμπιακού μετά το περσινό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη

Έχει παίξει στον Ολυμπιακό, έχει σκοράρει κατά του Παναθηναϊκού ενώ έχει εργαστεί και ως προπονητής στους ερυθρόλευκους. Ο Σίνιτσα Γκόγκιτς γνωρίζει πολύ καλά το τι σημαίνει ντέρμπι Ολυμπακού - Παναθηναϊκού και καταθέτει τις σκέψεις του στο Gazzetta.gr.

- Σίνισα έχεις παίξει στον Ολυμπιακό, έχεις βιώσει αρκετά ντέρμπι και έχεις σκοράρει. Πως είναι να βάζεις γκολ σε τέτοια ματς;
Για μένα δεν έχει σημασία όταν έχει κερδίσει η ομάδα μου. Σε αυτούς τους μεγάλους αγώνες, σε αυτά τα ντέρμπι μετράει η φανέλα που φοράς και το να πάρεις τη νίκη. Όχι το ποιός σκοράρει. Κανείς δεν θέλει να χάνει τέτοια ματς. Κανένας. Έτυχε τότε να βάλω γκολ εγώ. Το χαίρεσαι όμως η χαρά είναι απόλυτη όταν νικάς. Το πιο ιδανικό είναι και να σκοράρεις και να κερδίσεις.

- Τι συμβουλή θα έδινες για τους παίκτες του Ολυμπιακού;
Υπάρχουν κάποιοι που παίζουν για πρώτη φορά σε ντέρμπι και αυτό δεν είναι εύκολο. Πρόκειται για μεγάλα ματς ειδικά στο Καραϊσκάκη και είναι κάτι που θα το καταλάβουν.

- Τι θα τους έλεγες όμως για έναν τέτοιο αγώνα;
Κατά πρώτον να ακούσουν τον προπονητή τους και να εκτελέσουν τις οδηγίες του διότι αυτός γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν το τι πρέπει να γίνει. Κατά δεύτερον επειδή ξέρουν τι σημαίνει αυτό το ματς και το τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο να λειτουργήσουν ανάλογα.

- Τι περιμένεις από αυτό το ματς;
Να βγάλουν δύναμη και ενέργεια οι παίκτες του Ολυμπιακού. Είδα έναν πολύ καλό Ολυμπιακό με την Γιουβέντους που πέτυχε μία μεγάλη νίκη όμως και ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στο Β' μέρος με την Αϊντχόφεν. Και οι δύο ομάδες έχουν ψυχολογία όμως ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι σε καλύτερο επίπεδο. Να γίνει ένα καλό ματς και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Για τον Ολυμπιακό όμως είναι σαν ρεβάνς για πέρυσι και αυτό είναι σημαντικό για τους παίκτες του.

- Στο μυαλό σου και στην δική σου λογική είναι ο Ολυμπιακός φαβορί για το παιχνίδι;
Ναι φυσικά και είναι. Παίζει στην έδρα του και είναι και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Όμως από την άλλη είναι ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Θέλει προσοχή. Η περσινή ήττα πρέπει να γίνει μάθημα για τον Ολυμπιακό.

- Πως κρίνεις ότι πρέπει να παίξουν οι Πειραιώτες κόντρα στον Παναθηναϊκό;
Οι γραμμές τους θα πρέπει να είναι κοντά. Να μην αφήσουν χώρο στον Παναθηναϊκό. Να είναι πολύ προσεκτικοί και σοβαροί στις αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού. Χρειάζονται καλές επιστροφές και σωστή αντιμετώπιση και χειρισμός των συνθηκών του ματς. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει αρκετά την άμυνά του και το πως θα λειτουργήσει εκεί. Θυμηθείτε και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και τις φάσεις που έβγαλαν οι Κρητικοί αλλά και το περσινό ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός βέβαια έχει πολλούς λόγους για να πάει καλά.

- Όσο για σένα ποιά είναι τα επόμενά σου σχέδια;
Δεν έχω προγραμματίσει κάτι. Ήμουν σε μία ομάδα στην Σερβία αλλά τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά και έτσι γύρισα στην Ελλάδα. Θα δούμε στην συνέχεια τι θα γίνει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα