Ο Ολυμπιακός μετέχει στους εορτασμούς της Σέφιλντ (pics)

Ο Ολυμπιακός μετέχει στους εορτασμούς της Σέφιλντ (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός μετέχει στους εορτασμούς της Σέφιλντ (pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός αποδέχθηκε την πρόσκληση της Σέφιλντ και λαμβάνει μέρος στους εορτασμούς για την ίδρυση της πρώτης ποδοσφαιρικής ομάδας στον κόσμο.

Η Σέφιλντ (Sheffield FC) είναι η πρώτη ομάδα που ιδρύθηκε στον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο αγγλικός σύλλογος γιορτάζει σήμερα (24 Οκτωβρίου) την 157η επέτειο από την ίδρυσή της και προσκαλεί ομάδες όλου του κόσμου να συμμετάσχουν στον εορτασμό. Συγκεκριμένα ζητάει από συλλόγους να ανεβάσουν τις πρώτες και παλαιότερες φωτογραφίες τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους, με το hashtag #happybirthdayfootball. Όπως ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός συμμετέχει σε αυτήν την διαδικασία. Αυτό το κάνει ο αγγλικός σύλλογος για να προστατεύσει την κληρονομιά κάθε ομάδας και να την μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές, με τον Ολυμπιακό να αποδέχεται την πρόσκληση και να συμμετέχει σε αυτούς τους εορτασμούς. Η πειραϊκή ομάδα δημοσίευσε τέσσερις φωτογραφίες στα social media από τα πρώτα έτη της ίδρυσης της, με πρώτη να είναι η ενδεκάδα του 1925.

Η δεύτερη φωτογραφία είναι από τις 17 Μαΐου του 1925 και το εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή, όπου οι Πειραιώτες είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 7-3. Η τρίτη φωτογραφία είναι από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ζαν Ντ' Αρκ. Το πρώτο ματς της ομάδας με διεθνή χαρακτήρα. Η ομάδα που συστάθηκε στις 10 Μαρτίου του 1925, αγωνίστηκε στις 30 Απριλίου με την ποδοσφαιρική ομάδα του πληρώματος του γαλλικού πολεμικού πλοίου Ζαν Ντ' Αρκ που είχε αράξει στο λιμάνι του Πειραιά. Ο αγώνας έγινε στο Ποδηλατοδρόμιο. Τέλος, η τέταρτη φωτογραφία είναι από τον αγώνα της ομάδας στην Αλεξάνδρεια στις 20 Σεπτεμβρίου του 1926 κόντρα στο Κάιρο, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-2. Οι πρωταθλητές Ελλάδας με ανακοίνωσή τους ευχήθηκαν χρόνια πολλά στην Σέφιλντ και συνολικά στο ποδόσφαιρο.

* Δείτε στην Gallery τις σχετικές φωτογραφίες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα