Αιντχόφεν-Παναθηναϊκός 1-1 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Αιντχόφεν-Παναθηναϊκός 1-1 (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος στο «Philips Stadion» και με γκολ του Καρέλη στο 87' πήρε σπουδαία ισοπαλία (1-1) κόντρα στην PSV που τον κρατάει στο... κόλπο της πρόκρισης!

Βασικός ο Ντεπάι!

Έχοντας κανονικά στην ενδεκάδα το μεγάλο της αστέρι, τον Μέμφις Ντεπάι, παρατάχθηκε η PSV κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τον Φιλίπ Κοκού να κάνει την... έκπληξη και να τον ρίχνει στην μάχη! Κάτω από τα δοκάρια των Ολλανδών ξεκίνησε ο Πασφέερ, αριστερό μπακ ο Βίλεμς, δεξί ο Μπρένετ και στο κέντρο της άμυνας ο Μπρούμα με τον Ρέκικ.

Σε ρόλο αμυντικού μέσου ο Χέντριξ, έχοντας μπροστά του Γκουρδάδο και Μάχερ ως εσωτερικούς. Αριστερό εξτρέμ ο Ντεπάι, δεξί ο Ναρσίν και στην κορυφή του 4-3-3 ο Ντε Γιονγκ.

4-3-2-1 και Μπούι!

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αναστασίου... επιστράτευσε το 4-3-2-1, το οποίο είχε τεστάρει σε συνθήκες Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα επέλεξε τον Μπούι στο αρχικό σχήμα και τον Κλωναρίδη ως στράικερ, αφήνοντας στον πάγκο Λαγό και Καρέλη. Ο Στιλ παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού», με τον Νάνο αριστερά στην άμυνα, τον Τριανταφυλλόπουλο δεξιά και τους Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή στα στόπερ. Δώνης ως «εξάρι» στον άξονα, αριστερά του ο Μπούι και δεξιά του ο Ζέκα, οι δύο κεντρικοί μέσοι.

Ντίνας και Πράνιτς σε μεσοεπιθετικό ρόλο πίσω από τον Κλωναρίδη. Στο 24' ο Ντίνας αντικαταστάθηκε από τον Ατζαγκούν έπειτα από κλωτσιά... νοκ-άουτ στην μέση!

«Μαχαιριά» από Μέμφις!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το λογικό. Διαχειρίστηκε το παιχνίδι έξυπνα, περίμενε την PSV στο μισό γήπεδο και κλείνοντας εξαιρετικά τους χώρους, δεν επέτρεψε στους Ολλανδούς να πατήσουν περιοχή και να απειλήσουν τον Στιλ. Με εξαίρεση το δοκάρι του Μέμφις με απευθείας εκτέλεση φάουλ(17') οι γηπεδούχοι είχαν μια ανούσια κατοχή της μπάλας και τίποτα παραπάνω.

Οι «πράσινοι» είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν μπάλα και να έχουν σωστό και γρήγορο τρανζίσιον για να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Κρατούσαν παρόλα αυτό το μηδέν και έπαιζαν με τον χρόνο.

Όλα έδειχναν πως το πλάνο Αναστασίου θα έβγαινε στον απόλυτο βαθμό. Στο 43', όμως, και έπειτα από καλή στιγμή με τον Μπούι, η PSV βγήκε στο... ξέφωτο, ο Παναθηναϊκός έδειξε τραγική αμυντική αντίδραση(ολόιδια με εκείνη στο 1-1 της Σταντάρ στη Λεωφόρο και με τον Κουτρουμπή να μην έχει σωστή τοποθέτηση) και ο... δαίμονας Μέμφις δεν είχε πρόβλημα να περάσει τον πορτιέρο του «τριφυλλιού» και σε κενό τέρμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Πέτριτς, Καρέλης... Panathinaikos!

Από την στιγμή που γλίτωσε από το εκρηκτικό ξεκίνημα των Ολλανδών στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο, γύρισε σωστά την μπάλα και με την είσοδο του Καρέλη(4-3-1-2) άρχισε να απειλεί τους Ολλανδούς. Για ακόμη μία φορά έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και προσπάθεια. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, το «τριφύλλι» γινόταν ολοένα και καλύτερο. Δεν είχε προβλήματα ανασταλτικά και όλα έδειχναν... ισοφάριση! Αργά ή γρήγορα. Η είσοδος του Πέτριτς ήταν καταλυτική, όπως και η θεαματική βελτίωση του Μπούι στον άξονα.

Από κεφαλιά του Κροάτη στο 87' και τρομερή απόκρουση του πορτιέρο των γηπεδούχων, ο διεθνής φορ γύρισε ιδανικά στον Καρέλη και ο νεαρός δεν έχασε την ευκαιρία! Έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και τους 2.000 φίλους των «πρασίνων» στα ουράνια. Η υπεροχή του Παναθηναϊκού απέφερε καρπούς και ο βαθμός μέσα στο Αιντχόφεν είναι «χρυσός» για την συνέχεια του ομίλου!

MAN OF THE MATCH:Νίκος Καρέλης. Με την είσοδο του, ο Παναθηναϊκός απέκτησε ενέργεια στην επίθεση, κράτησε σωστά την μπάλα και αναστάτωσε την άμυνα των Ολλανδών. Στο 87' ισοφαρίζει για την ομάδα του με ψύχραιμο πλασέ ενώ λίγο αργότερα παίρνει και την κόκκινη του Μπρούμα. Σπουδαία εμφάνιση από τον Έλληνα επιθετικό.

Από κοντά βέβαια και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, με τον Κροάτη στόπερ να έχει τρομερές επεμβάσεις καθόλη την διάρκεια του ματς. Θα ήταν ποδοσφαιρική... αμαρτία αν δεν τον βάζαμε σε αυτή την κατηγορία.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:Για... κακή του τύχη, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον Μέμφις Ντεπάι να επιστρέφει στην ενεργό δράση απόψε και να έχει όρεξη! Ο Ολλανδός εξτρέμ είναι παιχτούρα, το απέδειξε και απέναντι στο «τριφύλλι». Πετυχαίνει ένα γκολ... σφραγίδα της κλάσης του ενώ ανά διαστήματα δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα των «πρασίνων».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ατζαγκούν. Ο Νιγηριανός ήταν δραστήριος, είχε καλές στιγμές αλλά πρέπει να βελτιώσει τις επιλογές του στα τελειώματα των φάσεων. Λίγο πιο προσεκτικός να ήταν, ο Παναθηναϊκός θα είχε δημιουργήσει και άλλες καλές στιγμές.

Η ΓΚΑΦΑ:Ανήκει στην αντίδραση του Παναθηναϊκού στην φάση του γκολ της PSV. Για ακόμη μία φορά η «πράσινη» άμυνα βρίσκεται εκτεθειμένη στο τρανζίσιον του αντιπάλου. Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα και σε αυτό το επίπεδο θα το πληρώσεις. Όπως κι έγινε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:Ο Ζελίνκα δεν υπέδειξε πεντακέθαρο πέναλτι πάνω στον Ατζαγκούν στο 85' ενώ σωστά λίγα λεπτά αργότερα αποβάλλει τον Μπρούμα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Επίσης ορθή και η υπόδειξη του επόπτη στο γκολ του Πέτριτς στο φινάλε, καθώς ο Κροάτης ήταν εκτεθειμένος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν... Panathinaikos απόψε στην Ολλανδία, δεν τα παράτησε και με μία εξαιρετική εμφάνιση στην επανάληψη, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και πήρε τον βαθμό! Πλέον το παιχνίδι στην Λεωφόρο κόντρα στην PSV είναι... τελικός. Αν νικήσει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα έχει κάνει τρομερό comeback και θα μπει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης!

Αϊντχόφεν (Κοκού): Πάσφεερ, Ρέκικ, Μπρούμα, Βίλεμς, Μπρένετ, Χέντριξ, Μαχέρ, Γκουαρδάδο, Ντεπάι (67' Γιόζεφζουν), Ντε Γιονγκ, Νάρσινχ (75' Ριτσμάιερ).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης, Μπούι, Ζέκα, Ντίνας (24' Ατζαγκούν), Πράνιτς (60' Καρέλης), Κλωναρίδης (75' Πέτριτς).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα