«Αξέχαστο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!»

Θάνος Σαρρής
«Αξέχαστο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!»

bet365

Ο Έρικ Μίκλαντ μιλάει στο gazzetta.gr για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, θυμάται τα μεγάλα ματς της εποχής του και δεν ξεχνάει τον κόσμο!

Το «Κουνούπι» πήγε στον Παναθηναϊκό το 1997 και έπαιξε για τρεις χρονιές με την πράσινη φανέλα, κάνοντας 71 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και 15 στο Κύπελλο. Η παρουσία του στη μεσαία γραμμή ήταν εξαιρετική, τόσο οργανωτικά, όσο και ανασταλτικά. Με τρομερή φυσική κατάσταση και εκπληκτική ηρεμία και ευφυΐα στο παιχνίδι του, έμεινε στη συνείδηση του κόσμου ως ένα από τους καλύτερους και πιο συμπαθείς μέσους στη σύγχρονη ιστορία του «τριφυλλιού».

Τα μπλέξίματά του με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά ανήκουν πια στο παρελθόν και αφού δούλεψε σε κάποια κοινωνικά ποδοσφαιρικά πρότζεκτ, πλέον κάνει μαθήματα για να πάρει πτυχίο προπονητή. Φυσικά, δεν ξεχνάει τον Παναθηναϊκό και τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! Μιλώντας στο gazzetta.gr με αφορμή το πρώτο φετινό ελληνικό clasico, ξεκαθάρισε ότι πουθενά δεν έχει συναντήσει κάτι παρόμοιο, θυμήθηκε την ατμόσφαιρα και τους οπαδούς της πρώην ομάδας του!

Έρικ, τι αναμνήσεις έχεις από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό;

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο με το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου είναι το παιχνίδι που τους είχαμε νικήσει 2-0 στο ΟΑΚΑ, με τα γκολ του Βαζέχα και του Ολιβάρες. Έχω άσχημες αναμνήσεις από το πρώτο ντέρμπι μου στην Ελλάδα, καθώς είχαμε χάσει από τον Ολυμπιακό με 3-1, αλλά γενικότερα αυτό που γίνεται δεν το έχω ξαναδεί. Είναι κάτι τεράστιο».

Έχεις περάσει από πολλές χώρες και γενικά έχεις παραστάσεις. Τα ντέρμπι είναι παντού τέτοιας έντασης;

«Όχι, μόνο στην Ελλάδα έχω δει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κι άλλα μεγάλα ματς, αλλά σαν το ελληνικό ντέρμπι δεν είναι κανένα. Μου άρεσε πολύ η ένταση που υπήρχε και στο γήπεδο και στην κερκίδα. Την λάτρευα. Μου λείπουν πραγματικά αυτά τα παιχνίδια».

Έχεις παρακολουθήσει τον φετινό Παναθηναϊκό;

Παρακολουθώ τα αποτελέσματα και όποτε δω κάτι το διαβάζω. Ξέρω για παράδειγμα ότι δεν πάει τόσο καλά στην Ελλάδα, που έχασε από τον ΟΦΗ στο τελευταίο ματς, αλλά ήρθε 1-1 με την Αίντχόφεν. Δεν μπορώ δυστυχώς να παρακολουθήσω στην τηλεόραση, αλλά φυσικά αν δω κάποιο ματς ευρωπαϊκό που να έχει μετάδοση εδώ θα το δω».

Ενδεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού μπορεί να «ξεμπουκώσει» την ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Μια νίκη σε τέτοιο παιχνίδι μπορεί να αλλάξει εντελώς την ψυχολογία. Οι παίκτες, οι προπονητές, ο κόσμος, όλοι ξέρουν τι σημαίνει ντέρμπι και σε περίπτωση νίκης η ψυχολογία απογειώνεται».

Έχοντας παίξει σε ντέρμπι, τι είναι το πιο σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή που καλείται να παίξει βασικός;

«Το βασικό είναι να είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένος για μάχη. Πρέπει όμως να είσαι και ήρεμος. Να μην επηρεάζεσαι από την ατμόσφαιρα όταν έχει τη μπάλα στα πόδια, να διατηρείς το 100% του ελέγχου. Αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί σε επηρεάζει ο κόσμος και το βάρος της αναμέτρησης!»

Είχες καλή σχέση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού...

«Μου λείπουν πολύ. Τους αγαπώ και ελπίζω να μπορέσω κάποια στιγμή να παρακολουθήσω ένα ματς δίπλα τους! Είναι οι καλύτεροι που έχω δει.»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα